BeseZoli blogja

Jul
08

Fotópályázat: Házunk-Hazánk

Dabas Város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Központ, a Galéria Alapítvány és a Dabasi Fotó Klub Egyesület fotópályázatot hirdet

„Házunk - Hazánk" címmel, Postai feladás esetén a feladási határidő 2008. július 18...  tovább »

Jun
13

Változások kora

Szervizeltetni macerás és kellemetlen dolog. Kellemetlen bármilyen eszköz visszavitele, az ügyintézés, macerás a várakozás pedig idegtépő lehet még egy porszívó esetében is. Bár átlag amatőr ritkán fordul meg szakszervizben, előbb utóbb eljön mindennek eljön az ideje.  tovább »
Sep
29

állvány tuning

Másfél éve pihen a szekrényben a FP-200 tuning játékszer. Ennek oka abban keresendő, hogy amikor rendeltem, még intenzíven használtam teleobjektívet. Azóta eltelt idő más aspektusba helyezte a dolgokat. A stuff, amiről szó lesz a 2-es szériás Gitzo középoszlopos állványunk stabilitását hivatott feljavítani.  tovább »

May
23

VD felmosórongyok

Nem akarok túl sok figyelmet szentelni ennek a blognak, csupán a tapasztalataimat osztom meg.

Tavaly jelentek meg a Visible Dust nevű kanadai cég első szenzortisztító swabjai. Mivel jó tapasztalataim voltak az ecseteikkel, tettem egy próbát.

Arctic Butterfly 724

A cég előző tisztító ecseteit nagyra értékeltem, főleg olyan környezetben hasznosak, ahová nem viszünk nedves tisztító szettet (pl. nyaralás, 1-2 hetes út). Az eszköz kifinomult megoldás az olyan por és szennyeződés eltávolításához, ami nincs "rágyógyulva" az érzékelőnkre. Alapvetően viszonylag tiszta érzékelőhöz találták ki, maszatos CCD-n ne várjunk tőle jó eredményt. Semmiképp nem váltja ki a swabos tisztítást.  tovább »

Apr
22

Napellenzők - avagy a változatosság gyönyörködtet..

Minden Canon DSLR felhasználó szembesülhetett már a napellenzők fura használhatóságával. Korábban már volt szó itt a 17-40 kapcsán erről. Egyik objektívhez jó a gyárilag csomagolt, a másikhoz nem, vagy kevésbé (kivéve EF-S ). Ennak az oka az eltérő érzékelőmértek (szorzók) között keresendő.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti