PusztaiL blogja

Mar
19

Rendezői kereső iPhone-ra

Tegnap végre az iTunes App Store "polcaira" került az iPhone-ra készült rendezői kereső alkalmazásom. Mindjárt két kiadásban is: a Viewfinder Standard a 35mm-es és 4/3 formátumban dolgozó fotósoknak szánt, míg a Pro a közép- és nagyformátumú gépeket támogatja. Természetesen hűen a rendezői keresők eredeti felhasználási módjához a filmeseket sem hagyja figyelmen kívül. Azon fényképezőknél, ahol lehetőség van HD video rögzítésére rendelkezésre áll a 16:9 oldalarány is. További információk az iTunes Store-ban.

Viewfinder Standard 1.0 Viewfinder Pro 1.0

Sep
30

II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál

A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága ismét megrendezi a Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivált.

2009. október 24-25-én Poroszlón a II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál programjaival a Tisza-tó egyedülálló vízi és madárvilágát szeretnék bemutatni a szervezők minden érdeklődőnek.  tovább »

Aug
20

Őszi Zemplén "fotózz és nyomtass" workshop

Már csak 2 hely maradt!   A nyári tisza-tavi workshop nagy sikerére való tekintettel ősszel folytatást szervezünk. Ezúttal a helyszín Zemplén hegyei és erdői. Kifejezetten tájképekre, nagy felbontású panorámákra, HDR technikákra, illetve a nyomtatás finomságaira fogunk fókuszálni. A képek elkészítése mellett ki is fogjuk tudni nyomtatni őket a helyszínen, Hahnemühle papírokra, Epson és/vagy HP nyomtatókon. A részletek megtekintéséhez kattintson ide.  tovább »
May
16

Nat Geo albumok féláron

Most futottam bele, hogy az óbudai Eurocenter-ben lévő Alexandra könyvesboltban féláron kiárusítják a National Geographic könyveiket. Azt mondták, hogy tulajdonoscsere okán. Mindegy, lényeg a lényeg, hogy 3-4000 forint már egész jó ár. Iziben be is vásároltam :)

May
07

Papír spektrum összehasonlító

Amikor annak idején Uwe Steinmüller elindította Fine Art Paper Directory-t, azonnal megakadt a szemem azokon a reflektancia grafikonokon, amik az egyes papírok fehér spektrumait mutatták. Uwe ebben a cikkében részletesen el is magyarázta, hogyan kell ezeket értelmezni. (Röviden a cikk lényege annyi, hogy a papírok fehér spektrumából könnyen kideríthető, hogy van-e benne fehérítő. Amennyiben van, akkor 430nm környékén egy erős pukli látható a reflektanciában - olykor még az is előfordul, hogy ezen a hullámhosszon több fényt ver vissz a papír, mint ami beesik rá.) A cikkből az is kiderült, hogy ezek elkészítéséhez a BabelColor Color Translator & Analyzer nevű programot használta.

Aztán tavaly elindítottuk a Hahnemühle papírok forgalmazását és vettem egy Eye-One spektrofotométert, mivel egyrészt saját magam számára akartam a gyáriaknál jobb profilokat készíteni, másrészt kiegészítő bevételi forrásként papír profilok készítésével is elkezdtem foglalkozni. Gyorsan beszereztem egy BabelColor CT&A-t is, és hosszú estéken keresztül végigméricskéltem vele a paradicsomtól kezdve a lámpáim fényén keresztül az összes aktuálisan elérhető papírral bezárólag minden kezem ügyébe eső dolgot. Az egyetlen bajom az volt a BabelColor-ral, hogy csak két mérést tudtam vele összehasonlítani, pedig szerettem volna összehasonlítani a különböző papírok spektrumait.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti