Egy fotósfeleség kálváriája

Egy fotósfeleség kálváriája
4.5
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.5 (2 értékelő)

Mi fotósok hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a fotózáson kívül nem létezik más, és a körülöttünk élők boldogan rendelnek alá mindent ennek. Ágnes, a FotoTiPP.HU szerzői gárdájának új tagja gyakorló fotósfeleség, és saját tapasztalatai alapján tart elénk görbe tükröt.  (A szerk.)

 

Kedves Fotósfeleségek, higgyétek el, nem vagytok egyedül. Minket ismeretlenül is sok-sok közös élmény, tapasztalat, ráeszmélés és hasonló sors köt össze. Mi állunk az ajtóban megértő mosollyal az ajkunkon, amikor Életünk Párja a hátára veszi a hátizsákot és az állványt, mi forgatjuk a szemeinket, amikor a családi nyaralást csak és kizárólag hajnali, álcahálós fotózásként tudja elképzelni, és mi vagyunk azok, akik nagyon próbálnak értelmesen nézni, amikor valami elképesztő lelkesedéssel magyarázza az sRGB és az Adobe RGB közti különbséget. Mi tudjuk, hogy a terepszínű ruhákat és az aláöltözeteket előre kell venni a mosásban, hogy Ő pár nap múlva ismét mehessen fotózni. Mi azon kevesek közé tartozunk, akik már látták, hogy igenis lehetséges fél másodperc alatt, egy kézzel, egy mozdulattal kicsomagolni és eltüntetni egy Sport szeletet és közben vadul keresni a fókuszt, hogy a madár szeme, feje éles legyen. És mennyi mindent tudunk még! Mi vagyunk a Fotósfeleségek. 

Immáron 8 éve vagyok fotósfeleség. Sok-sok tapasztalatom van a témában és szeretném Nektek, kedves Fotósoknak megmutatni a mi világunkat, azt, hogy mi hogyan éljük meg szenvedélyetek kibontakozását.

Meg kell, hogy mondjam, nem egyszerű helytállni, vagy egyáltalán létezni ebben a szerepben. Milliónyi kihívással találkozunk (Hogy a francba jegyezzem meg, hogy a 70-200-as vagy 24-70-es kell a tájképhez?) és rengeteg lemondással jár (A hajszárítót már ne pakoljam be, mert kell a hely a 45. távkioldónak...). Ugyanakkor elképesztő szabadsággal jár (Drágám, te menj valami sasmadarat fotózni, én megyek a csajokkal bulizni.). Egy kedves barátnőm, R. mondta, hogy kétféle informatikus feleség létezik. Az egyik, aki a párja beszámolóit hallgatva csak bólogat, hogy "igen, drágám", de dunsztja sincs, hogy miről beszél. És van a másik, aki előbb vagy utóbb maga is kitanulja a szakmát. Hát, így vagyok én a fotózással is. Lassan, de biztosan megértek olyan szavakat, mint raw, jobbrázás, hisztogram, CanonNikonPentaxHasselbladPhaseOne, ötszázas, záridő, autofocus.

Nekem kettő az egyben jutott (mármint szoftverfejlesztő és fotós is). A legjobb kombináció. :)

Egyet most azonnal leszögezhetünk. Én SOHA nem fogok felkelni napfelkelte előtt 1/2 - 2 órával csak azért, hogy valami nyomoronc, még nálam is kómásabb madarat megnézzek. Az ilyen perverz kukkolás kimarad az életemből. 

folyt.köv

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti