A Fototipp.hu-n megjelent írások, időrendben

Elköszönő

Esszék

Minden dolog véget ér egyszer, és nincs ez sajnos másként a FotóTipp esetében sem. Hét évvel ezelőtt ezekkel a szavakkal indítottam az oldalt : „Úgy gondoltam létrehozok egy független weboldalt ahol a saját véleményemet, tapasztalataimat és fényképezéssel foglalkozó barátaim véleményeit, tapasztalatait teszem közkincsé…” Nos érdekes utazás volt ez a hét év, hosszabb rövidebb szünetekkel, fellángolásokkal. Azonban az idő múlásával az ember is változik, áthelyeződnek a prioritások, más dolgok lesznek fontosabbak. Az elmúlt egy év alatt rá kellett jönnöm, hogy nem csak az időhiány az, ami miatt nem írok újabb cikkeket. Valahogy elmúlt az a lelkesedés, amivel anno belevetettem magam a webes magazinkészítésbe. Azt hiszem, hogy itt az ideje a végleges döntésnek a továbblépésről.

A mai nappal a FotoTipp.hu ebben a formában bezárja kapuit. A meglévő tartalom még év végéig online marad.

Ha esetleg valaki vagy valamely vállalkozás úgy gondolja, hogy továbbvinné a magazint, akkor keressen meg eosbandi kukac gmail.com címen mivel a domain név, a keretrendszer és a design valamint a tartalom jelentős része ELADÓ.

Köszönöm minden olvasónak hogy kitüntették figyelmükkel a FotóTipp-et, minden jót, szép fényeket és szép képeket mindenkinek!

Schäffer András alias Sefi  tovább »

Aug
01

Utazás II.

Tag: Egy fotósfeleség kálváriája

Az utazás kényes téma. Általában azért, mert ez az Ő bulija, legtöbbször feleség és gyerekek nélkül. Sajnos sokszor tapasztalom, hogy a Fotósfeleségek megakadályozzák, ellehetetlenítik a fotós expedíciókat, kirándulásokat, ha más nem, hát hisztivel vagy a túra alatti folyamatos telefonálgatással, cseszegetéssel. Tisztelet a kivételnek!

Miért kell ez?? Tényleg elégtételt érez egy Nő, ha kellemetlen perceket, órákat, lelkiismeret-furdalást okoz Élete Párjának? Én a szabadságban hiszek. Menjen, érezze jól magát, töltődjön fel, hagyja a háta mögött a napi rutint és a melót! Megérdemli. De ez csak úgy tud működni, ha cserébe mi, Fotósfeleségek is megkapjuk ugyanezt. Uraim, tegyék a kezüket a szívükre! Önök bármikor, zokszó nélkül “elengedik” a párjukat nyaralni, csajos programokra és ezidő alatt tartják a frontot otthon?

May
13

A kezdetek

Tag: Egy fotósfeleség kálváriája

Kapcsolatunk hajnalán megpróbáltam szolid érdeklődést mutatni a fotózás témaköre iránt. Életem Párja ezt biztatásnak vette és megpróbált minden egyszerre elmondani nekem a fotózásról. 2 óra múlva sikerült megállítanom a szóáradatot, amikor véletlenül levegőt vett. Addigra már zúgott a fejem a szakkifejezésektől, összefüggésektől és a nevektől. Két haszna volt ennek a kiselőadásnak. Egyrészt mind a mai napig az itt hallottakból építkezem (= felsorolok egymás után egy csomó szakszót és reménykedem, hogy van köztük összefüggés).  Másrészt megismerkedtem azokkal a nevekkel, akikre érdemes odafigyelni: Ansel Adams, Michael Reichmann, Alain Briot, Jeff Schewe, Bill Atkinson, Daniel Bergmann és még sorolhatnám. Az ő képeik alakították és alakítják ma is az ízlésemet. Nálam az első számú kedvenc, a csúcs (természetesen Életem Párja után): John Shaw. Aki véletlenül nem ismeri, annak ajánlom figyelmébe: http://johnshawphoto.com/

Ledes videós/fotós lámpa házilag

Fotobarkács

Az amatőr kategóriában mostanában kezdenek elterjedni a 96-120-160 ledes, riporterlámpák, amelyek fénye, kombinálva a DSLR nagy érzékenységével és egy fényerős objektívvel már elegendő egy-egy riport elkészítéséhez, derítéshez, effektfényhez. Nemrég én is beszereztem egy 160 ledes változatot. A lámpát nézegetve arra gondoltam, hogy biztos lehet olcsóbban nagyobbat építeni.  tovább »

May
05

4900

Tag: Egy fotósfeleség kálváriája

Ma este a semmiből csapott le ez a mondat: “Nem lesz 4900-as nyomtatónk.” Nem, nem nyugodtam meg. Ez a mondat egy vérbeli Fotós szájából a következőket jelenti (ebben a sorrendben): 1. Drágám, már nem elég jó ez a nyomtató, szeretnék egy újat. 2. Ha már újat veszünk, akkor most szólok, hogy nem ugyanekkora lesz. (Most egy 4800-asunk van.) 3. Igazából egy nagyobbat szeretnék, mondjuk 7900-asat. 4. De ez is marad, csak átalakítjuk Piezography-s nyomtatóvá. 5. Ugye, szerinted is kellene egy új nyomtató?

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti