Színkezelés II. rész - Nyomtatás

Színkezelés
4.666665
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.7 (12 értékelő)

A színkezeléssel foglalkozó sorozat előző részében a színkezelés alapjaival ismerkedtünk meg. Most pedig az egyik leglényegesebb dologgal, a nyomtatással foglalkozunk. Mindenki szeretné, ha a képernyőn látható kép alapján meg lehetne mondani, hogy milyen is lesz a nyomat. Az előző részben ismertetettek alapján mindent beállítottunk, majd ekkor merül fel a kérdés: hogyan bírjuk rá a nyomtatót arra, hogy megfelelően használja a profilokat, vagy egyáltalán végezzen színkezelést.

Frissítés - Kiegészítettem a cikket a profilírozáshoz használt kalibrációs ábrák megfelelő nyomtatási módjával.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

siklosib
2007, március 5 - 03:03
siklosib képe

Sziasztok,

az lenne a kerdesem, hogy ha az embernek nincs otthon nyomtatoja es laborban szeretne elohivatni akkor milyen beallitasokkal kell elmenteni a kepet?

papiya
2007, március 5 - 13:43
papiya képe
sRGB-be konvertálva (ha eredendően nem úgy volt.)
eosz
2007, március 6 - 16:05
eosz képe

Mindenképpen legyen beágyazott színprofilja a képnek. Pl. sRGB. De van labor, amelyik aRGB-ben is fogad képet, érdemes megkérdezni.

eosz

nagysz
2007, július 23 - 08:41
nagysz képe

Szia!

Kérdésem a következő: Mivel a netre töltögetek fel képeket, illetve az előhívatást is mindig laborban végeztetem, sRGB színteret használok. Látszólag ez van beállítva már a rawconverter jpeg alakításánál is, a PS színterének is, viszont ha a mentés webre opciót használom, akkor sokkal "hókább" lesz a kép. Mit állíthattam be rosszul?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti