Papírfajták tintasugaras nyomtatókhoz

Nyomtatás
4.1
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.1 (10 értékelő)

Mire nyomtassunk? Erre a szimpla kérdésre adott válasz érdekes fordulatokat tud venni akkor, ha nem csak néhány hónapig (vagy maximum pár évig) szerenénk örömünket lelni egy nyomatban, hanem több generáció számára is élvezhető alkotást kívánunk létrehozni.

Amivel ebben az írásban foglalkozni kívánok, azok a papírok azon jellemzői, amik felett sokszor hajlamosak vagyunk elsiklani, de nagyban befolyásolják a képeink élettartamát. Élettartam alatt itt azt az időt értem, amíg a nyomat nem szenved észrevehető károkat (fakulást, színtorzulásokat, hordozó anyagának romlását).

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Sandro
2008, június 25 - 15:17
Sandro képe
Rendkívül hasznos cikk - ez is - már sokat segített nekem a honlap eligazodni a digitális világ útvesztőjében. Ezért köszönet, csak így tovább! Szóval a megérdemelt gratuláció után a tárgyra térve: pár hónapja vettem egy kis EPSON R285-öst, mert meguntam a küzdelmet a különféle laborokkal és úgy gondoltam saját kézbe veszem a dolgot. Bár nagyon meg vagyok elégedve (árához képest), most beleütköztem abba problémábam, hogy szeretném a panoráma képeimet kinyomtatni, úgy, hogy lehetöleg maximálisan kihasználjam a nyomtató adta szélességet. Az ideális megoldás a 210mm széles roll tekercs lenne és találtam is az Epsonnál 2 félét ("Premium Glossy Photo Paper", "Premium Semigloss Photo Paper") de ezeket nem ajálnja a gyártó a "Photo Dye Inks" rendszerű nyomtatókhoz vagyis az R285-höz sem. Sajnos eddig nem találtam olyan nagy méretű lapos kiszerelésű papirt, amit hosszában kettévágva kiadná a 210mm szélességet. Van valakinek valami ötlete a megoldásra?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti