Mar
16

Megjöttek a profilok

0
Az adott értékelés: nincs

Kora délután belenéztem a postafiókomba, és örömmel láttam, hogy megjöttem az Epson 2100-ashoz és két papírhoz (Enhanced Matte és Velvet Fine Art) készült profilok (amiket a colormanagement.hu készített).

Dolgozik a nyomtató a tesztnyomatokon, közben pedig kiírtam magamból az újabb keletű Canon elemtartó markolatokkal kapcsolatos frusztrációm. Így már sokkal jobb :)

Ahogy a Kedves Olvasó már észrevehette, mostanában nyomtatással kapcsolatos cikkek láttak tőlem napvilágot. Van még egy a csőben, aminek a témája a nyomatok mérete és a hozzájuk tartozó ideális PPI lenne, illetve a kapcsolódó kérdések, beleértve egy-két technikát, hogy miként lehet nagyméretű képeket készíteni. Csak azt nem tudtam még eldönteni, hogy a színkezelési sorozat következő része, vagy ez legyen nagyobb prioritású.

Színkezeléssel kapcsolatban az új profilokkal készült nyomatok megszáradása és kiértékelése után még billentyűzetet fogok ragadni.

Ja, és talán a legfontosabb. A 2006. március 29.-ei teljes napfogyatkozás fényképezésére expedíciót tervezünk. Hamarosan jelentkezem az első elképzeléssel!

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti