FotóTipp.hu Review

Hírek és újdonságok
0
Az adott értékelés: nincs

A fórumokat és olvasói leveleket olvasva sokszor találkozom olyan kérdésekkel, hogy kinek mi a véleménye egy objektívről, állványról vagy más eszközről. Mennyire vált be a mindennapi használatban? A fórumokban persze erre jönnek az érdekesnél érdekesebb válaszok, több-kevesebb információtartalommal. Az előző hozzászólásokat pedig hatalmas munka átnyálazni, és a siker akkor is kétséges. Persze ott vannak aztán a különböző online és nyomtatott magazinok amelyek „részletes” teszteket közölnek az újonnan megjelent eszközökről. Az esetek legnagyobb részében azonban ezek a tesztek nem igazán elfogulatlanok és nagyon ritkán objektívek. (A tesztmódszereket most nem szeretném ostorozni, pedig vannak hajmeresztő dolgok.) Azonban ennél is nagyobb probléma hogy ezek a teszek mindig csak egy adott példányra vonatkoznak, és nem adnak képet az adott eszköz általános minőségéről, a minőség szórásáról. Azaz ha a tesztelő kifogott egy nagyon jó példányt, akkor az egekbe fogja dicsérni, ha pedig véletlenül egy rossz darabot kapott, akkor lehúzza.


Azok a fotósok akik beszélnek angolul vagy németül jobb helyzetben vannak, ugyanis tőlünk nyugatabbra elterjedtek az ún. „customer review” oldalak. Ahol az egyes termékekről a felhasználói vélemények, összegyűjtve egy helyen, kereshetően hozzáférhetők. (Ilyen például a photosig.com review szekciója, vagy a fredmiranda.com hasonló része.)

A fentiekből kiindulva FotóTipp.hu csapata úgy gondolta, hogy van létjogosultsága egy magyar nyelvű fotós review szolgáltatásnak. Így aztán megszületett a „FotoTipp.hu Review”.

A „customer review” oldalakon található információk minden esetben a felhasználóktól erednek. Minél többen mondják el egy-egy termékről a véleményüket annál hasznosabb információs bázis lesz az oldal a jövőbeli felhasználók részére. Így hát arra szeretnénk kérni minden kedves olvasót, hogy bátran mondja el a véleményét, értékelje az általa használt eszközöket. Had legyen a FotóTipp.hu Review hasznos segítség, iránymutató mindazoknak, akik fotós eszközöket szeretnének venni.


A Review szekció használatáról


A FotóTipp.hu review oldalon minden FotóTipp.hu accountal rendelkező felhasználó tud véleményt írni ill. új terméket feltölteni. Felhasználói accountot a http://www.fototipp.hu/user/register oldalon lehet létrehozni.


A kategóriák kialakítása egy induló állapot, amin kérésre, javaslatra tudunk változtatni. Ugyanígy folyamatosan töltjük fel az egyes termékcsoportokat, de ha valaki olyan eszközről szeretne írni ami még nem szerepel, akkor saját maga is hozzá tud adni terméket. A jobb felső sarokban található „Termék hozzáadása” menüpont kiválasztásával. A termékhez a gyártó nevét (Nikon, Canon…) valamint a pontos megnevezését kell megadni. Nem kötelező, de hasznos, ha pár szóban leírjuk a terméket magát (szigorúan a paraméterekre korlátozva).


Ha valaki terméket tölt fel, akkor azt kérjük, hogy amennyiben tud, akkor töltsön fel mellé egy maximum 200x200 pixel méretű képet is. Ha nem tud ilyen képet, az sem gond akkor keresünk mi képet a termékhez. A feltöltött termékek egy elfogadási sorba kerülnek amelyet naponta feldolgozunk. A felhasználók által feltöltött termékek az elfogadás után kerülnek publikálásra. Amiatt ha valaki egy általa frissen feltöltött termékhez szeretne véleményt (értékelést) is írni akkor azt a feltöltés után közvetlenül megjelenő oldalon kell hogy megtegye, mivel utána csak az elfogadást követően lehet a terméket értékelni (az elfogadás előtt a saját termékek oldalon sem fog megjelenni).


A vélemények írásakor pár szóban meg kell adni a termék véleményünk szerinti pozitívumait és negatívumait. Valamint egy 10-es skálán értékelni kell az adott terméket. A vélemény mezőben pedig elmondhatjuk szubjektív véleményünket. Illetve ha lehet, adjuk meg hogy milyen áron (Ft) jutottunk a termékhez, így a későbbi vásárlóknak lesz viszonyítási alapuk.


Reméljük tetszeni fog és hasznosnak találják majd ezt az új szolgáltatást.

Hozzászólások

Rollei
2005, augusztus 31 - 16:45
Rollei képe

Egy ideje már játszom a gondolattal, hogy némi szubjektív véleményt összeüssek a gépemről (Nikon Coolpix 8400). Ugyanis a sok technikai leírás és árlista mellett nekem nagyon megkönnyítette volna a választást, ha találok ilyet magyar oldalakon. Azt hiszem el is kezdek bütykölni a dolgon.

 dp

Sefi
2005, augusztus 31 - 16:55
Sefi képe

Várjuk szeretetel. Létre is hoztam egy kategóriát a Bridge és PS gépeknek.

BeseZoli
2005, augusztus 31 - 17:57
BeseZoli képe
Természetesen csináltam helyesírási hibákat. Szerttem volna javítani de nem lehet ....
Sefi
2005, augusztus 31 - 20:36
Sefi képe

Jobb alsó sarokban Szerk. feliratú gomb ?

---Sefi ---www.fototipp.hu

Benjamin
2005, szeptember 1 - 00:07
Benjamin képe
Kuldtem emailt es egy uzenetet is a fototipp-en keresztul ezeket megkapjatok? (meg 08.24-en ment)
BeseZoli
2005, szeptember 1 - 16:06
BeseZoli képe
ok . kösz.
A rívjúm vége nem látható.. sigma sd10
Rollei
2005, szeptember 1 - 10:24
Rollei képe

Sziasztok:

Reggel feltöltöttem néhány sort a Bridge kategóriába a CPX 8400-ról. El is lett fogadva, először láttam is ott, de most üres a Nikon kategória.

dp

Sefi
2005, szeptember 1 - 11:43
Sefi képe

Felrenyomtam.. most ismet ott van. Sorry

---Sefi ---www.fototipp.hu

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti