Galéria használatának irányelvei

Hírek és újdonságok
3.8
Az adott értékelés: nincs Átlag: 3.8 (10 értékelő)

Több hetes lokalizálás, kódolás és tesztelés után végre csatasorba állt az új galéria motor. Ezzel a tervezett változtatások és fejlesztések sora immáron teljes. Az új galériát látva joggal merül fel a kérdés a kedves Olvasóban, hogy ez mind szép és jó, de mi is a célunk ezzel? Nos az semmiképpen, hogy egy legyünk a gombamód szaporodó jobb vagy rosszabb pontozós-fikázós, időnként őszi légyként elhulló "közösségi" oldalak közül, nem akarunk harmadik vagy negyedik ilyen jellegű oldal lenni. Ezeknek az oldalaknak is megvan a maguk helye a fotós közösségben, azonban az látszik az eddigi oldalak szomorú sorsából, hogy ezen a téren non-profit kezdeményezéseknek nincs helye.

A galériában a FotóTipp.hu csapatába tartozó fotósok képei kapnak helyet.

A csapatba bekerülni nagyon egyszerű, minden fotós helyet kaphat a galériában aki valamilyen írást (cikket, esszét, ismertetőt) küld nekünk.

A feltételek a következők.

Minden a FotóTipp.hu csapata által megjelentetésre elfogadott legalább 500 szavas cikk szerzője cikkenként három hónap időtartamra 50Mbyte galéria tárhelyet kap. Azaz egy éves tárhelyért cserébe négy cikket kell írni. Két írás között maximum 3 hónap telhet el. Ha valaki egyszerre négy megjelentetésre alkalmas legalább 500 szavas cikket ír az rögtön 1 évre kap tárhelyet.

Ha beküldött cikkeknek által kapott idő leteltével nem ír a csapattag új cikket, akkor a képfeltöltési jogát megvonjuk, majd újabb 3 hónap elteltével (amennyiben továbbra sem ír semmit) egyeztetés után a tárhelyét felszabadítjuk.

A rövidebb terjedelmű cikkek szószáma összegyűjthető, azaz pl. 200 szavas könyvismertetőből hármat kell írni az egy egységnyi (3 hónap) tárhelyért. Az összevont rövidebb cikkek 500 feletti szószáma nem átvihető. (Azaz három 200 szavas írásért három hónap időtartamú tárhely jár és a 100 szó nem számítható be további írások beküldése esetén.)

Az 500 szót meghaladó cikkek maradék szószáma a további írásokhoz hozzátehető. Azaz ha valaki írt egy 700 szavas írást akkor azért három hónap időre kap tárhelyet, majd ha ezután ír egy 300 szavas cikket akkor további három hónapra.

A cikkek szószámának meghatározása az MS-Word "word count" funkciójával történik, minden esetben az így kapott eredmény a mérvadó.

A beküldött cikkeket a FotóTipp.hu üzemeltetői lektorálják. Fenntartva az a jogot, hogy a döntést megindokolva a beküldött cikket ne fogadják el.

Ha cikket szeretne valaki írni akkor a http://www.fototipp.hu/kapcsolat oldalon jelezze nekünk. A sefi kukac fototipp.hu email cím működni működik ugyan, de a napi 300 spam miatt jó esélyel elveszik az ide küldött levél.

A beküldött cikkek jogai a szerző tulajdonában maradnak. A beküldéssel a szerző a FotóTipp.hu számára a http://www.fototipp.hu internetes oldalon történő publikálásra határozatlan időre szóló jogot ad és a publikált cikkek ellentételezéseként a fentiekben meghatározott feltételek mellett nyújtott galéria tárhely szolgáltatást elfogadja.

A szerző a beküldéssel elismeri, hogy a beküldött írás a saját szellemi terméke és minden a beküldött írásokat érintő szerzői joggal kapcsolatos felelősség őt terheli.

A galériában elhelyezett képekért a FotóTipp.hu üzemeltetői semmilyen felelősséget nem vállalnak, azok tulajdonjogi és egyéb vonatkozásai a 2001.évi CVIII. törvény tartalomszolgáltatásra vonatkozó szabályozásai szerint a feltöltő felelősségi körébe tartoznak. A FotóTipp.hu üzemeltetői a feltöltött képekre vonatkozóan semmilyen joggal nem rendelkeznek, ill. a feltöltés során semmilyen jog nem kerül átruházásra. Vitás esetekben a FotóTipp.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a 2001.évi CVIII. törvény 13. paragrafusának megfelelő értesítési-eltávolítási eljárás keretében galériából képet töröljenek. A felhasználó elfogadja, hogy a galériában elhelyezett képek előnézeti képei véletlenszerűen kiválasztva megjelennek a FotóTipp.hu "magazin" szekciójának jobboldali sávjában, linkként mutatva a galériában elhelyezett képre. Amennyiben a galéria felhasználója ezt nem szeretné úgy a képeit tartalmazó albumot privát albummá kell tennie.

Hozzászólások

Rollei
2005, október 11 - 08:06
Rollei képe
Sefi: Küldtem néhány sort az új NG Fotóiskola könyvről az emiledre. dp
Rollei
2005, november 18 - 13:48
Rollei képe

Sefi: küldtem egy e-mailt.

dp

Rollei
2005, december 14 - 10:57
Rollei képe
Sefi: megint küldtem egy cikket dp
Maty
2007, április 24 - 12:29
Maty képe

Egy ötlet: a galériába fölkerülő képekhez nem lehetne néhány exif-adatot beírkálni (akár opcionálisan)? Biztos többet lehetne tanulni egy-egy képből...

THX!

PrakticaB
2007, október 18 - 09:30
PrakticaB képe

Áhhhhá! Kezdem megérteni, hogy miért nem tudok feltölteni képeket a bükki fotós hétvégéről...

Hát, ez most scak egy pár szavas ciikknek felelhet meg, annak is csak legfeljebb! :)

gál zsolt
2007, november 1 - 11:32
gál zsolt képe
Küldtem egy cikket, kétszer is, de sehol semmi: se cikk se elutasítás indoklása. Milyen formátumban kell/lehet küldeni? Ez nem derül ki közvetlenül a cikből, csak a MS-Word "word count" használata sejteti, hogy Word dokumentumként is? lehet postázni.
cityreklam
2008, április 11 - 22:56
cityreklam képe

Kaptál végül választ? Müködik még?

 

------

http://www.cityreklam.ws

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti