Canon 5D tapasztalatok

Eszközök
3.333335
Az adott értékelés: nincs Átlag: 3.3 (3 értékelő)

Bő egy hónapja használom az 5D-t. Két héttel ezelőtt egy nyolc napos túrán voltunk spanyolországban, ahol volt módom alaposan megtapasztalni a képességeit, és persze össze is szoktam vele. Minden, amit korábban első benyomásként leírtam, továbbra is áll, most az újabb tapasztalatokról fogok csak beszámolni.

Még mielőtt belevágnék, előre kell bocsátanom valamit. Ezt a vázat speciális felhasználásra vettem: nagy felbontású tájképek készítésére. Éppen ezért ilyen szemmel érdemes nézni mindazt, amit leírok. Általános felhasználású vázként az 1D Mk2, melyet másfél éve használok, egyszerűen verhetetlen - de erről majd még később. Lehet, hogy néhány dolog kákán való csomókeresésnek tűnik majd, de ezek nekem fontosak ahhoz, hogy segítse a munkát a váz, ne pedig hátráltassa azt.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

ovarzoli
2005, november 12 - 13:11
ovarzoli képe

Nagyon örülök a már nagyon-nagyon várt újabb hozzászólásnak. A képek gyönyörűek és önmagukért beszélnek. Picit elbizonytalanítottál, de a végén a bűvös mondatot megírtad. Köszönöm mégegyszer.

 

Zolee

ovarzoli
2005, november 14 - 08:06
ovarzoli képe

Szia!

Gondolom a kérdés nekem szól. Amiért az 1D M II N a nyertes, annak sok szempontja van. Kb. április óta foglalkoztat a kérdés. Jelenleg 300D-m van. Akkor még se 5D és se az N verzió nem volt piacon. Amikor nyár végén bejelentették, akkor az jól felkavart, de aztán elült bennem minden.

PusztaiL tette fel az igazi kérdést: "Mire fogod használni?" "Mik az igények"
Ebből következik, hogy nekem elég a 8.5 Mp, mert nem kellenek A2 méretek nyomtatva. Viszont esküvön, bérmáláson és egyéb helyeken nem jön rosszul a 8 fps. Ráadásul ez a gép mégiscsak derekasan le van szigetelve. Azonban, ami döntött az három dolog volt:

- Az 5D 13 Mpixele már marha nagy raw fájlokat készít.  Ezzel dolgozni (tárolni, kártyára írni stb) már elég körülményes.

- Az 5D a leírások szerint a 20D Af-jét örökölte. Valahol írták, hogy elveszik a keresőben a pici AF.

- Az 5D nek külön portré markolata van. Nos aki olvasta a 20D fórumokat az tudja, hogy hányan és hányan panaszkodtak kontakt hibáról. PusztaiL is írta kifogásait.

Ezek voltak az érvel.

 

 

 

gali
2006, szeptember 19 - 21:30
gali képe
    Mivel sosem volt 1D Mark II és 5D a kezembe, így hozzád fordulok.
Mit is szoktam fotózni??? A családon kívül az ismerősök lagzijain, kosár mérkőzéseken, a természetben főleg madarakat de persze mindent ami megtetszik.
Mivel sokszor használok követő AF-et foglalkoztat a kérdés mennyire jól használható ez a funkció az 5D-ben?
Én 30D-t használok, de sokszor szeretnék extra nagyítást egy-egy képről, ehhez jől jönne az a +4mp.
illetve teremben fotózva is nagyon hasznos tudna lenni ha akár ISO 1600-on készült képek is jó minőségűek lennének.
Sajna nem találtam telefonszámot sem közvetlen mailcímet.

Köszönet a segítségért

Gál Imre
gali@pannonmail.hu

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti