Canon 400D és új objektívek

Hírek és újdonságok
4
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4 (1 szavazat )

Azt ugyan még mindíg nem tudjuk, hogy mi a csuda is az a Canon X. Viszont a már már szokásossá vált webmesteri trehányságnak köszönhetően (most a Kínai canon oldalán jelent meg rövid időre a termékleírás) megtudhattuk, hogy egy 350D utódot és két új objektívet fog holnap bejelenteni a Canon. Az új gép neve "meglepő" módon 400D (Rebel XTi). APS-C méretű szenzorral (1.6x crop) 10.1 Megapixel felbontással és állítólag ultrahangos szenzor tisztítással. Ezen felül egy 9 pontos autofókusz rendszer, Digic II processzor és 2.5'' hátsó kijelző teszi teljessé a gépet. Méreteiben megegyezik a 350D-vel, olyannyira hogy ugyanaz a BG-E3 elemtartó használható hozzá. Ami érdekes, hogy a képek tanúsága szerint hiányzik a státusz LCD kijelző. Ez arra enged következtetni, hogy transzreflektiv (azaz hattérvilágítás nélkül is látható) lesz a hátsó kijelző, vagy kitalaltak valami újjat a canonosok.

Ami azonban Canon DSLR gépek tulajdonosait jobban tűzbe hozhatja az a két új objektív, pontosabban azok közül is az új 70-200/4L IS. ami tökéletes kiegészítő lehet egy 24-105/4L IS mellé, annál inkább mivel ez az objektív is "időjárásálló" lesz. A másik objektív a portréfotósok szívét dobogtatja meg, egy új 50/1.2L. Persze ezek az információk a canon.com.cn oldalon pár órán keresztül elérhető oldal tartalmán alapulnak és van rá esély (ha csekély is), hogy nem pontosak. A teljes igazság holnap ki fog derülni. Addig is álljanak itt az elérhető képek.

Frissítés (08.24)

A hír minden részletében igaznak bizonyult. Annyi kivétellel, hogy a hátsó kijelző nem transzreflektív. Ellenben a gép érzékeli, hogy a szemünkhöz emeltük  és kikapcsolja a hátsó kijelzőt. Brrr...

Az első árinfók : 400D -  799 USD, 70-200/4L IS - 1249 USD, 50/1.2L - 1599 USD

Hozzászólások

Lewwi
2006, augusztus 24 - 14:04
Lewwi képe
Ez a kijelző dolog, hogy érzékeli a szemhezemelést, meg folyamatosan nagykijelző világít, elég érdekesnek bizonyul. Vagy feltalálták az új aksikat is, vagy nem gondolták komolyan a tervezők. Nemtudjátok hány exponálásra van tervezve 1 feltöltéssel, vagy mindenképpen az elemtartót javasolják?

Lew
epody
2006, augusztus 31 - 21:29
epody képe
Sziasztok! Szerintem aki SRL kamerát vásáról, az már többet szeretne alkotni az emlékképeknél. Nos, ha már SLR, akkor nézzünk felülről lefelé, vagyis a csúcs masináktól elindulva haladjunk a céljainknak és pénztálcánknak megfelelő tipusig. Ma már elérhető a canon.hu-n a 400D bejelentése, sajnos a bevezető szöveget, az adatok olvasását követően lehetett megérteni. A projektben nyertek a cég marketingesei, vesztettek a lehetséges vásárlók. Ezt bizonyítja a kijelző kérdése is. Ha megnézzük a profi célokra gyártott gépeket, a beállítási adatok mindig egy LCD-n jelennek meg, oka egyszerű az LCD energiaigénye századrésze a TFT-nek. A szemhez emelésnél kikapcsoló TFT-nek nem sok SLR esetben nincs sok haszna. Kizártnak tartom, hogy állandóan működő TFT-vel, az energiafelvétel ne lenne jelentősen (többszöröse) magasabb egy gépnek a Nikon vagy Canon SLR-nél. Megapixelek ide v. oda, Sajna az új SLR belépő Canon 400D-vel (ez kissebb részben igaz a Nikon D80-ra is) műszakilag lefelé nyújtottak a kategórián, ami a bejelentés bevezetőjéből is kiolvasható. Az amatőr fotósokat megpróbálják a félprofi kategória irányába terelni, sajnos az árakat ismét a G8-akhoz vannak belőve. Üdv. Szép felvételeket. Pody
epody
2006, szeptember 4 - 18:18
epody képe

Az elsőt Smena 8-nak, következőt Zenit-E hívták és jöttek a különböző Practika tipusok, hogy a középformátumúakról, vagy a drótkeret keresős harmonika kihuzatú Voigtlanderről ne is beszéljek. Nem is azzal van baj hogy a Canon vagy Minolta ilyen vagy olyan. Sajnos a marketinget mindenki ugyan onnan tanulta, és bizony az alkotás már nem nagyon érdekli a gyártókat. Ez az én bajom. Én másként képzelném el az SLR kategoriák, célcsoportok szerinti szátválasztását. Sajnos ma ez úgy műkodik hogy kikapcsolnak bizonyos funkciókat (ollózgatnak) az olcsobb eszközökhöz. Régebben (talán egy évtizede) a digitális korszak előtt nem volt ilyen szembetűnő a megkülönböztetés. Mindenki tudta hogy a méregdrága professzionális felhasználásra gyártott eszközök többet tudtak, de ez az élettertamra, a szélsőséges körülmények között is megbízható mőködésre vonatkozott. Ma már Nikonnal fotózok, a példát is innen hozom. Úgy gondolom amikor megalkották D70-et, sikerült egy jól használható amatőr eszközt létrehozni, a D50 nem tudom kiknek készűlt, szerintem csak arra érdemes hogy pénzt húzzanak ki a bridge-ből vagy compack-ból felfelé igyekvő amatőr zsebéből, tipikus pédája mondanivalómnak. Én mindenkit óva intek ettől, ha valaki szükségét érzi egy SLR kamerának vásároljon inkább egy használt D70-est. A témában a következő D200 valóban egy minőségi lépés professzionális gépek felé, az ára fele a D2(XH)-nak viszont anyagában és tömítettségében jellemzi magasabb szintű használat lehetőségét. Ezt eddig jó párosításnak tartom, a D80-sal nincs még tapasztalatunk, a műszaki adatai alapján kicsit egy lépés előre kettő hátra érzésem van.  Bocs hogy a kijelzőktől ilyen messzire kalandoztam. Én a fotóvilág digitális felétől elvárom hogy az eseményeket folyamatosan irányithassam és kézbentarthassam, mert szerintem ez a lényege, nem a laborban derűl ki mit fényképeztünk,  hanem a helyszínen. A kijelzők feladata a fényképész folyamatos tájékoztatása, amire egy amatőrnek is szüksége van. Az eszközök butítgatását nem vélem jó kereskedem politikának, a felhasznált anyagból eredő élettertamnak kellene jellemeznie a különbséget. Vélem, nem kellene erőltetni a megapixelek zsúfolását, pláne a képminőség romlása árán, talán ritkábban jellennének meg újab készülékek,viszont lehetne tökéletesíteni az algoritmusokat, finomítani a mechanikus alkatrészeket és a minőség irányába fejleszteni a képérzékelőket. Remélem senkit nem sértettem meg. Vége

Üdv.

Pody

epody
2006, szeptember 11 - 20:16
epody képe

Nem is ezért váloszoltam így. Az amatőr egyébként sem leminősítő. A profi fotós abból él, az amatőr kedvtelésből, vagy az alkotás kedvéért foglalkozik valamivel, lehet az szakképzett is ha nem hivatásszerűen tevékenykedik.

Pody

nord
2006, szeptember 5 - 08:42
nord képe

Nero79:

a pixinfo.com -on lévő cikk nagyon jól megfogalmazza azt az érzést, amit a gép hátsó felének megpillantása okozott:

"...Sajnos nagyon puritánul. Fehér alapon fekete betűkkel. Azt hiszem, nem leszek egyedül a véleményemmel, hogy ez az eddigi legrondább LCD-s státuszkijelzés, amivel valaha találkozhattunk. Legalábbis én ennél csak szebbeket láttam. No jó, persze minek mindent túlcsicsázni. Használható? Igen. No de azért mégis... Elképzelem, ahogy fotósunk egy esti képhez beállítja az érzékenységet, ellenőrzi az adatokat, mindeközben nézi a jó világos LCD-t. Majd kikapcsolja és... Pár percig nem sokat fog látni. Vajon sötét alapon világos betűkkel nem lett volna célszerűbb (mint a menüben, vagy mint más gyártóknál)? Vagy csak én fotózom este is? Apró gondok, kár is tovább ragozni.
Az orientációs szenzor adatait nem veszi figyelembe a gép a státusz kijelzéskor, vagyis a képernyőn mindig hosszanti irányban láthatók az adatok (nem úgy, mint az már sokszor említett KonicaMinoltánál, ahol portré állásban is remekül olvashatók az adatok)..."

 

És akkor a markolatról ugye nem is beszéltünk...

nord
2006, szeptember 5 - 23:20
nord képe
Egyetértek...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti