UndeletePlus

Freeware Gyöngyszemek
4.5
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.5 (6 értékelő)

Digitális fotózásnál mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy véletlenül letöröl valamit a memória kártyáról, esetleg a merevlemezről. Ha bekövetkezik a baj sürgősen valamilyen adatvisszaállító szoftver után kell néznünk. Az törölt adatokat visszaállító szoftverek sajnos pénzbe kerülnek, némelyikük megbízhatósága is kétes. Neves gyártók a memóriakártyákhoz és olvasóikhoz is csomagolnak adatvisszaállító szoftvert, ezzel is eladhatóbbá téve prémium termékeiket. Az Undelete Plus jó alternatíva lehet ezekre a megoldásokra.

A kis program letölthető a gyártótól (a 2.7 verzió teljesen új):

http://www.undelete-plus.com/download.html

Számomra külön öröm, hogy a help nélkül 526Kb-os szoftver szimpla .exe ént is letölthető így kibérelte magának a helyet az usb drive-on amit a zsebemben hordok.

Az adatok visszaállítására nagy az esélyünk ha az alábbiak teljesülnek (szoftverfüggetlenül):

  • Az adatvesztés után nem írunk a merevlemezre, memóriakártyára
  • Nem defragmentálunk adatvesztés után (előtte lehet)
  • Minnél kissebb az elveszett file annál jobbak az esélyek a visszaállításra

Az UndeletePlus ugyanazzal a névvel állítja vissza a file-okat. Követelmény, hogy a visszaállítás lehetőleg ne arra a meghajtóra történjen ahonnan adatokat akarunk visszanyerni.


A most épp magyarul "beszélő" kezelőfelület nemsok magyarázatra szorul

Előnyök:

  • Ingyenes
  • Kicsi és gyors
  • Windows törölt file-ok visszaállítására is jó
  • Többnyelvű, köztük a Magyar
  • Egyszerűen kezelhető

Hátrányok:

  • Csak törölt file-okhoz jó, formázott tartalmat nem tud visszaállítani
  • Még nem támogatja a Vistát.

Támogatott operációs rendszerek: Win 95/98/Me/NT/2000/XP/2003

Támogatott file rendszerek: FAT12/16/32,NTFS/NTFS5 kép visszaállítás CompactFlash, SmartMedia, MultiMedia and Secure Digital kártyákról.

Konklúzó:

Aki nem rendelkezik neves gyártó prémium termékeivel, és csak szimplán törölt file-okat akar visszaállítani, annak mindenképp megéri a keze ügyében tartani a szoftvert. Sajnos a formázott memóriakártyákhoz másik szoftvert kell beszereznünk. Arra figyeljünk, hogy a véletlenül törölt kártyát, tegyük félre az adatmentésig, illetve ha lehet ne írjunk a disk-re ahol a törlés történt. Többnyelvű, kicsi, gyors és hordozható (munahelyre is). Én alapvetően azért tartom a gépen, mert nemrég az egyik ismerősöm törölt fotóit csak ezzel a programal sikerült épségben visszaállítani. Lehet, hogy van ettől jobb ingyenes file visszaállító, de az előző indok elegendő bizalmi tényező számomra.

Hozzászólások

furamadár
2007, március 7 - 11:22
furamadár képe
No igen, egyszer jártam így, akkor 3 giga kép ugrott egy áramszünet után. :( A hajamat téptem...
Bár én nem ezt használtam, hanem a Finaldata Enterprise nevezetűt (bár nem ingyenes, de megoldható ;) ), de meg voltam döbbenve a hatékonyságán: több mint egy évvel korábban, szándékosan törölt pdfeket és divx avikat (ugye mind a kettő igen sérülékeny filetípus) szó nélkül visszavarázsolt... :)

Offtopik: "történnyen"??? ez ugye nem szándékos? :)


Én? Én szárnyalnék, de nem hagyják...

Sefi
2007, március 7 - 13:08
Sefi képe

Javitotta, koszonom hogy szoltal.

---Sefi ---www.fototipp.hu

szampress
2007, március 7 - 23:37
szampress képe
Az én házi tesztemben ez jött be, "PC Inspector smart recovery", ezért is osztom meg Veletek. Nálam ez verhetetlen eddig :)) és ráadásul free! Tapasztalatom nagyon jó vele, formázás után is, bátran próbáljátok ki. Egy hátránya van, hogy kép és hangfájlokra használható "csak", de itt van a 'tesó' a "PC Inspector File Recovery", ami viszi a többit és ez is free! Sok sikert!

BeseZoli
2007, március 10 - 14:52
BeseZoli képe

:-) és így leljük meg a legjobb adatvisszaállító progit..

-= BeseZoli =-

Sotetlovag
2007, június 16 - 14:43
Sotetlovag képe
Hali
Köszi a programot...segítségével kb 200 képet tudtam visszanyerni az enyhém "megázott" CF kártyáról ;), tényleg nagyon szuper, pláne, hogy ingyenes!

qw3r
2007, augusztus 27 - 17:11
qw3r képe
GNU/Linux-ra (bar megy mas os-eken is):

http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec, segitett mar rajtam

valamint a keszito masik software-e:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk, egyik xfs particiomat (kb 70G keppel) atakartam meretezni, particionaltam a vinyot de elfelejtettem felirni hol kezdodott az adott particio. probalgattam orakon at mas-mas felosztasban particionalni, hatha mazlim lesz es ratalalok, xfs superblock mintajara kerestem a teljes vinyon de nem jott be. Aztan raakadtam erre a gyongyszemre. Elsore megmutatta az osszes torolt particiot, es kivalaszthattam melyiket akarom helyre allitani.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti