Videó : Lightroom retusálás

FotóTipp videók
4.925925
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.9 (27 értékelő)

Egy program kezeléséről, lehetőségeinek bemutatásáról igen fáradságos munka cikket írni. Minden lépést képernyőmentésekkel kell illusztrálni és úgy leírni, hogy az olvasó számára is egyértelmű legyen. Mennyivel egyszerűbb szimplán megmutatni, s közben elmondani, hogy mit miért is csinálunk. Nos ez utóbbit szeretnénk megvalósítani. A program az Adobe Photoshop Lightroom 1.0 aminek az érdekesebb funkcióit és kezelését videó sorozatban mutatjuk be.

Nem célunk több órás video tanfolyamot készíteni. (Bár ha van/lesz rá kereslet, akkor erről is lehet szó.) Sokkal inkább egy-egy érdekes, vagy esetleg nehezen kezelhető funkciót szeretnénk ismertetni.

Persze nem biztos, hogy Lightroomban nekünk is az érdekes, ami az olvasóknak (nézőknek?) emiatt aztán arra kérjük a kedves olvasókat osszák meg velünk mit szeretnének látni hallani. Lehetőségeinkhez képest igyekszünk majd teljesíteni ezeket az igényeket.

Elsőnek a retusálást mutatjuk be. Ez a funkció csak a végleges programváltozatba került bele, a béta tesztelők visszajelzései alapján.

Hozzászólások

petersz
2007, március 16 - 22:55
petersz képe

"Mennyivel egyszerűbb szimplán megmutatni, s közben elmondani, hogy mit miért is csinálunk."

Hát, szvsz ezzel is van annyi meló, mint megírni jól fél kolumnát :) De az a műfaj tényleg nagyon jó erre, és jól sikerült a bemutatód. És köszönet érte, én tanultam belőle.

Klassz lenne hasonló bemutató a LR katalogizáló, albumkészítő funkcióiról.

 

Báthory Péter
2007, március 17 - 02:01
Báthory Péter képe
Annyit tanácsolnék, hogy egy kicsit lendületesebbre készítsétek a videókat, mert aki látott már akár egyszer is Photoshopot, az fele ennyi idő alatt is felfogja a dolgokat.
Ez abból a szempontból is jó lenne, hogy több mindent lehetne ugyan annyi idő alatt bemutatni.

Várjuk a folytatást :)
szampress
2007, március 18 - 00:16
szampress képe
...és aki nem :) Örüljünk neki, hogy van valaki aki erre időt és energiát áldoz :)) Köszönjük!
optikus
2007, március 17 - 23:36
optikus képe

Jo volt!

(kicsit ha porgosebb lenne az erdekfeszitobbe tenne;)

Lewwi
2007, március 17 - 23:58
Lewwi képe
Nagyon jó ez a videós bemutató. Már a legelső szenzortisztítós videók is nagyon tetszettek annakidején. Kicsit tényleg pörgősebb lehetne a beszéd, de nem elviselhetetlenül lassú ez sem. További sok sikert a munkákhoz. Lew
Rollei
2007, március 19 - 12:58
Rollei képe
Jó ez, te Sefi. :-) Esetleg megoldhatnád azt is, hogy le lehessen tölteni a filmet, ugyanis a képszerkesztős gépemet még véletlenül sem szoktam bedugni a világhálóba. dp
sohajohadnagy
2007, augusztus 10 - 20:01
sohajohadnagy képe
Jó, és folytatni kéne ...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti