Fototipp workshop a Bükkben okt.12-14

Hírek és újdonságok
4.75
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.8 (4 értékelő)

Régóta terveztük már, hogy meginvitáljuk a Fototipp.hu olvasóit egy közös fotózásra, ehhez mi is nyújthatna megfelelőbb hátteret (és remélhetően számos témát is) mint az őszi Bükk és a Hór völgy festőien szép tájai. A programot megpróbáljuk minél változatosabbá tenni. Legnagyobb részben természetjárással egybekötött fényképezés (Hór völgy, Balla barlang..) szerepel a menüben, de szeretnénk különböző technikákat, szoftvereket is bemutatni. A fő cél hogy a részvevők jól érezzék magukat és jó képekkel, tapasztalatokkal és tudással gyarapodva térhessenek haza .

A workshop időpontja Október 12. (Péntek) délutántól, 14. (Vasárnap) délutánig.
Helyszín : Répáshuta, kulcsosház (Ady Endre u. 1/a)
Utazás : Egyénileg
Részvételi díj : 5000Ft/fő, helyszínen fizetendő. Magában foglalja a szállást két éjszakára valamint a péntek és szombat esti közös vacsorát.

A rendelkezésre álló helyek beteltek, további jelentkezés várólistára lehetséges.

Jelentkezés a http://www.fototipp.hu/kapcsolat oldalon keresztül.

Többen kérdeztek a szállásról, nos úgy gondoltam a kulcsoház mint szállás jól definiált fogalom, de belátom tévedtem.

Pár szó a szállásról :

A szállás a Répáshutai kulcsosház, amely alapvetően túristaszállás jellegű. Két nagyméretű hálóteremmel, a hálótermekben emeletes ágyakkal. Kulturált WC és fűrdőszoba is van a házban. A kulcsosház kapacitása 20 fő, de a zsúfoltság elkerülése végett 12 főben maximáljuk a részvevők számát. A ház cserépkályha fűtésű és az ágyakhoz kulturált ágynemű is tartozik, aki jobban szereti a saját ágyneműjét annak javasoljuk, hogy hozzon magával hálózsákot.

A péntek és szombat esti vacsora bográcsban készül a helyszínen. A többi étkezésről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. A faluban van vegyesbolt, de odafelé útba esik több nagy szupermarket is.

A programról.

Péntek estére a megérkezés és az ismerkedés van tervbe véve, tábortüzes, bográcsozós beszélgetéssel. Szombat délelőtt és kora délután természetjárással egybekötött fényképezés a fő program, a tervek szerint a Balla-völgyön keresztül a Hór-völgyének vesszük az irányt egészen Füzér-kőig majd vissza, ez egy összesen kb. 15km-es út amely könnyen járható terepen visz végig. Az időjárásnak megfelelő öltözéket és lábbelit (túrabakancs) mindenki hozzon magával. Miután du. visszaérkeztünk a szállásra némi pihenő után egy interaktív Lightroom bemutatót tervezünk. A vacsora mellett pedig esti programként közös képértékelés, amire mindenki hozzon magával CD-n vagy más adathordozón a saját munkáiból. Vasárnap reggel egy rövidebb, de talán kimerítőbb sétát teszünk a település mellett található Balla barlanghoz ahol jó lehetőség nyílik a HDR képekhez szükséges felvételek készítésére. Visszaérkezés után igény szerinte a HDR technikáról tervezünk egy közös beszélgetést és az elkészült képek helyszíni feldolgozását.

Hozzászólások

Benjamin
2007, szeptember 18 - 23:32
Benjamin képe
Tetszik! Szallaslehetosegrol mit lehet meg tudni? A programmal kapcsolatban van mar valami "terv"?

Lewwi
2007, szeptember 20 - 22:15
Lewwi képe
Nagyon elgondolkodtató a dolog. Nekem is az volna a kérdésem, hogy a szállásról mit lehet tudni? Ugyanis nem nagyon füllik a fogam valami ócsó koedukált szállásra. A szervezők mihamarabbi válaszát várva üdvözlettel: Levente

szucsi22
2007, szeptember 25 - 17:01
szucsi22 képe
Szállás és étkezés nélkül van-e lehetőség csatlakozni környékbelieknek a betelt létszám ellenére?

toscana
2007, október 3 - 20:28
toscana képe
Ez engem is érdekelne, vagy esetleg egy másik szállással a faluban....

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti