I. Fototipp Workshop - Összefoglaló

Esszék
4.25
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.3 (8 értékelő)

Megtörtént! Sikeresen lezajlott az első Fototipp workshop. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, gyönyörű napsütéses időben barangolhattunk a Hór-völgyben és a Balla barlangban.


Igyekeztünk megörökíteni magunkat is.
Hála a Peleng 8mm halszem objektívnek ez sikerült.


A Peleng 8mm egy full frame gépen, egy vaku és egy derítőlap, ennyi kellett a csoportképhez.

Az érkezés estéjén bemelegítésképpen egy kis képkritikával kezdtünk, hozott anyagból. Páran pedig némi esti fotózással egybekötött fagyoskodásra kimentek a legközelebbi tisztásra. Másnap reggel napfelkeltével, kissé tartva de nem megrettenve a borús égtől, felkerekedtünk, hogy a megörökítsük az őszi Bükk szépségeit. Hamarosan az időjárás is mellénk pártolt és szép felhőátvonulásos napsütésben fotózhattunk a tájat.


Mindenki elfoglalta magát, ki így, ki úgy...

Az arra járók nem igazán értették miért fotóz hat ember egy sziklafalat.
A lukakra különös figyelmet fordítottunk.

A túráról visszatérve némi pihenés után a Lightroom rejtelmeivel és a színkezelés mikéntjével ismerkedett a csapat és nagy örömmel fogyasztotta a paprikás krumplit. Vasárnap reggel egy rövid, de annál meredekebb séta után a Balla barlang minél alaposabb megörökítésére tettünk kísérletet. A részletek fotózása mellett jutott idő (hála a résztvevőknél lévő canon vakuknak) a teljes barlang bevilágítását kipróbálni.

Úgy gondolom mindenki jól érezte magát és remélhetőleg sikerült képekkel gazdagon és tudásban gyarapodva hazatérni a workshopról. Folyt. köv....

Hozzászólások

PrakticaB
2007, október 17 - 15:21
PrakticaB képe

Végig nagyon jól éreztem magam. Külön öröm volt, hogy a szállás is nagyon rendben volt, persze, csak azoknak javallt az ilyesmi, akik bírják a közös hálókat. Utólag is elnézést, ha a horkolásommal álmatlan éjszakát okoztam.

Kaja szempontjából kisebb hízókúrának is felfogható volt a hétvége, hála fő szervezőnk nagyvonalúságának.

Szakmai szempontból nagy élvezet volt simét sokat fotózni. A házon belüli elfoglaltságok közül nekem a közös képbírálat tetszett a legjobban, amelynek során egy pályázati anyag teljes nyersanyagát vizsgáltuk át közösen. Ez kihagyhatatlan élmény volt számomra. Bár korábban - a Magyar Jégkorong Szövetség felkérésére - már volt szerencsém kiírni és felügyelni egy fotópályázatot, de megdöbbentő volt látni, hogy - finoman szólva -, milyen széles skálán mozgott ezúttal is a beküldött képek színvonala.

Viszont az ilyen közös képbírálatokból tudok a legtöbbet tanulni, alakítani saját szemléletemet a jó, jobb irányba.

Technikai szempontból a vasárnap délelőtti "játék" ragadott meg, a barlangot akartuk bekülről kivilágítani vakuinkkal. Ezt a feladatot a slave üzemmódba tett kb. 7 Canon vaku (és Sefi kütyüje a gépen) tökéletesen megoldották.

Összességében: jó szervezés, megfelelő szállás (a fafűtés romantikájáról nem is szóltam eddig), kultúrált társaság, kellemes túrák és... felejthetetlen hétvége.

Köszönöm.

Maty
2007, október 18 - 07:59
Maty képe
Egyre jobban bánom, hogy nem voltam. Eredetileg szombatokra írták ki a sulit, ahová jelentkeztem, aztán érdeklődés híján nem indult be a tanfolyam :o( Akár Veletek is tarthattam volna... Na mindegy; mikor lesz a következő? :o)

PrakticaB
2007, október 18 - 19:55
PrakticaB képe
Háááááááát, bánhatod is, hogy nem jöttél :) Voltam már több fotós workshopon, de ilyen kellemesen és hasznosan rég éreztem magam. A létszám is optimális volt, ideális ahhoz, hogy kiscsoportok alakuljanak ki az egyes érdeklődési körökhöz.
Előző (első) hozzászólásom címe munkabolt volt, ezzel emlékezve a poénokra, amikor is lefordítottuk az angol fotós kifejezéseket, mint pl. képbolt, látszólagos alap, stb. :)
Az időjárás valóban kegyes volt hozzánk, a felhős hajnaloktól az esti naplementéig változatos, de - csapadékmentes - skálán sokféle fotózási lehetőséget adva. Remélem, lesz nemsokára egy hasonló hétvége, egy másik, szintén írtó jó helyszínen.

Maty
2007, október 19 - 10:24
Maty képe
Minden szentnek magam felé hajlik a kezem: hamarosan lesznek szép, ködös időjárási viszonyok (mint a D80 reklámja volt, ha jól emlékszem...), és ha nem is kora volumenű, de kisebb szervezést igénylő kirándulós-fényképezős hétvégi napot csaphatnánk :o) Majd bámulom a turistatérképet.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti