Nov
15

LightSphere házilag

3.75
Az adott értékelés: nincs Átlag: 3.8 (4 értékelő)

Külföldön szinte fogalommá vált a Gary Fong nevével fémjelzett Ligthsphere fényterelő eszköz. A hazai fotósok számára azonban két probléma van ezzel az eszközzel, az egyik az ára (50 $), a másik pedig a beszerezhetőség (szállítási költség, vám, áfa, lopós szállítók...). Ez egyik kedvenc fotóbarkácsolós oldalamon a DIY photography-n jelent meg nemrég ez a leírás, ami egyszerű anyagok felhasználásával az eredeti Light Sphere-re nagyon hasonlító világítási sémát megvalósító eszköz elkészítését mutatja be. A hozzávalók nevetségesen egyszerűek, egy kétliteres műanyag üdítős üveg, egy forró italos műanyag pohár teteje, és egy kis habkarton. A képekkel illusztrált elkészítési leírás ITT található. Jó barkácsolást.

Hozzászólások

WiZARD
2007, november 24 - 02:12
WiZARD képe

vagy ebayről be lehet szerezni az eredetivel szinte megegyező másolatot, postával együtt 3500-4000 ft körül megvan.

lambency flash diffuser néven kell keresni....

Karibá
2007, november 28 - 18:33
Karibá képe

Úgy alakult, hogy nekem van eredeti és másolat is Nikon SB-600-ra való. Összehasonlítottam a kettőt, a következőket tapasztaltam:

eredeti Gary Fong:

a súlya 150 g, vízszínű, rugalmas, plasztikus műanyagból készült, könnyen felhelyezhető a vakura

utángyártott kínai:

202 g, a színe hasonlít az eredetire, csak egy kis sárgás beütéssel (ez meglátszik a képeken is), merevebb műanyag, jóval nehezebb a vakura helyezni. A súlyából adódóan időnként elrántja a vakufejet.

Egyébként a vakuzást mindkettő nagyszerűen segíti. Javaslom, hogy aki teheti, az eredetit válassza, mert sokkal kényelmesebb használni, már csak a súlyából adódóan is.

WiZARD
2007, december 2 - 19:09
WiZARD képe

nekem csak másolat van (550ex-re). 169 gramm :)

így önmagában nem tűnik sárgásnak.

dpreview fórumot sokat olvasgattam, sokan írták hogy tényleg nehéz rárakni, de az eredeti az meg túl könnyen leesik

timmerl
2008, március 9 - 09:39
timmerl képe

Nekem van ilyen diffúzorom, használom már elég régen. Ha valaki nem próbálta még annak ajánlom tegye meg és rájön, hogy amit eddig vakuzás címén tett az csak próbálkozás volt. Teljesen árnyékmentes képeket lehet csinálni szobabelsőkben, akár nagyobb zárt terekben is esküvőkön, óvodai környezetben. Ezentúl nem kell magával vinnie több műtermi lámpát senkinek mert ezzel az egy lámpával tökéletes studióminőségben érnyékmentesen ki lehet világítani a modellt és a hátteret is. Olvasom hogy arra panaszkodnak sokan, hogy nehéz, szerintem nem olyan veszélyes még nők is simán elbírják, nem olyan nehéz mint egy nagyobb objektív.

Mivel a vakufejen mindíg föggőlegesen helyezkedik el ezért nem veszi tulzottan igénybe mechanikailag, hogy megáljon rajta, nem szokott ezért leesni.

Ha valakit érdekel akkor keressen meg és tudok segíteni neki a kipróbálásában, beszerzésében is!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti