Krisztina #05

A hónap képe
2007, november
Krisztina #05
 

A stúdióban fényképezésnél két fontos dolog van. Az egyik a modell, a megfelelő légkör, bizalom és együttműködés megteremtése. A másik pedig a rendelkezésünkre álló eszközök lehető legjobb kihasználása. Ez utóbbi persze nem azt jelenti, hogy amink csak van, azt mind fel kell állítani és használni. Meg kell találnunk a legmegfelelőbb beállítást.

A hónap képének választott fotónál is így történt. A cél a teljesen kivilágított fehér háttér előtt egy high-key felvétel volt. A póz sok próbálkozás után alakult ki. (Ezért szerencsés, ha együttműködő a modell és nem küld el minket a harmadik beállítás után a fenébe). A használt világítást a lenti ábra szemlélteti. Amit érdemes kiemelni, az a két oldalt elhelyezett fehér hungarocell táblák, amelyek egyrészről oldalról derítik a modellt másrészről pedig megakadályozzák, hogy a háttér kivilágítására használt vakuk bevilágítsák a modellt. (Érdekes hatást érhetünk el azzal is, ha a főfényt lekapcsolva hátrébb állítjuk a modellt, hagyva hogy oldalról legyen megvilágítva.)

Hozzászólások

photomuhely
2007, december 23 - 17:12
photomuhely képe
Boldog Karácsonyt Mindenkinek
freeman
2007, december 22 - 20:13
freeman képe
nagyott ott van, amit hangsúlyoztál a modell is figyelt rád, csak grat, esetleg a lábfej kicsit nagyobb...
photomuhely
2007, december 23 - 17:11
photomuhely képe

Boldog Karácsonyt

alamo
2007, december 15 - 12:38
alamo képe

Csupa fehér minden, szinte bántóan vakít. A harmadolási szabály itt nem válik a kép előnyére, mert még nagyobb a monoton nagy fehérség.

Nem értek a portrézáshoz, de nézése kellemetlen. Talán egy kicsit szürkébbre véve a hátteret, nem igy éreznék.

Maty
2007, december 16 - 18:09
Maty képe
A szürke háttér "nem illik" a high key-jellegű képekhez... (Vagyis a fehér háttér itt kötelező.)
tkozsdi
2007, november 27 - 17:23
tkozsdi képe

Bocsássatok meg nekem, de ahogy öregszem egyre kritikusabb leszek. A "HighTech", ill a "LowTech" gyönyörű lirai képek komponálására ihleti a készítőjét . A kép tetszik ,bár én lezserebbre állítottam volna be a kedves hölgyet. Ilyen fényviszonyok mellett nagyon kritikus a vonalvezetés

istvanl
2007, november 26 - 18:24
istvanl képe
Szerintem jo felvetel (tehnikailag), nem mindenapos beallitas. Studioban van ido kiserletezesre, a model jobb labat sajnos mintha "kitortek" volna bokabol. Lehetett volna a labnak esetleg jobb poziciot talalni. Bennem bizonyos szenzualitast inditott el.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti