Jun
04

Canon horror – Csak erős idegzetűeknek

4
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4 (2 értékelő)

Bár az esemény nem ma történt (a forrás blog bejegyzés 2007 szeptemberi), a képeket nézve ma is jeges rémület kúszik végig a gerincemen. A sztori lényege az, hogy a Canon emberei egy nagy rakat szállítás/raktározás alatt megsérült cuccot módszeresen, kalapáccsal és vésővel megsemmisítettek. Üzleti szempontból érthető a dolog, hiszen gondolom a biztosító kifizette a termékek ellenértékét. A képek a maga brutális valóságában mutatják meg az eseményt.

 

Elől ömlesztve az apraja, a piros-fehér és fekete dobozok a háttérben

- és a jómunkás emberek nekiláttak, baloldalon egy célszerszám látható...

Csendélet csata után

 

Na jó, a 18-55-ért nem kár :)

De a PS Pro1-ért már igen...

Ez a kép életem végéig kísérteni fog.

XL2 pro kamera és a néhai optikái.

Hozzászólások

amator
2008, június 5 - 01:05
amator képe
A felvételek a Nikon gyár éttermében készülhettek "szakura", a cseresznye virágzás ünnepén. A vállalat kíváló dolgozói egy-egy jutalom ütést mérhettek a konkurencia zászlóshajóira/ EOS/.
hegyimorc
2008, június 5 - 08:43
hegyimorc képe
Canonnal bármit megtehetsz :-)
fejes.istvan
2008, június 5 - 10:19
fejes.istvan képe
régen a cucializmusban bezzeg több eszük volt, eladták ilyenkor mint leértékelt terméket, ezek meg... :o(
KozariA
2008, június 5 - 15:25
KozariA képe
Üzletileg érthető, más oldalról eszetlen és felháborító.
Fotólabor
2008, július 30 - 11:20
Fotólabor képe
Ez talán a harakiri és a kamikáze szellemiségek valamiféle újkori egyvelege lehet. Persze Japán számunkra mindig is egy kissé furcsa "egzotikus" ország volt.
Gábor87
2008, június 5 - 20:16
Gábor87 képe

Elég ronda látvány, gondolom a célja, hogy a szálítási hibás termékeket ne tudjanak kivinni, majd eladni, ami rossz hírét keltené a gyártónak. Ugyanis ha valamilyen termék sérül, először egy raktárba össze kell gyűjteni, majd elvinni valami megsemmisítőbe, vagy szétszerelőbe. Ennyi idő alatt sok emberrel érintkezhetnek ezek, valaki biztos adogatna el belőlük, akár rendes kereskedelmi forgalomba is. Ezért annyira megsértik őket, hogy eladhattatlanok legyenek, majd utána szálíttatják megsemmisíteni.

Persze ez lehet, hogy nem így van, csak személyes vélemény és gondolatmenet. Nekem nem lenne lelki erőm bármit is széttörni. :s

Lewwi
2008, június 5 - 20:44
Lewwi képe
Nem értem miért nem lehet eladni ezeket a lencséket mondjuk szakszervízeknek ócsóba... Miért Miért Miért... Fájdalmas. Nem valami kamufotó ez amúgy? Nem értem, nem értem...
topybear
2008, június 6 - 09:21
topybear képe

Ha szakszervízeknek adnák, onnan is jó eséllyel visszakerülne kereskedelmi forgalomba, túl csábító a nagy kaszálás lehetősége.Az egyetlen használható megoldás, hogy meg tudják őrizni a márka jó hírnevét, sajnos ez. Használhatatlanra összetörni.

Topy 

PS: Félvezetőknél sajnos sokszor előfordult már, hogy a minőségellenőrzés által szemétbe küldött alkatrészeket "élelmes" emberek begyűjtötték és forgalomba hozták. Amibe beépítették az megdöglött, a gyártó meg csak kapkodta a fejét, hogy szidják, mert rossz alkatrészeket gyárt.

Ahmet
2008, június 5 - 22:17
Ahmet képe
Neeeem, nem a Nikon keze van a dologban. Tessenek csak egy pillantást vetni az exifre! : )
f.domino
2008, június 6 - 16:07
f.domino képe

Nehogy már azt higgyétek, hogy a cucilizmusban ez másképp volt! Egy haverom ugyanígy tört össze kalapáccsal Prakticákat egy állami cégnél, mert vettek helyettük valami újabbat. De már könyveket is zúztak be Magyarországon, tonnaszám, pedig azok nem is voltak hibásak.

Egyébként ilyen logikával mindannyiunk gépeit be kéne zúzni, mert itt-ott kicsit már kopottasak, és ezzel szégyent hozunk a gyártójukra. 

A rostán kihullott elektronikai alkatrészekről meg azt hallottam, hogy maguk a gyárak adják el őket noname cégeknek, persze még a logó rászitázása előtt.  Ha egy alkatrész nagyon jó, megy az EOS-xD-be. Ha nem annyira, még jó lesz EOS xxD-be. Ha mégrosszabb, EOS xxxD-be, aztán Powrshotba, ha meg tök hasznavehetetlen, akkor megy Kínába, ott meg majd kitalálják, mire lehet használni. -Állítólag...

teng
2008, június 8 - 21:48
teng képe
Hozhatták volna az összeset ide nekem:D Eladtam volna darabokba ami jó belőlük, és mostanra milliomos lennék... :D
attila7575
2008, június 9 - 21:58
attila7575 képe

Nem jók a feltételezések. Nekem megmondták.

A Nikon felvásárolta a Canont, és a régi cuccokat megsemmisítik, mielőtt átállítanák a gyártósorokat. 

 

:) 

image71
2008, június 16 - 16:42
image71 képe

Béla! Ááááálj! A másik raklapon van a hibás áru!!!

---

Egyébként szerintem ez nem kis részben marketing fogás (ingyen reklám) akar lenni, hogy lássa a nagyérdemű, hogy a Canon márpedig nem ad ki hibás terméket.

Azért mindenesetre tudtam volna válogatni a kupacból...

joruba
2008, június 30 - 15:47
joruba képe
És olyat nem lehetett volna, hogy szétosztják a szegények között? :)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti