DxO objektív életlenség korrekció

Digitális Sötétkamra
0
Az adott értékelés: nincs

Érdekes módon eddig valahogy sikerült elkerülnöm a DxO Optics Pro használatát. Lehet, hogy az első verziók instabilitása, vagy az erőteljesen szuboptimális munkafolyamat szervezése volt az oka. Idén júliusban, miután többek dícsérték, hogy az új 5-ös verzió milyen tuti, rászántam magam egy próbára. A kísérletezés vége éppen egybeesett a Ligtroom 2-es verziójának megjelenésével.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Vesalius
2008, szeptember 1 - 22:21
Vesalius képe
A DxO-ról vajmi keveset lehet olvasni a hazai irodalomban, ámbár a „nemzetközi” (angol – amerikai) sem szaggatja az istrángot. Ezért érdekes, hogy bizonyos szempontból a legjobb konverternek tűnik. Az objektív spec. korrekció (már ami a vignettalast illeti) most kezd megjelenni a Nikonnál és a Canonnán  ezt a DxO rég tudja.A globális LR mánia mellett vannak mások is – pl. az említett DxO, LZ, PO1. Jó volna őket összehasonlítani. Csak egy kicsit függetlenedni kéne közben a megszokásoktól – kezelői felszín, megszokott „munkafolyamat”, stb.Na ja – nincs minden objektívre korrekció, ez nagy hiba. És a többiek? Ott van-e egyáltalán? Kevesebb gép RAW formátumát konvertálja – néhány százalék kimarad pl. bridge kamerák, stb. Hátlapokhoz viszont általában eredetit illendő használni. (?)Egyébként: a felszínek, munkafolyamatok, eszközök igen hasonlóak.(Olykor a konstruktőrök is azonosak. PO1, RSW, LR). Vajh mekkora az ilyen eltérések jelentősége?

Na és a filmszimuláció?

 

amator
2008, szeptember 6 - 19:08
amator képe
 

A fentieken felbuzdulva én is letöltöttem a próbaverziót. Hasonlókat tapasztaltam, azzal a különbséggel, hogy nekem a Capture One Pro a kedvenc konverterem, több felvételen határozottan jobb volt a DxO. Fuji S5 géppel dolgozom, amihez vettem egy saját konvertáló szoftvert. Ez a program képminőség szempontjából eddig jónak tűnt, most viszont komoly csorba esett a tekintélyén.

Kezelhetőségben még a DxO sem tudja alulmúlni a Fujit. Mellesleg a DxO idétlenségei mellett van több erénye is, a kiváló képminőség mellett. Egyszerre több kimeneti méretett, felbontást, és színmélységet tudunk konvertálni, úgy, hogy a különböző fájlok más-más könyvtárba kerüljenek. Kötegelt munkánál is beállítható a dolog. Ezzel felülmúlja a C1 Pro lehetőségeit, a CO 4 pedig sem kötegelve, sem pedig párhuzamosan konvertálva nem dolgozott abban az időben, amikor próbálkoztam vele./ Lehet, hogy azóta előrébb léptek./

A DxO kezelőpaneljei áthúzhatók másik monitorra, a Photoshophoz hasonlóan, így legalább a képernyőn rendet lehet tenni, nagyobb felületen látható a kép, és a palettákat pedig az ízlésünknek megfelelően rendezgethetjük a másod monitoron.

 

amatőr

Sefi
2009, január 9 - 11:31
Sefi képe
Elnézést, a DXO aktiválási hozzászólásokat véletlenül töröltem, amikor a teszt hozzászólást megszüntettem. A lényeg az, hogy az uninstall előtt kellett volna csinálni egy licensz transzfert a DXO-ban, azaz deaktiválni a törlendő installációt... enélkül csak a DxO support marad, náluk kell kérni telefonon, vagy személyesen a szituáció leírásával a licensz szám növelését. Esetleg lehet hivatkozni a hard disk crash-ra, hogy amiatt nem sikerült a licensz transzfer....

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti