Feb
04

Búcsú egy jóbaráttól

0
Az adott értékelés: nincs

Az elmúlt négy évben sok ezer képet készítettem az EOS 1DmkII gépemmel. Velem volt Izlandon, Colorádóban, a Mecsekben, a Bükkben és minden olyan helyen ahol fotózás céljából megfordultam. A négy év alatt megszoktam a kezelését, kiismertem a gyengeségeit. Egyszóval összeszoktunk. De minden kapcsolat véget ér egyszer, így ez sem tartott örökké. Az utolsó két stúdiófotózást már Pusztai Laci 5D gépével csináltam végig aztán januárban végleg hűtlen lettem az 1DmkII-höz és lecseréltem. A cseréhez az utolsó lökést az 5DmkII megjelenése adta meg. Végiggondoltam, hogy vajon mire van nagyobb szükségem? Az időjárásálló vázra és a 8fps-re vagy inkább a 21 megapixel felbontásra. Ez utóbbi győzött. Azóta az 1DmkII már új gazdájánál van, aki madárfotósként nagyobb hasznát fogja venni a 8fps-nek mit én. Én pedig ismerkedem az 5DmkII-vel. Egyenlőre még nagyon nem áll kézre, idegen, más. Persze meg fogom szokni ezt is, de azért még néha hiányzik a megszokott gép. Nem fogok ismertetőt vagy tesztet írni az 5DmkII-ről, azt bőven találhat a kedves olvasó a különböző fotós „szaklapokban" és weboldalakon. Viszont a tapasztalataimról egyfajta napló formájában be fogok számolni összehasonlítási alapként az 1DmkII-t véve.

Hozzászólások

gali
2009, február 6 - 17:22
gali képe
Egy profi vázzal összehasonlítani, igazán jó ötlet. Magam is erősen gondolkodom, hogy egy hasonló vázat kellene venni de sajna a költségvetésem még most nem engedi meg. Bár egy kicsit kompromisszum a részemről a dolog hiszen szeretek sportot is fotózni, de sajna azzal nem keresi meg az árát és nem is igazán arra való. De sajna két vázra nem telik.
baluka
2009, február 18 - 15:49
baluka képe

Annak idején emlékszem amikor megjelent a mark II N megjegyezted, hogy de jó lenne ha az abban megjelenő főleg szoftveres frissítéseket áttennék a mark II-be is. Nos az iránt érdeklődnék, hogy végül is áttették-e mert lehet, hogy mostanában szert teszek egy mark II-re és érdekelne a dolog.

 

Válaszod előrre is köszönömű: Balázs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti