Oct
21

Colorado

0
Az adott értékelés: nincs

Két napja vagyunk a Colorado mellett. Túl sok napsütés nincs, de nem is baj, így a lágyabb pasztellekben tündököl a táj. Tegnap végigtúráztunk az Arches-t, ma pedig a Canyonlands északi része, és egy kis state park, a Dead Horse Point következett.

A Canyonlands-ben kicsit kalandosabbra fogtuk a dolgot, és aláereszkedtünk a kanyonok aljának szintjére a Schafer ösvényen. Jó kis kacskaringós földút volt a kanyon oldalában (bár a durvább izlandi utakkal messzire nem vette fel a versenyt).

Tapasztalatok a felszereléssel
A Gitzo 1325-ös állvány eddig tökéletesen vizsgázott. Stabil, könnyen állítható (ha egyszer sikerült megszokni a tekerős lábzárakat), mindig kézre esik. Nagyon jól jött ma a kis beépített vízmérték, amikor panorámához lőttem az egyes képeket.
Nem ennyire rózsás a helyzet a tavalyi úton már kipróbált Acratech gömbfejjel. A D60-at még elbírta, viszont az 1D súlya alatt már hajlamos oldalra fittyenni, amikor a vállamra kapom az állványt. Tökig be kell szorítani, hogy ez ne történjen. Különösen gázos a helyzet, ha az 500-asról van szó (lévén 4 kiló). Ezt leszámítva tökéletesen teljesít.

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti