Fotótipp.hu Reboot

Esszék
3.5
Az adott értékelés: nincs Átlag: 3.5 (2 értékelő)

Lassan másfél év telt el azóta, hogy a Fototipp.hu oldal frissült volna. Persze a „közösségi” részek a review rész és a fórum folyamatosan működtek. Habár ez utóbbi kimerült a magyar nyelvű használati utasítások topic-ba írt „nekem is” hozzászólásokban. Egy szó mint száz, az oldal haldoklott.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért is történt ez, viszonylag egyszerű a válasz. A Fototipp.hu „magazin” két műkedvelő hobbifotós magánkezdeményezésként indult, és másfél évvel ezelőttig így is működött. Nem titok az sem, hogy a két alapító Pusztai Laci és jómagam voltunk. A sors úgy hozta, hogy Laci saját vállalkozásba kezdett és pedig egy olyan –bár fotózással kapcsolatos- fejlesztésbe, ami az amúgy is kevés szabadidőmet szinte teljesen lekötötte. Ezek miatt aztán nem jutott időnk a Fototipp.hu fejlesztésére vagy cikkek írására. Tovább rontott a helyzeten, hogy a szolgáltató ahova elköltöztettük az oldalt egyre rosszabb minőségű szolgáltatást nyújtott, időnként szinte használhatatlanra lassítva ezzel a Fototipp.hu-t.

Augusztusban aztán eljutottam addig, hogy komolyan fontolóra kellett vennem, mi is legyen az oldal további sorsa. Bevételt soha nem generált, a hostingra eddig kifizetett pénzt pedig nem is merem összeszámolni. A belefektetett időt pedig már végképp nem tartom számon. Sokáig úgy gondoltam, hogy a jelenlegi hosting előfizetés lejártával, októberben megszüntetem az oldalt.

Aztán elkezdtem újra átolvasni a 2004 óta felgyülemlett cikkeket, és hozzászólásokat. Minél többet olvastam annál inkább éreztem, hogy ez a több száz cikk és a hozzájuk írt hozzászólások  valami értékeset alkotnak, és nem lenne jó döntés ha ezeket az írásokat egyetlen gombnyomással eltüntetném az internetről.

Így aztán arra jutottam, hogy nekifutok még egyszer. Újraélesztem az oldalt a klinikai halálból. Mindenek előtt egy alapos ráncfelvarrás és egy új szolgáltató kellett. Ennek az eredményét már láthatja is a kedves látogató. Aztán persze új cikkek is kellenek, ezek készülnek, és párat már olvashatnak is az oldalon. Azonban ez még nem elég, egy online fotós magazin akkor lehet igazán népszerű ha a változatos tartalom mellett ki tudja építeni a saját közösségét is. Ezt a következőképpen gondoltam megvalósítani.

Első lépésként minden regisztrált olvasó létrehozhat magának saját galériát, ahol a képeit megmutathatja a fototipp.hu olvasóinak.
Ezen felül minden regisztrált olvasó írhat saját cikkeket a fototipp.hu-ra, bármiről aminek egy kis köze is van a fotózáshoz. (A megírt cikkek egy rövid ellenőrzés (hívhatjuk moderálásnak is) kikerülnek a fototipp.hu-ra.

És ez még tényleg csak a kezdet...

A kellemetlenebb oldala a megújulásnak az, hogy az oldal fenntartásának anyagi fedezetének vagy legalább is annak egy részének biztosítására néhány reklám is meg fog jelenni és valószínűleg lesznek marketing célú cikkek is (de ezeket külön meg fogom/fogjuk jelölni).

Nos itt tartunk most. A mai nappal útjára engedtem a fototipp.hu legújabb változatát és remélem nem csak a saját szórakozásomra fejlesztgettem, hanem Önöknek az olvasóknak is tetszeni fog. Kapcsolódjanak be a szerkesztésbe, írjanak cikkeket, hozzászólásokat, hozzák létre galériáikat. Leheljünk együtt új életet a fototipp.hu-ba, nyomjuk meg a reboot gombot. 

Hozzászólások

kukac jani
2010, november 11 - 20:13
kukac jani képe

Szívből örülök, drukkolok.

handras
2010, november 12 - 16:24
handras képe

Gratulálok, hajrá!

ladislav
2010, november 14 - 10:16
ladislav képe

Juppí! Már azt hittem, örökre meghal az oldal, amikor az RSS olvasómban újra megjelent mindenféle friss tartalom!

Nem kell nekem minden nap új cikk, csak legyenek jók, mint eddig. Igazán kedvenceim az Alain Briot sorozat és a What The Duck magyarul. Ilyen színvonalat másutt nem láttam.

Köszi!

Sandro
2010, november 20 - 21:48
Sandro képe

Őrülök, hogy meggolndoltad magad Sefi. A magyar nyelven elérhető online fotós magazinok egyik értékes darabjával lettünk volna szegényebbek. Remélem sikerül nemcsak megtartani, de fejleszteni is a színvonalat!

Fotólabor
2010, november 22 - 18:09
Fotólabor képe

A Főnix-madár újra repül!!!

Remek az új design, és nagyszerűek a változások. Már nagyon hiányzott. Részemről: L I K E

airdei
2010, november 29 - 20:31
airdei képe

Én is nagyon örülök, hogy újra életrekelt az oldal, hisz magam is sokat okosodtam az itt közzétett cikkekből és hozzászólásokból!

 

petyadth
2010, november 30 - 12:12
petyadth képe

Leírhatatlan öröm, hogy hosszú idő óta újra van miért látogatni az oldalt!

Sok sikert és kitartást kívánok!

gerq
2010, december 29 - 12:03
gerq képe

Drukkolok es orulok, hogy ujraindul!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti