Pályázat

Hírek és újdonságok
0
Az adott értékelés: nincs

A FotóTipp.hu nyílt fotópályázatot hirdet a következő kategóriákban

 •  A természet kicsiben, makró és közeli képek a természetből.
 •  A táj szépsége, tájképek és panorámaképek.
 •  Technikai sportok.

Egy pályázó összesen 3 képpel vagy sorozattal pályázhat. A sorozatok maximum 6 képből állhatnak. A JPG formumú képeket e-mail-ben kell eljuttatni a palyazat@fototipp.hu címre. A képek mérete a hosszabbik oldalon nem haladhatja meg az 1280 képpontot, de nem lehet 800 képpontnál kisebb, fileméretük egyenként maximum 600 Kbyte lehet. A képeken a szokásos digitális utómunkák (FF, szintezés, élesítés, kontraszt, shadow recovery, panoráma összeállítás, retusálás stb.) végezhetők. Kompozitokat, digitális illusztrációkat azonban NEM fogadunk el. Az email tárgyában szerepeljen a „palyamunka‿ szó.

A pályázónak minden beküldött képhez mellékelnie kell a következő adatokat:

 • Név*
 • NickNév vagy FotoTipp.hu account
 • Lakcím*
 • Telefonszám*
 • E-mail-cím*
 • A kép címe*
 • A kép elkészítéséhez használt gép és az objektív típusa
 • A kép elkészítésekor használt beállítások (ISO, Rekesz, Záridő)
 • Utómunka rövid leírása
 • A kép elkészítésének rövid leírása (hol, mikor, esetleges nehézségek)

  A *-al megjelölt adatok megadása kötelező, hiányuk esetén a beküldött kép diszkvalifikálásra kerül.

  A név, lakcím, telefonszám és az email-cím csak a kapcsolattartást és a pályázó azonosítását szolgálja. Ezen adatok nem kerülnek publikálásra vagy harmadik félnek átadásra.

  Pályázni csak saját alkotásokkal lehet.

  A fotópályázaton résztvevő alkotó hozzájárul ahhoz, hogy képei a FotoTipp.hu oldalon publikálásra kerüljenek, illetve – amennyiben díjazott lesz – neve és díjnyertes fotója megjelenjen a pályázattal kapcsolatos publikációkban. Minden egyéb felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett lehetséges.

  A pályamunkák beérkezési határideje 2005 március 1.

  A bírálás menete:

  A beérkezett képeket két menetben a FotoTipp.hu team tagjaiból álló 5 fős zsűri értékeli. Első körben igen/nem szavazatokkal. Az első válogatáson azon képek jutnak tovább, amelyekre legalább 2 zsűritag igennel szavaz.

 • Az első válogatás március 16.-ig tart, ezután kapnak értesítést a pályázók, hogy bekerültek-e a második körbe vagy sem.

  Az első válogatáson átjutott képeket a FotoTipp.hu oldalon nyilvános szavazásra bocsátjuk, majd a zsűri három szempont alapján (esztétika, technikai kivitelezés, eredetiség) pontozza azokat. A közönségszavazatok és zsűri pontjai alapján alakul ki a végleges eredmény. 

 • A nyilvános szavazás március 16 és április 2. között zajlik. Eredményhírdetés várhatóan április 4.-én.

  Díjazás :

  Kategóriánként az első három helyezettet díjazzuk.

  1.helyezett : Az év természetfotói 2004 c. könyv, valamint 200Mbyte tárhely a fototipp.hu galériában

  2.helyezett : Ansel Adams 2005 évi falinaptár, valamint 100 Mbyte tárhely a fototipp.hu galériában

  3.helyezett : 50 Mbyte tárhely a fotótipp.hu galériában

   

  A beküldött pályaműveket megőrizzük, de nem küldjük vissza. A szervezők nem vállalnak felelősséget, ha az e-mailen elküldött munkák útközben megsérülnek, vagy elvesznek.

  További felvilágosítást a palyazat@fototipp.hu e-mail címen, vagy a pályázati kiíráshoz írt hozzászólásban lehet kérni.

  FotóTipp.hu Team

 • Hozzászólások

  BeseZoli
  2005, január 27 - 17:40
  BeseZoli képe

  Üdv!

  Nem írtátok ki a honlapra ,hogy a beérkezett esetleg nem díjjazott képekkel mi történik (a tároláson kívül). Szerintem mindenképp fel kellene tüntetni ,hogy a beérkezett képanyaggal és szemályes adatokkal nem éltek vissza és nem továbbítjátok 3. személynek (cégnek). Számomra ez fontos mert nem akarok spam-et kapni és nemakarom a fotóimat viszontlátni sehol (esetlegg itt nálatok).

  Ja a tippek között a kopi rájtot is körbe lehetne járni (nem csak a vízjelre gondolok hanem pl a canon saját rendszerére esetleg érdekes téma lenne magát a jovédő hivatalt mikrofonvégre kapni)

  Köszönöm. Üdv. Twr

  Sefi
  2005, január 27 - 22:47
  Sefi képe

  Kedves Trw !

  A pályázati kiírásban ez szerepel : "A név, lakcím, telefonszám és az email-cím csak a kapcsolattartást és a pályázó azonosítását szolgálja. Ezen adatok nem kerülnek publikálásra vagy harmadik félnek átadásra."

  Ez azt hiszen eléggé egyértelműen kifejezni, hogy a személyes adatok, beleértve az email címet is, a pályázat során történő kapcsolattartáson kívűl semmilyen más céllal nem kerülnek felhasználásra, vagy átadásra harmadik félnek.

  Ha a fotódat beküldöd akkor szintén a a kiírásban leírtak alapján hozzájárulsz, hogy ezen az oldalon publikálkuk őket....

  "A fotópályázaton résztvevő alkotó hozzájárul ahhoz, hogy képei a FotoTipp.hu oldalon publikálásra kerüljenek, illetve – amennyiben díjazott lesz – neve és díjnyertes fotója megjelenjen a pályázattal kapcsolatos publikációkban. Minden egyéb felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett lehetséges."

  Azt hiszem, hogy ezek a klauzák eléggé jól meghatározzák, hogy mit csinálhatunk és mit nem, és hogy mi lesz a képek sorsa...ha ezen felül további kérdésed lenne, tedd fel bátran.

  A Canon saját rendszere nem a copyright-el van kapcsolatban hanem az eredetiség bizonyítással. És igazából a Canon marketinganyagokon kívül nem sok plusz lehet róla elmondani. A jogvédői hivatal, nos ők ezen a téren fogalmazzunk úgy hogy nem álnak a helyzet magaslatán. Amit tehetsz mint amatőr, hogy veszel a Digimarc -tól licenszet és vízjelezed a publikált képeidet, vagy olyan méretben publikálsz ami semmilyen továbbfehasználásra nem jó (pl. 1024x768 8bit jpg).

  Üdv,

  Sefi

  Sefi
  2005, január 27 - 22:49
  Sefi képe

  Sajnos egy ponton nem sikerült egyértelműre a kiírás. Minden pályázó maximum 3 képet küldhet be összesen. NEM kategóriánként hármat.

  Kérek mindenkit, hogy a kiírt témakörökben küldjön be képet, mert a témakörbe nem illő képeket nem tudjuk figyelembe venni a pályázat során.

  Sefi
  2005, február 11 - 20:35
  Sefi képe

  Szia,

  Határozottan. Javaslom hogy vágd le vagy retusáld ki a dátumot.

  ---Sefi ---www.fototipp.hu

  Sefi
  2005, február 22 - 11:51
  Sefi képe

  Megint csak idézni tudom a pályázati kiírást :

  "

  A bírálás menete:

  A beérkezett képeket két menetben a FotoTipp.hu team tagjaiból álló 5 fős zsűri értékeli. Első körben igen/nem szavazatokkal. Az első válogatáson azon képek jutnak tovább, amelyekre legalább 2 zsűritag igennel szavaz.

  Az első válogatáson átjutott képeket a FotoTipp.hu oldalon nyilvános szavazásra bocsátjuk, majd a zsűri három szempont alapján (esztétika, technikai kivitelezés, eredetiség) pontozza azokat. A közönségszavazatok és zsűri pontjai alapján alakul ki a végleges eredmény."

  Százbolha
  2005, március 3 - 23:10
  Százbolha képe

  T. Szervezők!

  Mkikorra várható eredményhírdetés a pályázattal kapcsolatban?

  A Pályázóknak küldtetek visszaigazolást a beérkezett pálya művekről?

  Én sajnos nem kaptam.

  Ez az oldal él egyáltalán? Ha jól látom az utolsó életjel 2005.febr 23.-án kelt.

  Sefi
  2005, március 3 - 23:55
  Sefi képe

  Kiegészítettem az oldalt a bírálás dátumaival. Egyedi visszaigazolást nem küldtünk, csak ha a beérkezett levél hiányos volt.

  Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

  A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
  A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti