494240d.jpg

Megtekintve: 38071

Tárgyfotózok vele műtermi körülmények között, így ISO100 fölé még csak próba képpen mentem vele, de jól teljesített. A teljes képi világa szerethető, jól feldolgozható RAWjai vannak. Olcsó hozzá az akku, és a hálózati adapter is. Jól paraméterezhető, logikus menü, gyorsmenü lehetőség is van. Bekapcsológombja kicsit esetlen.

Osztályzat: 9
Termék: "EOS 40D" írta: Lewwi - beküldve: 2007, Szeptember 23. - Osztályzat: ******** 8.38

27360macro.jpg

Megtekintve: 28289

Tárgyfotózásra használom manuális fókusszal, így az AF sebessége nekem nem szempont, de egyszer kipróbáltam és megdöbbentően gyors, aki AF-el használná bátran megveheti. Már nyitott rekeszen is éles (10MP APS-C) így bátran használhatom 2.8-on is akár, ha kis mélységélesség elérése a célom. Sigma 105 makró obihoz tudom hasonlítani, lényegében mindenben jobb : gyorsabb, élesebb, és a kis gyujtótávolság miatt nekem kényelmesebb tárgyfotóhoz is. Nekem bevált, drágábban sem tudnék olyan optikát ami jobb lenne erre a célra. 49.000FT-nál még többet is megért volna.

Osztályzat: 10
Termék: "EF-S 60/2,8 USM Macro" írta: - beküldve: 2005, Augusztus 31. - Osztályzat: ********* 9.20

494IMG_9606_m_solata.JPG

Megtekintve: 49418

44-2 és 44M4 is megvolt, az M kicsit élesebb, a képszélek minősége gyengébb, de ez a digitális szenzoron történő használatnak tudható be valószínűleg. Nyitva lágy a rajza, de kicsit kell csak rekeszelni és jobb lesz.


Használtam a 44M4-et Nikon D40-en(lencse nélkül), Canon 30D-n, Canon 1000D Canon 1D mkII-n is, de végülis eladtam. 8.2µm-t nyitva is szépen kiszolgált amúgy képközépen.


http://www.flickr.com/photos/67424487@N07/9015595469/sizes/o/in/photostream/


Ezt tudja 1000D-n 100%-on.

Osztályzat: 9
Termék: "-44-2 2/58" írta: Lewwi - beküldve: 2007, Június 25. - Osztályzat: ********* 9.22

599n_vtelen.jpg

Megtekintve: 32290

Canon kitobihoz képest a kép közepén jobb rajz és jobb brillancia, ennek ellenére nem lehet eltekinteni a hiányosságoktól, a tubus kotyog, a fókuszgyűrű kényelmetlen, a fényerő szinte használhatatlanul alacsony. A használt árát mindezek ellenére megéri.

Osztályzat: 7
Termék: "Nikkor 18-55 f3.5-5.6 G ED" írta: peti - beküldve: 2006, Június 14. - Osztályzat: ******* 6.67

12922atx287prosv.jpg

Megtekintve: 33476

2.8-on nem olyan éles, de 4től és felfelé nagyon jó élessége van, gyors, pontos AF-e van, masszív időtálló felépítésű. Alapvetően jó használni, ajánlanám másoknak is.

Osztályzat: 8
Termék: "AT-X 287 AF PRO SV 28-70mm f/2.8" írta: - beküldve: 2006, December 14. - Osztályzat: ******* 7.00

5663efs18551.png

Megtekintve: 7528990

Canon jelenleg elerheto legjobb arerettek aranyu termeke. Igaz hogy sokan fikazzal, es foleg a profi fotosok odzkodnak tole, es en is elismerem hogy nem, tul jo ez az objektiv egy funkciora se.


Ami a nagy elonye, hogy hasznalhato szinte minden funkciora. Belepoknek kotelezo darab.


Pro: olcso, konnyu, univerzalis
Con: gagyi, muanyag, forog a fokusz, konnyen koszosodik

Osztályzat: 9
Termék: "EF-S 18-55 IS" írta: vplaca - beküldve: 2008, Április 10. - Osztályzat: ******** 8.17

small2.jpg

Megtekintve: 31808

Egy EOS 50E majd egy EOS 3-as váz után vettem. Jelenleg EOS 5D mellett használom, általában diázásra, de kerül bele színes portréfilm, vagy fekete-fehér is. Nehéz lesz róla nyilatkozni, mert nagyon szeretem, és a technikai adatok elérhetőek a neten, igyekszem inkább a személyes tapasztalatokat leírni.


Táblázatok alapján majdnem ugyanazt tudja, mint az EOS 3, de kézbe véve ég és föld a különbség. Az EOS 3 műanyag, ez pedig nagyon masszív és szigetelt fémvázat kapott. Kézbe véve sokkal komolyabb érzés. Nagyon jó érzés használni, minden kézre áll, és tökéletesen végzi a dolgát. A gép tudása megegyezik kb. az EOS 1Ds Mark II-vel, csak ez sokkal gyorsabb. Az AF ugyanaz a 45 pontos rendszer.


Ha már szóba került, megjegyzem, hogy egyik nagy erőssége a gépnek az AF.
Nagyon gyors, valahogy úgy érzem, hogy gyorsabban tekeri az objektívet a gép, mint pl. az 5D. Rendkívül pontosan dolgozik, és nagyon jól testreszabható. Általában 11 pontos módban használom, úgy, hogy a szomszédos pontokra magától átáll, ha kell. Nagyon praktikus. Eleinte féltem, hogy joystick nélkül majd nehéz lesz kezelni ennyi fókuszpontot, de nagyon jól megszokható a tárcsás vezérlés. A fókuszrendszer egyébként f/8-as blendéig működik.


A kereső 100%-os, 0,72x nagyítású, ez különösen diázásnál jön jól. Nagyon nagy, világos, és éles a keresőkép. Keresősötétedés gyakorlatilag nincs, egy pillanat alatt exponál a gép, sokszor nem is értem, hogy hogyan lehet ilyen gyors, mikor 1/40-ed körül exponálok. Azon túl hogy gyors, nagyon finoman exponál. Az EOS 3-as ehhez képest sokkal lomhábban csapkodja a tükröt, igaz az is viszonylag finoman csinálja. A keresőben függőlegesen van két expóskála +-3Fé-el. Az egyik a normál fénymérést mutatja, a másik pedig a vaku expozíciót, illetve a multispot fénymérés felvett, egymáshoz viszonyított értékeit.


Az expógomb nagyon finom, érintésre fókuszál, és nagyon kicsit erősebben nyomva exponál. Ezt egy kicsit szoknom kellett, de amúgy nagyon jó, hosszabb záridőket is jól ki lehet támasztani. PB-E2 markolat van hozzá, amibe NP-E2-es akkut(is) lehet tenni. Ezzel az akkuval a gép 10kép/sec sorozatsebességre képes, ha jól tudom, akkor követő AF mellett 9 kép/sec-ot tud. Ezt valószínű soha nem fogom használni, mert így 3,6 másodperc alatt megenné az egész tekercs filmet. A markolatba lehet tenni ceruzaakkut is, így kicsit lassabb a sorozat(7kép/s). A gyári akkut szeretném majd szétszedni, és Eneloop akkumulátorokkal felújítani. (Amúgy az NP-E2-es akku megegyezik az NP-E3-al, csak a végén lévő burkolatot kell kicserélni két csavarral.)


A gép a filmtekercseket befűzéskor számozza, és az expó adatokat menti. A mentett adatokat számítógépre át lehet tölteni egy ES-E1 Link kábellel(USB-távkioldó csatl.). Sajnos a kábelhez nincs meg a szoftver, így nem nagyon tudom használni, pedig az EXIF adatokon túl(amit szkenneléskor hozzá lehet tenni a képekhez) nagyon sok hasznos finombeállítási lehetőség van, a követő AF sebességétől kezdve az AF csapdás távvezérelt fényképezésig.


Az egész gépet nagyon nagy élvezet használni. Ma már viszonylag olcsón kapható(ha van itthon, kint drágább), és egy mindent tudó profi riportergép.
Aki szeret filmre fotózni, annak megérheti, külön élmény a gép használata. :-)


Mai szemmel nézve is maximálisan vállalható, szinte semmiben sem tekinthető elmaradottnak. Vakufénymérésből sajnos csak sima E-TTL-t tud, nem a II-est, de ettől még jól lehet vele vakuzni, ha az ember ismeri a működését, szép pontosan mér tárgytáv infó nélkül is. Az EXIF adatokat jobb lenne, ha valami CF vagy SD kártyára tudná menteni, és valami szabvány csatolható exif formátuma lenne, ami egyedi program nélkül is használható, továbbá ha minden funkció elérhető lenne számítógép nélkül, a fényképezőgép menüjén keresztül, akár egy normális LCD-vel a hátlapon. Persze ilyet ne várjon el az ember egy 2000-es évjáratú géptől, de látható, hogy még ma sincsen semmi olyan változtatni való rajta, ami a fotózást komolyabban érintené.


Pár teszt magyarul:
http://www.fotovilag.hu/foto/canon/eos-1v.htm
http://www.fotovideo.hu/ikonok++canon+eos1v.html

Osztályzat: 10
Termék: "EOS 1V (HS)" írta: scarbantia - beküldve: 2012, Október 25. - Osztályzat: ********** 10.00

1429CA702004IS.jpg

Megtekintve: 36064

Jó kis objektív, de összességében mégis csalódás. Építése nagyszerű, rajza, élessége jó, de 15 megapixelen a hatvanezer forintos 55-250-es majdnem ugyanígy teljesít. Szerencsére még be tudom cserélni másra, és hát van nálam kölcsön egy 70-200/f2.8 L. (Jobb napellenző + tartozék állványgyűrű) Tesztelgettem mindkettőt, és nem volt kérdéses, csere lesz. Élességben hangyányi, majdnem észrevehetetlen különbség az f4 IS javára, a 2.8-as hajlamosabb a kromatikus aberrációra, de nem vészes. Viszont: háttérmosásban ÓRIÁSI különbség a 2.8-as javára, az élességállítás talán a tágabb rekesz miatt sokkal pontosabb a 2.8-asnál. Az f4 IS-ben van egy fluoritüveg, ami miatt csak műterembe ajánlott a használata, a rázkódást, ütődést nem bírja, és a legkisebb pára is tönkreteheti, hiába az időjárásálló szigetelés. A fluorit miatt kellene szebb színeket produkálnia, de nekem a 2.8-as pasztellje jobban tetszik, mint az f4 harsányabb színvilága. Persze Photoshoppal sok minden megoldható. Nem azt mondom hogy nem jó obi az f4 IS, csak arra, amire én használnám - természet, kültéri fotózás - nem a legjobb. Ha 100 ezerrel olcsóbb lenne, akkor lenne árában. Így, hogy majdnem ugyanennyi a 2.8-as, el van döntve a kérdés. Az IS nem érdekel, az összehasonlítás során kiderült, állvány nélkül azzal együtt is könnyű berázni a gépet. 1/15-ödöt felejtsétek el, marketingfogás. Párszor sikerülhet az IS miatt, de néha még az 1/125-öd is bemozdul, képstabi ide vagy oda. Stabil állvány, az kell. Tegnapelőtt vettem, tegnap jelentettem be a csereigényemet, állítólag holnapután kezemben lesz az új. Várom!

Osztályzat: 7
Termék: "EF 70-200 f/4 IS USM" írta: GregTom - beküldve: 2006, December 30. - Osztályzat: ********** 9.55

Tamron_17-35_Di_copy.png

Megtekintve: 32553

Egyszer egy esti fotózáson kaptam kölcsön,egy barátomtól mert neki nem fért a táskájába már el,én egy 16-35 II használtam egy 5 D II-őn éjjeli fotózásra,ami számomra este 2.8-on elég siralmas(!)képet produkált mert nagyon hajlamos volt a kómára,amikor megláttam a táskámban az 1/5 pénzbe kerülő kis Tamit,nosza fel is csavartam,hogy hadd lássuk,hogy majd ez mennyivel lesz gyengébb a nagy L-nél,és hát igen csak meglepődtem otthon a kép kidolgozáskor,hogy mennyivel használhatóbb ez éjjel számomra.Egy hét múlva én is szereztem egy használt,de hibátlan példányt,ami azóta is velem van.Sajnálom a 16-35 mély kontrasztos tónusait,de töredék pénzért igen csak használható nagylátót kaphatunk a Tamron személyében!

Osztályzat: 10
Termék: "SP AF17-35MM F/2.8-4 Di LD Aspherical (IF)" írta: Fot?or - beküldve: 2008, Május 28. - Osztályzat: ********* 9.00

4eos1d-mark-ii.jpg

Megtekintve: 30237

Másod váznak vettem egy 5D II mellé,de sokszor kerül elő,többnyire lesben a gyorsasága és Af-je miatt,egy 40D használt-piaci áráért sokkal-sokkal jobb gépet sikerült szereznem,egy szívet dobogtató amikor a 8,5 kép/sec-cel az ember egy-egy sorozatot lelő!8 Mp nem a világ,de digitális felhasználás esetében nincs vele gond.

Osztályzat: 10
Termék: "EOS-1D Mark II" írta: PusztaiL - beküldve: 2005, Augusztus 29. - Osztályzat: ********** 10.00


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.