494d_1730.jpg

Megtekintve: 24335

Nagyontartós anyagokból van. Esőben is biztonságban érzem benne a felszerelésem. Már több éve nyúzom, jól bírja. Egyedül a zippzárral van gond,mert ha nincs pontosan a végéig behúzva és nem a vállpántnál fogva cipeli az ember, a zippzárra a kocsinál a táska súlya nehezedik. Így késöbb ezen a ponton már nem is lehet tovább húzni a zippzárt és itt akadni fog.
A hétvégén a tábortűzből valahogy belekerült egy kétcentis parázsló fadarab. Nem vettem észre, csak másnap. A bélés a parázs körül kiégett, de a táska anyaga bírta és a bélése sem kapott lángra. Még szerencse, mert több százezer forintnyi felszerelés is ott volt az izzó parázs mellett. Szóval, jobb, ha bezárva tartjuk a táskát a tábortűz közelében : )
Termék: "NOVA 4 AW" írta: Lewwi - beküldve: 2006, November 13. - Osztályzat: ********** 9.67

resize_1_23672.jpg

Megtekintve: 26948

A hama már rég csak a gagyi cuccokról meg arról volt híres, hogy minden kis kütyűt gyárt. Ez a táska viszont szakít a gagyi-hama hagyományokkal. Strapabírónak tűnnek az anyagok, amiket használnak ls a tervezés is igen csak átgondolt. 30 garanciát ígérnek (majd meglátjuk mit szólnak, ha 2038-ban beálítok a hamához, hogy szakad a varrás : ). A vállpánt nem rojtosodik, mint a méregdrága Domke táskáké (bár, még csak két hónapja használom). Forgós karabínerek rögzítik a vállpántot, ami megint elengedhetetlen. Benne nekem elfér 3 (akár 4) obi, egy váz, a 12,1"-os laptopom (minden gyártó csak 15"-os laptopokat tervez a táskájába, ezért a kisebbekbe már nem alakítanak ki helyet egy subnotebooknak) és az adaptere , ami több helyet igényel mint a rendszervakum, ami szintén elfér benne. És még mindig van hely az obik alatt (fölött) , mert nagyon magas a táska. A váz mellett ott van a háttértáram is.
Ezek a hajtogatható elválasztók zseniálisak, csak keveset adnak és egy nem elég hosszú a laptopot elválasztani. Ellenben toldozható egy másikkal : ) A másik baj az elválasztókkal, hogy túl magasak. Ezért én egy kisebbel is kiegészítettem, hogy a vázat obival bele tudjam dugni, frontlencsével lefele. A felső nyílás rettentő praktikus és gyors megoldás, ám megfoszt minket a fedélre varrt zsebektől a szűrőknek és egy normális fogantyútól is. Ellenben, ha egy tépőzárdarabot a táska oldalára illesztünk, akkor a lehajtható fedőt hozzá tapaszthatjuk, ami növeli a kényelmes, gyors használatot. A zsebek elrendezése kevésbé hatott meg. Az elülső részben két varrt zseb szűk, a cipzárral kidönthető megoldás meg szerintem teljesen értelmetlen. Én a cipzárakat le is zártam egy-egy biztosítótűvel. A védelem amit nyújt szerintem nem több és nem kevesebb mint amit egy Lowepro adna.
Kaptam bele egy törlőkendőt ( mindig jól jön egy), egy kivehető memóriatartót ( nem használom,az ig. tartóban jó helye van a második CF-nek ) és egy esővédő huzatot, aminek csak a tasakját használom az aksik tárolására. Arra viszont tökéletes. Egy gumis madzagra kapcsolható, karabinerrel és ha kellenek az aksik, csak elkezdem húzni a madzagot és kibújik a kis zacsi az aksikkal. A másikon meg a kulcscsomóm van. A dokumentumtárolóban csak félbehajtva fér el egy A4-es lap.
Az oldalára lehet csatolni obitokokat. Ilyet a hama is gyárt két méretben.
Ami zavar, hogy ha benne a laptop, akkor rossz lesz a súlyeloszlása és kicsit kényelmetlen lesz cipelni. A másik gondom vele, hogy nincs hova pakolni az uzsit. Legalább az oldalára lehetne kapni valamit. Amolyan kaja/vaku/adapter,töltő tartó tokot. Az ergonómiai kialakítása nem nagy szám. Ez egy láda! A szivacsos bordák meg csak nyomják az oldalam, de gondolom majd betörnek. A vállszíj néha begyűrődik a párna alatt, de nem gyakori. Ja, a párnára is lehet csatolni ... valamit, gondolom kártyatartót vagy ilyesmit.
Én nagyon elégedett vagyok ezzel a táskával, mert pont akkora, hogy már belefér a laptop, jó anyagokból van, és esőben is lerakhatom a földre, mert nem ázik be alulról.
Szerintem a gerincferdüléssel már megbékélt fotóriporternek remek választás lehet.

Osztályzat: 9
Termék: "Defender 180" írta: Netmedve - beküldve: 2009, Február 2. - Osztályzat: ********** 9.50

310minolta17_35.jpeg

Megtekintve: 19144

Azzal, hogy fullframes,nagyon megtetszett. Persze én is egyre kevesebbet, használok filmet, de azért, jó, hogy van egy ilyen obim. Sajnos a képe kicsitlágy teljes rekesznél,ami nem is olyan kellemes,ha belegondolok,hogy ez 35mm-nélez 4-es rekesz. Ami az AF-t illeti, nem lassú, de azért lehetne gyorsabb.
A felépítésével elégedett vagyok. Mondjuk lehetne fémből is,de így legalább nem nehéz. A napellenző viszont inkább vicces mint hasznos. Kár,hogy nem lehet,kapni hozzá még egy napellenzőt, APS-C szenzorra.
Sajna eddig Sony változatról nem hallottam. Pedig a hírek szerintjön a ff szenzoros masina:)
Összességében teljesen elégedett vagyok vele,és nagyon sokat használom. Ha nem lenne a lágy rajz meg a használhatatlan napellenző, egy rossz szót sem szólnék rá. Szóval mindenkinek ajánlom tiszta szívvel.

Osztályzat: 8
Termék: "17-35/2.8-4 D" írta: - beküldve: 2005, Október 21. - Osztályzat: ******** 8.25Megtekintve: 18286

Ez egy hobbycélokra használatos állvány, melyben minőségi típusokból ismert megoldásokkal találkozhatunk.
A középoszlop szétcsavarozható, és megfordítható. Személyes tapsztalatom szerint az oszlop alsó, nagyobbik ízét le is szedhetjük. Nincs rá sok szükség, mert ha kiterpesztjük a lábakat(összecsukva) csak akadályozna. Ha pedig kihúzzuk a középoszlopot, hogy magasabban legyen a gép, könnyen elmosódik a kép.
Hátrányának inkább csak azt említeném,hogy a cseretalp lötyög a fejen. Viszont komoly előnye, hogy egymástól függetlenüllehet kihajtani a lábait.
Szerintem ilyen áron nem kapni hasonló állványt. Nem egy Manfrotto, de nem is kerül annyiba. A műanyag fejű Hamákat messze lealázza.
Magyarán jó az ár/érték arány.

Osztályzat: 8
Termék: "Soligor PT-137" írta: Netmedve - beküldve: 2007, Október 9. - Osztályzat: ******** 8.00

175Soligor_118.jpg

Megtekintve: 18329

Ez egy jól megkonstruált fotós hátizsák. Könnyedén elfért benne:2db váz, obik:70-210,18-125,28-80,50, 12mm-es közgyűrű, nagy vaku, sok kis apróság. Az elülső zsebébe nem fért bele a 15"-os laptop, viszont egy pulcsinak bőven elég. Ezeken kívül van még két oldalzsebe és egy felső zseb, ahova elfér a pénztárca meg a mobil. Ja és még van egy hálós rész is ahva a térkép takható
(túl)Sok pánt van a hátizsákon:1 a hasnál, 1 a mellnél és 1 ami a táskát szorítja le. Allul van még kettö. Ezekkel egy hálózsákot vagy az állványt lehet rögzíteni.
Egy éve használom és már az első hónapban el kellett vinnem megvarratni. A vállpántokat rögzítő varrás igen gyengének bizonyult. A második hónapban az oldalzseb zippzárja ment tönker. Mióta ezeket megcsináltattam, semmi gond vele.
Mindezek ellenére megbízható táskának tartom. A leírtakon kívül nem találtam semmi hátrányát. A többi anyaga bírja a strapát.

Osztályzat: 7
Termék: "Soligor 118 Model" írta: Netmedve - beküldve: 2007, Október 9. - Osztályzat: ******* 7.00

1753820.jpg

Megtekintve: 23098

A Minolta középkategóriás vakuja volt. Tud már hasznos funkciókat, mint az indirekt vakuzás. Bár, csak a plafonra tudunk vele lőni. Szintén hasznos a vzeték nélküli használat. Ehez a fényképezőgép beépített vakuját használja. Csak Minolta rendszerrel kompatibilis, ez nem slave mód. A vakuszinkronnál rövidebb villanás számomra igen fontos volt. Ezért is választottam ezt a típust. Nagyot csalódtam amikor kiderült,hogy ilyenkor csökken a vaku fényereje. Minnél rövidebb záridőt használunk, annál jobban csökken a vaku teljesítménye. E miatt azt ajánlom annaka kinek ez a funkció fontos lenne, hogy válassza inkább a
HVL-F56AM típust a nagyobb fényerő miatt. Ráadásul HSSmódban gyorsan lemerülnek az akksik (2500mah) is.
A avaku fényerejét nem lehet csökkenteni.
4db AA elem kell bele, külső akku használatára nincsen mód.Pár villanással az elem teljes lemerülése elütt kigyullad egy led.
Szikronzsinórt színtén nem lehet hozzá használni, csak amit a talpra kell rácsúsztatni(elég drága).
Tartozékai:bőrtok (nem övre fűzhető),17mm-es obihoz adapter, talp
Összességében: Sok fajta célra, jól használható vaku, de ha fontos a fényerő és a HSS, akkor inkább érdemes még gyűjtögetni a nagyobb testvérére.

Osztályzat: 7
Termék: " HVL-F36AM" írta: Netmedve - beküldve: 2007, Október 9. - Osztályzat: ******* 7.00

494image_normal.jpeg

Megtekintve: 19383

Ez tényleg egy jól használható kis készülék. Nem tud sokat, de a céljának tökéletesen megfelel. Fém váza van, szép festéssel(terepen ez nem előny, mert vigyázni kell rá).
Hátránya talán csak az, hogy a memóriakártya kilóg belőle, így addig, amíg nem fejezte be a másolást, nem lehet visszahelyezni a tokjába.
1GB adatot kevesebb mint tíz perc alatt másol át, majd kikapcsolja magát(energiatakarékosság).
Az LCD-nek nincs háttérvilágítása, de ez szinte felesleges is, hisz csak két gomb van rajta. Az egyik be/ki-kapcsol, a másik megnyomására az adatokat menti át(minden másolást új mappába).
Egy 1100mah Li-ion aksija van beépítve. Kb. 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni.
Eddig két frimware-t találtam hozzá.
A készülékre egy, míg az akkumulátorára fél éves garanciát vállal a Vosonic.
Mindent egybevetve egy szinte tökéletes készüléknek bizonyult, bár az elegáns megjelenését nem trepre találták ki.
Update:Annyi hátrány még, hogy min 5 mp mire bekapcsol.

Osztályzat: 9
Termék: "VP 2160" írta: Lewwi - beküldve: 2006, Október 28. - Osztályzat: ********* 9.00

175MINOLTA-2500d.jpg

Megtekintve: 21107

Ez a legegyszerűbb/legolcsóbb Minolta vaku, amivel ADI (csak D-s obikkal) és TTL fénymérésre is van lehetőség. Így jó filmes(dynax vakupapucsos) és digitális gépekhez is. Feje dönthető, nem forgatható. Van beépített AF segédfény (csak tudnám minek).4db AA elemmel/aksival működik. Hátulján
Tapasztalataim szerint nem túl kiegy ens úly ozottak a villanások fényereje. Ha kettőt exponálok gyorsan egymás után, akkor a második képen akár egy fényérték különbséget is tapasztalni.
Minthogy a legolcsóbb (digitálishoz is jó) modell, HSS-t nem tud. A 7D-men 1/125-szinkronidővel működik. Sajna, ez derítéshez néha kevés.
Szerintem egy jól használható, többé-kevésbé megbízható vaku. Indirekt vakuzásban is jó eredményeket értem el vele.
A Sony nem gyártja ennek utódját.
Összefoglalva:Fapados, de a célnak megfelel.
Osztályzat: 7
Termék: "2500D" írta: Netmedve - beküldve: 2007, Június 14. - Osztályzat: ******* 7.00

1KonicaMinoltaDynax7D.jpg

Megtekintve: 24995

Kitűnő darab a kategóriájában ami a már sok amatőr gépre ráfogott félprofinak felel meg.Felépítése kényelmes(külön dícséretet érdemel a MF gomb), a sok gomb, meg kapcsoló a hátulján egy helikopterre emlékeztet:) A 6Mp nekem elgendő, amihez ISO800-ig kevés zaj párosul, az 1600 már neccesebb.(Ezt a gyártó is tudja, erre utal, hogy a 3200 elérhetősége kikapcsolható.Gondolom azok miatt akik automatán használják.) Fontos megemlíteni a kereső méretét. Nagyobb mint pl.:300D,350D,
E-500-hoz képest.Ez fontos mert DSLR-en csak azon keresztül lehet dolgozni.
A középső AF mező használható igazán jól a 9-ből.
Szoftveresen rendben van, ami még fontos, hogy a backview mutatja a kiégett és a teljesen sötét részeket.
Hátránya, hogy a gyári RAW-konverter egy nulla. Ott a C1.Megjegyzem alapból Jpegbe készítve a képeknek sokkal szebb színük van mint RAW-ból AdobeRGB-be alakítva.
Hátránya, hogy pl LCD védőt már sehol sem lehet kapni, illetve az Lcd-nek nem lehet a kontrasztját beállítani.
Mostantól a Sony termékei kompatibilisek vele. Sony viszont már nem gyárt pár kiváló minőségű(és megfizethetetlen) optikát amit a Minolta gyártott.
Utolsó negatívumként megjegyzem, hogy használata során egyszer az életben pillragasztóval rögzíteni kell rajta a hüvelykujj-támaszt. És amit negatívumnak írtam, a kép egyik sarkának belilulásáról az tényleg eléggé dúrva de csak 30 mp feletti exp. időnél jelenik meg. Csillagfotózásnál kicsit gáz.


Még valami: Visszatértrm ide és láttam, hogy alattam mire panaszkodnak. Ha bekapcsolás után az első kép tök sötét,az a blacframe hiba. Vannak 7D-k amiknél előjön ez. Azt hiszem javítható dolog, a külföldi fórumokon sokat panaszkodnak rá. Nálam hála a jó égnek még nem fordult elő.


Update: 2009-Az idén a gép kezdi megadni magát. Aktív használat mellett elkezdett szétesni: a vállpántot tartó pöcök kijött, az exp.kompenzációs tárcsa tönkrement, és ami a legrosszabb, ritkán, de előfordul az antishake probléma. Annyit tesz, hogy bekapcs után kerreg egy darabig, majd nem lehet exponálni. Ezt többnyire egy fél óra alatt kiheveri. De javítani nem tudták. A zár még bírja.
Nem kis dilemma, hogy maradjak-e ennél a bajonettnél.

Osztályzat: 9
Termék: "Dynax 7D" írta: Sefi - beküldve: 2005, Szeptember 1. - Osztályzat: ********* 9.25

29718-125mm_DC.jpg

Megtekintve: 36186

7D-vel vettem használtan. Eleint el akartam adni, de pár hét használat után rájöttem nem érdemes. Az előző tulaj nagyon óvta, védte, de én sokszor vittem terepre, munkába ezért a külső gumis borítás a gyűrűk széleinél kopni kezdett.Jól használható a zoom átfogása miatt. Amit igazán kifogásolni tudok rajta, hogy az AF kicsit lassú, de azért jól lehet vele dolgozni. Pontatlanságot nem tapasztaltam. A képe enyhén lágy. CA nem számottevő. Amit még fontosnak tartok elmondani az, hogy jár hozzá ideális napellenző és könnyű.
Szerintem a kategóriájába kifejezetten jól használható kis obi. A fényerejét fel lehetne róni, de az már egy másik kategóra(sokkal drágább).

Osztályzat: 7
Termék: "18-125/3.5-5.6 DC" írta: KTTech - beküldve: 2005, Szeptember 6. - Osztályzat: ******** 7.63

Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.