kep1.jpg

Megtekintve: 39845

Azért vettem ezt a gépet, mert nem bírtam volna filmmel. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy így bírni fogja az egy éves utunkat. Szegény amit kapott, annál durvábban talán csak haditudósítóknál kaphatott volna. Hóvihartól tájfunig, fagytól 50°C-ig. Helyenként fémtisztára dörzsölődött a táskában, ami elkerülhetetlen, ha valaki földúton buszozik ezer kilométereket. Néha folyt rá az izzadtságom a dzsungelben, szóval tényleg megkapta mindazt, ami a garanciánál kizáró ok.
Az eredmény az, hogy továbbra is tökéletesen működik. A szenzoron volt egy-két porszem, de az ultrahangos bizgető úgy tűnik működik, mert mind eltűntek beavatkozás nélkül. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Osztályzat: 10
Termék: "EOS 5D mark II" írta: RabiMiki - beküldve: 2009, Február 11. - Osztályzat: ********* 9.25

256eos3.jpg

Megtekintve: 21948

Egyszerűen az ember kezébe öntötték a gépet, ami kell is, mert van súlya. A kezelőszervek kézreállnak, bár nem a szokásos tekerős gombok, amit kicsit sajnálok. A custom functionsben rengeteg dolgot lehet testreszabni. A követő fókusz alkalmazása esetén aktíválódó AF pontok számától a filmkockák számlálásáig. Sajnos a tükörfelcsapást is ide sikerült rakni, ami egy kicsit nehézkes. A funkciók nyomógombokon keresztül érhetők el, ami furcsa a tekerők után, amik talán kényelmesebbek, de ez a megoldás lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással alapállapotba hozzuk a gépet. Nem kell attól tartani, hogy elfeljetjük visszaállítani a fénymérést, AF módot, vagy a kompenzációt.
A gépet kézbefogva az ember érezheti, hogy ez nem egy játékszer, hanem munkaeszköz.
Ja, és egyáltalán nem néz ki olyan bután, mint a reklámfotókon. : )

Osztályzat: 10
Termék: "EOS 3" írta: Ahmet - beküldve: 2006, November 19. - Osztályzat: ********** 10.00

55350.jpg

Megtekintve: 37608

A sokat szidott markolatot hanyagolnám, egy elemtartóval teljesen jó. Szerintem sokkal problámásabb, hogy a háttérvilágítás és a drive mód gombja könnyedén összecserélhető, vagy hogy ISO, AF, stb. beállítás után set gombot kell nyomni, nem elég ha visszatérek fotó üzemmódba. Kicsit zavar, hogy az objektív kioldó gomb egy vonalba esik az objektívjeim AF kapcsolójával, ami némileg takarja is.
Előnye, a gyors bekapcsolás, kicsi méret, és súly. A műanyag borítás se egy komoly gond, hiszen a fél világ műanyag, és ez se bakelit, vagy PVC. Megjegyezném, hogy talán a pára lecsapódás veszélye is kisebb igy.
Ami miatt ezt választottam, nem a 300D-t, az a beállítások függetlensége. Értem ez alatt a fókusz módot, fénymérést.
Update:
Fél év után frissítenék a véleményemen. Mindent fenntartva, amit eddig írtam hozzátenném, hogy a szoftver pocsék. Olyan dolgokat produkál néha, hogy hihetetlen (fw: 1.0.3): Vakuval brutális alexpo, nem hajlandó exponálás után mutatni a képet az LCD-n, legutóbb pedig nem volt hajlandó exponálni, fókuszálni, csak fényt mért kikapcsolni se lehetett, csak az akku kivételével (beltéri fotózás állványról).

Osztályzat: 7
Termék: "EOS 350D (Digital Rebel XT/Kiss Digital N)" írta: dtam - beküldve: 2005, Szeptember 1. - Osztályzat: ******** 7.89

2562-21-Canon-EOS-30.jpg

Megtekintve: 18969

Amatőr célokra használom, nem kínzom, de azért utazás során kapja a magáét, mégse hagyott soha cserben. Nagyon jó gépnek tartom, egy elemtartóval még jobb, tökéletesen kézre áll. Nagyon halk, talán az egyik leghalkabb gép, ami mondjuk egy templom csendjében nem hátrány. Az egyetlen negatívuma a spot mérés hiánya, ami nyilván a marketing stratégia része.
A szemmel vezérlést sokan leszólják, én használom, és nem sok gondom van vele. Nem mindig találja el elsőre, hogy hova nézek, de így is gyorsabb, mint kézzel piszkálni. Egyetlen dolgot kell betartani, követő AF és a szemmelvezérlés 7 AF ponttal nem az igazi. Ilyenkor ki kell kapcsolni a szemmelvezérlést, és minden tökéletes lesz.

Osztályzat: 10
Termék: "EOS 30" írta: Ahmet - beküldve: 2005, Október 11. - Osztályzat: ********** 10.00

256SG1530MAX.jpg

Megtekintve: 28696

Ezt az objektívet sok más hasonló fókusztávolságú lekörözi képminőségben, de azok általában nem rajzolnak teljes képkört. Nekem ez fontos, mert filmes vázat is használok. Digitális (1,6 crop) elég jó látószöget biztosít és a gyengébb minőségű képszélek nem láthatók, viszont a zoom átfogása nem túl nagy. Filmesen a látószög megdöbbentő, de óvatosan kell vele bánni, a perspektivikus torzítás brutális, egyéb torzítása az elviselhető kategóriába tartozik.
FF gépen csak zselé szűrő használható, APS-C-n viszont a kiegészítő napellenzőbe beletekerhető a hagyományos szűrő, sajnos abból a 82 mm-es, ami elég drága. A frontlencse szinte félgömb, ami elég sérülékeny lenne, de szerencsére a fix fém tulipán ellenző elég jól védi.
Az ellenfényt nem szereti, ha a szemébe világítanak, hatalmas flare-ekkel bosszúlja meg.
Beltéri fotózáshoz nagyon jól használható FF vázon.
A szűrőadapterbe tekert slim CP is belóg a képbe APS-C méretű érzékelőn, legalábbis 15 mm-nél.

Osztályzat: 8
Termék: "15-30mm F3.5-4.5 EX DG" írta: Ahmet - beküldve: 2005, Október 6. - Osztályzat: ******* 6.75

256SG247028NMAX.jpg

Megtekintve: 47408

A kezdő 24 mm nagyon hasznos, sokat számít a 28-hoz képest. Digitális gépen is használható, de teljes képkockán az igazi.
82 mm-es szűrő rakható rá, ami igen költséges lehet. Az AF/MF kapcsoló kicsit furcsa, sokan szidják, én csak a két kapcsolót nem értem. A fókuszgyűrű előre-hátra kapcsolásával függetleníteni lehet a motort a gyűrűtől, így az nem forog fokuszálás közben. Ehhez társul (szerintem feleslegesen) egy hagyományos MF kapcsoló is.
Fókuszálás közben a frontlencse természetesen nem forog. Hasonlóan Canon nagytestvéréhez 24 mm-nél a leghosszabb. A zoom gyűrűn lehetne javítani, mivel inkább a fókusz áll kézre. Lefelé, vagy felfelé fordítva hajlamos ki-be csúszkálni, ami zavaró.

Osztályzat: 8
Termék: "24-70mm F2.8 EX DG" írta: Ahmet - beküldve: 2005, Október 6. - Osztályzat: ******* 7.11

343sigma.jpg

Megtekintve: 40702

Első telebjektívem. Ennek tökéletesen megfelel. Az AF elég lassú, és zajos, mozgó témához nagyon macerás. A képe nem egy csúcs, de az áráért szerintem megéri. A makro mód nem igazán makro, de annak aki még csak ismerkedik a fotózással, SLR gépekkel, annak nagyon hasznos kis jószág, mert viszonylag kis befektetéssel kiderül, hogy kell-e ennél jobb tele, vagy makro, vagy egyáltalán érdekli-e az illetőt olyan szinten a fotózás, hogy vegyen bármi mást.

Osztályzat: 7
Termék: "70-300mm F4-5.6 APO DG Macro" írta: - beküldve: 2005, Szeptember 28. - Osztályzat: ******* 6.67

280APO_80-400_EX_OS_small.jpg

Megtekintve: 27600

Nagyon kellemes objektív, szeretem használni. A súlya kicsit ellene szól a cipelésének, de nálam szokott lenni. A képstabilizátor nagyon jól jön, már csak a komponálás szempontjából is. Az állványrögzítő kézre áll, akkor is, ha nem használok állványt, így könyebb a manuális fókuszálás továbbá azért is, mert nem szükséges MF állásba kapcsolni az objektívet. Ezt tovább könnyíti, hogy az élességállító gyűrű van belül, a zoom elöl. Ennek viszont megvan az a hátránya, hogy visszafordított napellenzővel nem lehet zoomolni, és a zoom lock kapcsoló sem érhető el.
Ez utóbbi hasznos dolog, de csak 80-as állásban lehet lezárni. A zoom egyébként kellően szoros ahhoz, hogy magától ne csússzon szét (rázkódás nélkül).
Az AF nem HSM, de szerintem lassúnak nem mondható. A képminőségével teljesen elégedett vagyok, de hogy kinek mi az elégséges, az teljesen személyes.

Osztályzat: 9
Termék: "APO 80-400mm f/4.5-5.6 EX OS" írta: - beküldve: 2005, Szeptember 14. - Osztályzat: ********* 8.67

Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.