243189172.jpg

Megtekintve: 33612

350D-ről tértem át. Egyik szempont a gyorsaság volt (5 kép/sec), másik pedig, hogy a régi gépemet sikerült nagyon jó áron eladnom.
A 350D-ből tanulva ezt a fényképezőgépet már alapból markolattal rendeltem, amire ugyan normál fénykép készítésénél nem feltétlenül van szükség, hsz méreteinél fogva kényelmesen használható, de portré "állás"-ban továbbra is elengedhetetlen tartozéknak tartom.
A gép felépítése nagyon jó. Stabil, masszív. A kezelőszerverk számomra egyértelműek, jól vannak elhelyezve, kézre állnak, könnyen használhatóak.
Nagy előnye a nagy LCD, ami fénykép visszanézésnél már ad használható támpontot, hogy mennyire / mennyire nem sikerült a kép.
Sebessége lenyűgöző (5 kép/sec), és jónak tartom, hogy a sorozatfelvétel szükség esetén 3 kép/sec-re is lassítható.
Aminek naghyon örültem, az az, hogy most már a RAW képek mellé is beállítható a JPG kép minősége, így értékes tárhelyet lehet megtakarítani, és a legalacsonabb felbontás is megfelel egy gyors visszanézére, ellenőrzésre.

Osztályzat: 10
Termék: "EOS 30D" írta: ovarzoli - beküldve: 2006, Április 1. - Osztályzat: ********* 8.89

418MicroTrekker_100_4.jpg

Megtekintve: 17267

Olyan hátizsákot szerettem volna, amibe a legfontosabb dolgok beleférnek, kicsi, nem feltűnő, és nem zavar biciklizés közben!
Szerintem a boltokban már hülyének néztek, mikor mérőszalaggal mentem be, majd felpróbáltam a táskákat.
A cél az volt, hogy a gép + 70-200 F4L szerelve beférjen + mellé 17-40, szűrőkészlet, kártyák, napellenző, illetve pénztárca, egy üdítő, és amire szükség lehet egy bicikli túrán. Mindezt a legkisebb méretre korlátozva, és a lehető legkényelmesebben. Méretét nézve pont kicentiztem a táskát, nem lötyög benne semmi Smile s hosszabb bicikli túrán is nagyon kényelmes, köszönhető a hátrész és a pántok párnázottságának.
Kiegészítő táskaként, ilyen célra nagyon megfelel!

Osztályzat: 10
Termék: "Lowepro mikro trekker 100" írta: sszever - beküldve: 2006, Augusztus 11. - Osztályzat: ********** 10.00

4ef70-200_4lu.jpg

Megtekintve: 64515

A 28-200-as obimat lecserélendő vettem meg, és mind a mai napig nagyon tetszik. Előző obihoz képest tűéles, gyors, gyönyörű rajzolata van, és külön tetszett, hogy zoom-oláskor sem változik a mérete. Állvány gyűrű nélkül picit fura a fogása, de mivel súlya nagyon barátságos, így igazából nem zavaró, csak ha már az 1,4 extender is rajta van. A fix 300-ashoz képest jóval gyengébb a képminősége, de szerintem ez semmi esetre sem róható fel hibának egy zoom obi esetében, viszont a többi, nem L szériás 200 körüli zoomokhoz képest lehengerlő minőséget produkál.
USM-je halk, gyors, AF-je pontos, az egyik leggyakrabban használt obim.
Ami kicsit negatívum, az a 67 mm-es szűrőméret, így a többi L-es obihoz (77-es) használható szűrők nem jók rá (kis átalakítással megoldható).
Annak aki jó minőséget szeretnének, de alacsonyabb költségkeretből gazdálkodnak, egy kötelező darab!

Osztályzat: 10
Termék: "EF 70-200mm f/4L USM" írta: PusztaiL - beküldve: 2005, Augusztus 29. - Osztályzat: ********* 9.38

4ef17-40_4lu.jpg

Megtekintve: 59900

Nagyon sokáig gondolkoztam melyik obit vegyem, végül a 17-40-es mellett döntöttem nemrég. 3 hét használat után sem bántam meg, bár vannak apróbb hibái, ilyen pl. a 17 mm környéki igen erőteljes CA F4-nél, ami rekeszelésnél valamennyire korrigálható, de nagykontrasztok esetében továbbra is jelen van.
Meggyőző a felépítése, gyorsasága (főleg 18-55 KIT obi után) és pontossága. Gyönyörű színeket képes visszaadni, és elhanyagolható a torzítása 17 mm-nél és környékén.
Mindenesetre nem bántam meg a választásomat, nagyon jó kis ibo, és gyorsan a szívemhez nőtt!

Osztályzat: 8
Termék: "EF 17-40mm f/4L USM" írta: PusztaiL - beküldve: 2005, Augusztus 29. - Osztályzat: ******** 8.07

1CA3004ISU.jpg

Megtekintve: 26553

Első nekifutásra brutálisnak tűnt az obi, mivel előtte csak kis, olcsó obikat használtam. Hihetetlenül éles képet készít, IS nagyon jól működik. Csak dícsérni tudom. Rajzolata, színvisszaadása lenyűgöző. Bizonyára soha nem fogok megvállni tőle.

Osztályzat: 10
Termék: "EF 300mm f/4 IS USM" írta: Sefi - beküldve: 2005, Szeptember 3. - Osztályzat: ********** 9.60

418i1display2-2.jpg

Megtekintve: 24044

A jó képek előállításához nem elegendő a fényképezőgép és egy monitor, ami megjeleníti, hisz ki tudja, másik gépen hogy jelenik meg, milyen színekkel, kontraszttal, fényerővel... Ugyanakkor a nyomtatott anyag és a számítógépen előkészített kép között is ajánlott a legkisebb különbségre törekedni, ezt pedig csak kalibrálással lehet elérni.
A monitorok kalibrálását általában 20.000 Ft-ig elvállalják a cégek, de ennyivel azért nem merül ki. Amennyiben tényleg színhelyesen szeretnénk tartósan nyomtatni (igez ehhez elkerülhetetlen a nyomtató és a hordozómédia megfelelő kalibrálása), elkerülhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizzük, illetve újra kalibráljuk képernyőnket.
A mellékelt szoftver kezelése igen egyszerű, kezdőbb felhasználók részére varázsló segítségével is könnyen elvégezhető a kalibrálás, rövid idő alatt.
Támogatja a CRT, TFT monitorokat, illetve a Laptop kijelzőket is. Kalibrálás után a helyesen beállítottnak hitt monitoron is szabad szemmel észrevehető a különbség.

Osztályzat: 10
Termék: "Eye-One Display 2" írta: sszever - beküldve: 2006, Február 16. - Osztályzat: ********** 10.00

418Digital-Album.jpg

Megtekintve: 22604

Gondolom nem csak én vagyok így vele, de sokszor nem bizonyul elégnek az 1 GB-os memória kártya. Mit lehet tenni? Egyértelmű a válsza, venni kell még egy memória kártyát. Vagy mégsem?
Nem volt szimpatukis az ötlet, hogy 3-4 memória kártyával rohangásszak. Igaz kicsik, elférnek, de valahogy nem tűnt szimpatikus megoldásnak, így a Transcend termék mellett döntöttem, amely 8 in 1 kártyaolvasó, rendelkezik színes kijelzővel, ahol a képeket is akár meg lehet nézni, használható mp3 lejátszóként.
Adnak hozzá övtartót, TV kábelt, távirányítót illetve fülest.
Első alkalommal kellemesen meglepett a sebessége, amellyel a CF Ultra 2 kártyáról átszippantotta a kb. 800 MB képet, pillanatok alatt. Szuper megoldásnak tartom, csak kicsit drága, és sok embert elriaszt, hogy ugyan árban nem több mint 4-6 komolyabb memória kártya, és cserébe jóval többet tud, de mégis csak egyszerre kell kifizetni 100.000 Ft körüli összeget.

Osztályzat: 10
Termék: "Digital Album" írta: sszever - beküldve: 2005, December 7. - Osztályzat: ********** 10.00

418katabp502.jpg

Megtekintve: 22498

Hatalmas profi fényképező hátizsák, amibe tényleg minden belefér.
Van benne 3 darab "normál méretű obi" (EF 18-55, EF 28-200, EFs 60 macro) és egy "fehér bálna" (EF 400 L), a gépváz, vaku, szűrők, aksik, mindenféle kiegészítő, egy miniDV kamera, és még mindig van hely! Hihetetlen, mi minden belefér, és hatalmas nagy előnye, hogy a Lap Top-ot is magaddal viheted (bőven belefér egy 17"-is). Főleg hosszabb utazások során. Kívülről felerősíthető a monopod, tripod, amit csak vinni akarsz. Egyszerűen még nem találtam meg a határait, vagy lehet, nekem kicsi a felszereltségem? Smile
Nagyon jól párnázott hátrész, kényelmes, párnázott vállszíjak, derékszíj. Természetesen az "esőköpeny" is tartozéka a felszereltségnek. Egyszerűen lenyűgöző, bár ezen az áron legyen is az Smile
Ha több napra megyek valahova, mindent el tudok vinni magammal, nem kell kompromisszumot kötnöm, és otthon hagynom valamit, mindezt egy táskában. Viszont tapasztalatból viszek egy kisebb oldaltáskát is ahova csak a gépet, max. 2 obit és a vakut tudom tenni, mert egy városnézésnél egyrészt fárasztó a komplett felszerelést cipelni, hisz van súlya, másik hátránya, hogy körülményes elővenni belőle a gépet (le kell tenni hozzá a földre), és azért csak sok helyet foglal el.
A hátizsák kellően ki van párnázva, illetve a külső része merevítve is, így kicsi a valószínűsége, hogy a felszerelés bármi módon megsérülhetne. Egyszerűen lenyűgöző Smile

Osztályzat: 10
Termék: "BP-502" írta: sszever - beküldve: 2005, December 6. - Osztályzat: ********** 10.00

418CAN_I9950.jpg

Megtekintve: 23709

Az IP5000 hiányosága (A3 nyomtatás) miatt kerestem anno egy olyan megoldást, amely minőségileg legalább olyan jó, de mindezt A3-as méretben is!
A 8 patronos rendszer első ránézésre nem igazán kecsegtetett sok plussszal, de a piros színeknél az ugyan arra a papírra nyomtatott képnél mégis csak észrevehető különbség fedezhető fel.
Ami nálam negatívum, az a duplex egység hiánya(bár ez a fénykép nyomtatást nem érinti), illetve hogy kicsit hangosabb mint az előző nyomtatóm (be lehet állítani halk üzemmódot is, de akkor lassabb). Ettől függetlenül teljesen meg vagyok vele elégedve. Ugyancsak tud CD-re, DVD-re is nyomtatni, és hihetetlen minőséggel, és részletgazdagsággal.
Természetesen a CAnontól megszokott szolgáltatások közé tartozik a fényképezőgépből történő közvetlen nyomtatás (melynek nem vagyok híve, mert előtte szeretem korrigálni képeim, ha kell). A szállítási csomag tartalmaz egy komplett festék szett-et, kis méretű fotópapír csomagot, és egy nyomtatható minta CD-t, illet sok sok szoftvert. Ami nekem a csomag kibontásánál csalódást okozott, az az volt, hogy ebben az árkategóriában azért elvártam volna egy pár lap A3-as fotópapír mintát is.

Osztályzat: 10
Termék: "i9950" írta: sszever - beküldve: 2005, December 6. - Osztályzat: ********** 10.00

268ICAIP5000.jpg

Megtekintve: 18616

Gyönyörű szép minőség, gyors sebesség, és hihetetlen halk működés. Ami nagy előny, hogy keret nélküli nyomtatást is tud, minden papírméretre, A4-ig. Beépített duplex egységnek köszönhetően kétoldalas nyomtatás. Tökéletes minőséget produkál CD-re, DVD-re is. Tehát minden területet lefed, amire szükség lehet. Hiányossága tényleg az A3, de az már egy másik ár kategória.


Szükség esetén fényképezőről közvetlenül is nyomtatható kép.

Osztályzat: 10
Termék: "PIXMA IP5000" írta: - beküldve: 2005, Szeptember 10. - Osztályzat: ********** 10.00


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.