273tokina.jpg

Megtekintve: 21414

Már régóta vágytam erre az obira, körülnéztem sok oldalon, sok-sok tesztet olvastam de általában ez volt mindenhol a favorit.
Nem csalódtam benne Smile A 12 mm félelmetes dolog, félelmetesen jó dolog, de ha alaplátószöget akarunk használni, akkor meg ott a 24 mm. jóval kevesebb torzítással. Szóval még alapobinak is elmegy a nagylátószög mellett.
Őszintén szólva jobban kedvelem a fix objektíveket, de nagylátószögre nemigen van értelmes árfekvésű alternatíva...


f4-en a szélek lágyak (de még használható), f8 környékén jó, természetesen van hordótorzítás elviselhető mértékben (bár valahogy nekem hozzátartozik a nagylátószögü képekhez, nem is korrigálom).
Az obi leggyengébb pontja a kromatikus aberráció, ami a kép egészén jelentkezik, a sarkokon pedig jelentősen, ez utólag korrigálandó, mert tényleg csúnya. Ezért is kapott nálam 9 pontot az objektív. Dehát középkategóriánál mindig van valami apró hiba, ennél ez.
Lineáris polárszűrővel szépen működik, nem vinyettál érzékelhetően.
A 35 cm-es közelpont igazán érdekes képek létrehozását teszi lehetségessé, számomra ez is meglepő volt...


Egy szó, mint 100: szerelem első látásra Smile

Osztályzat: 9
Termék: "12-24/4 Pro DX" írta: - beküldve: 2005, Augusztus 31. - Osztályzat: ********* 8.70

494113_big.jpg

Megtekintve: 34579

Ha f/1.4-en a szélek élesebbek lennének, akkor egyértelmüen 10-et kapna az obi. Ezen kívűl minden jót el lehet mondani róla: alapobinak tökéletes, fényerős, éles, a torzitások megfelelően korrigálva, nem túl nehéz, gyors, pontos és hangtalan AF. A Nikon 28mm f/1.4-es képminőséget tekintve jobb, de mit érek vele, ha nem tudom megfizetni? Smile
Tartozékok: napellenző, puha tok.
Az egész obi igényes kivitelü, valahogy itt még a frontlencse védő kupakot is le lehet venni (és vissza is lehet könnyen ügyeskedni) , ha fent van a napellenző...

Osztályzat: 9
Termék: "30mm F1.4 EX DC HSM" írta: Lewwi - beküldve: 2006, Október 31. - Osztályzat: ********** 9.50

708Nova5aw_navy_rt_equip.jpg

Megtekintve: 23137

Most megint olyan termékkel találkoztam, ahol a tervezők nem "valamit" csináltak, hanem jól átgondoltan terveztek, kifejezetten a fotósok igényeinek megfelelően... Ha azt veszem, hogy a "táska kérdéssel" a következő 10-15 évben nem kell foglalkoznom, akkor nagyon jó az ára. A hátizsák nekem nem megfelelő, mert a hátamon az egyéb túra cuccok jönnek velem, így marad az oldal táska megoldás, hogy kéznél legyen minden, de ha kell, sok cuccot is tudjak benne szállítani.
Most van benne egy D50 váz, rajta egy 24-135-ös Sigma (de úgy alakítottam, hogy egy nagyobb obival is befér a gép), mellette egy vaku és egy 50mm-es obi. Maradt hely még 2 objektívnek és a töltőknek. Az összes többi cucc elfér az első zsebben (körtepumpa, táv kioldók, szűrők, stb.).
A táska vállszíja ívesen kialakított, szinte tapad az emberhez. A csatok fémből vannak, sok elszeparált zseb. Külön érdemes megemlíteni a táska alját:
gumi talpak a táska külső alján, belül pedig még plusz 2 réteg, amiből az egyik kivehető. Tehát összesen 4!! rétegü a táska alja. Mellesleg a kivehető rész egy zsák, amibe akár egy fém lapot is bele lehetne tenni! A nem kivehető rész alá meg be lehet csúsztatni a "csempészni valót" Smile
Az eső védő köpeny gyorsan felhúzható a táskára és gyorsan elcsomagolható. Szerencsére egybe van építve a zsebével, így nem lehet elhagyni.
Pár aprócska, de fontos pozitívum (amitől igazán jó ez a táska). A belső zsebeknél egy fül védi a cipzártól a benti dolgokat, hogy azok ne karcolódjanak. A cipzárakon vastag fülek, a könnyű megfoghatóság érdekében. Még a belső zsebek némelyikén is vízálló gumiréteg van az igazán fontos papíroknak. Kívül gumis zsebek, hogy például az objektív sapkát egy pillanat alatt el tudjuk rejteni, de mégis biztonságban legyen.
A fogója gumi boritást kapott, ami nem csúszik ki a kézből.
Aki a hátizsákos megoldást választja, de szüksége van egy terepi oldaltáskára, annak a 4-est ajánlom, aki viszont hozzám hasonlóan mindent az oldaltáskába akar tenni annak az 5-öst.

Osztályzat: 10
Termék: "Nova 5 AW" írta: Chip - beküldve: 2006, Július 18. - Osztályzat: ********** 10.00

1Ef-500SUPER.jpg

Megtekintve: 33829

Használtan jutottam hozzá a napokban. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, jó fényerő (a kulcsszám 40-es 50 mm-en, valójában ezen a gyújtótávolságon szokták jelölni és nem 105 mm-en, ahol persze nagyobb a fényerő, szóval nem 50-es kulcsszámu a vaku!). Ettől a kis marketinges átveréstől függetlenül azért elég messzire elvisz. Az i-TTL korrektűl működik. Ezen kívűl tud stroboszkópos vakuzást, slave vakuként is tökéletesen működik, feje visszafelé is fordítható (az egyik irányban csak). A hátsó LCD illuminátoros, van modellező fény. Én hamar megbarátkoztam a beállításaival, de azért még van rajta mit felfedezni Smile
Az igazsághoz tartozik, hogy egy Nikon D 200 tulajtól vettem, akinél viszont nem volt hajlandó az i-TTL működni. Szóval alapos tesztelés után, ha minden tökéletes, akkor érdemes beszerezni!
A műanyag talp csak azért zavar mert előző vakumon pont az tört el, nyugodtabb lennék ha fémből volna.

Osztályzat: 8
Termék: "Electronic Flash EF 500 DG Super" írta: Sefi - beküldve: 2005, Augusztus 30. - Osztályzat: ******* 7.00

53giottos3.JPG

Megtekintve: 19453

Én az MT 9180-ast vettem, de gyk csak a magasságában különbözik a 9170-estől. Bár álványügyben az összes tapasztalatom egy Hama Star 63 játékálvány, de azután megváltás egy valóban stabil álvánnyal dolgozni. Már a megjelenése is komoly darabról árulkodik, de használat közben gyakorlati bizonyítékokat is kapunk. Nem kell erölködve meghúzni a stabilizáló csavarokat, gyorsan lehet kihúzni a lábakat és ha letesszük, akkor az álvány áll. Rögtön kaptam 1-2 nagyon hiányolt tulajdonságot (mármint a stabilitáson kívűl): magán az álványon is van hordszíj, amit okosan egy kapoccsal lehet levenni. Ha valamilyen pozíciót beállítok, akkor az úgy marad, ha hozzáérek a géphez akkor is, ha tekerek valamelyik csavaron akkor is. Nem lötyög, nem rezeg.
Emelett előnye, hogy sok kiegészítő kapható hozzá. Fejek, talpak, gyorscseretalpak tekintetében pedig nagyon sok konfigurációt összelegózhatunk.
Kapunk hozzá egy táskát, amiben fejjel együtt kényelmesen elfér az álvány, egy álványra csatlakoztatható állítható szíjjat és egy imbuszkulcs készletet tokban.
Valóban meg kell húzni a csavarokat (vagy 4-et, amit a használati utasításban meg is jelölnek, szal nem rejtett hiba) és valóban vagy 2 perc az egész.
Összességében egy jól megépített darabról van szó, amin látszik, hogy fotósok igényeihez van tervezve.
Egy MH-1000-es gömbfejjel és MH300-as talppal 54ezer Ft-ba került.

Osztályzat: 10
Termék: "MT-9170" írta: BeseZoli - beküldve: 2005, Szeptember 1. - Osztályzat: ********** 10.00

5992.JPG

Megtekintve: 22327

Természetesen a 10 pont a belépőszintü DSLR-ekhez mérten 10 pont. Talán a legolcsóbb digitális tükörreflexes gép, de ára nem tükrözi tudását. Amit hibának szoktak felróni:
ISO 200: (sötétedéskor előny + ND szűrő ajánlott bizonyos témákhoz)
Sátutsz LCD-n nincs világítás: hát talán egyszer okozott pár másodperces problémát...
Az LCD-n nincs átlátszó védő sapka: vigyázni kell rá + lehet olcsón rá venni fóliát (nekem fólia nélkül sem karcolódott eddig).
Ajánlatos RAW-ban fényképezni, mert a zajszűrés elég erős (de igényes ember úgyis RAW-ban dolgozik), viszont ha gyorsan kell zajtalan jpg képeket produkálni, akkor nagyon előnyös.


Rengeteg gombkombináció, szépen beállítható képek (már ha jpg-ben fotózunk), i-TTL vakuzás, F bajonet (az 50-es évektől készült összes Nikon objektív csatlakoztatható). High Speed USB 2 nagyon gyors! 1 gigát pár perc alatt letölt.
Kényelmes fogásu, gyorsan üzemkész, aksija vagy 600 képet legalább kibír.


Kisebb problémák: a kártyafoglalat rugója kilazult, néha kinyílik ha rosszul fogom meg. A téma módok állítólag nem valami jók (én nem használom őket, DSLR-el minek?)
Ami viszont picit zavaró: a hordszíjj pántja lehetne ilyen gömbcsuklón elfordulós, mert mindíg összecsavarodik (mármint a szíjj).

Osztályzat: 10
Termék: "D50" írta: peti - beküldve: 2006, Július 21. - Osztályzat: ********** 10.00

599n_vtelen.jpg

Megtekintve: 29699

Kitben vettem Nikon D50-el és így mindenképpen megéri. Könnyű és kapunk egy közepes nagylátószögü objektívet. Nyílván csodákat nem kell tőle várni, de használható. Nem lötyög, stabilak a gyűrűk.
Önmagában nem éri megvenni szerintem (ha lehet egyálltalán kapni) de kitben igen. Míg nem veszek egy nagylátószögü objektívet, addig táskámban csücsül állandóan + átlagos, családi fotózásra kiváló a súlya miatt.

Osztályzat: 6
Termék: "Nikkor 18-55 f3.5-5.6 G ED" írta: peti - beküldve: 2006, Június 14. - Osztályzat: ******* 6.67

599n_vtelen1.jpg

Megtekintve: 19893

Csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni Smile Tulajdonképpen eddig semmi problémám nem volt vele és nagyon gyors.
Ha először tesszük bele a gépbe, akkor mindenképpen érdemes megformázni, ekkor szépen teljesíti a feltüntett írási sebességet.

Osztályzat: 10
Termék: "Extreme III SD 1GB" írta: peti - beküldve: 2006, Június 15. - Osztályzat: ********** 10.00

599n_vtelen2.jpg

Megtekintve: 19501

Szóval ez az az objektív, amiért 20 e pénzt érdemes kiadni, ha éppen nincs mire költeni pénzünket. Tulajdonképpen egy igazán jó felhasználási lehetősége van: amikor megkérnek, hogy léci szivességből fotózz már családi eseményt. Ide tökéletes, mivel könnyű és a képminőségén se fog senki elszörnyedni (hacsak nem fotózással foglalkoznak a családtagok). Én használtan jutottam hozzá a fenti összegért, újonnan kábé 45 e. Ft, amit semmiképpen nem ér meg. Akkor már inkább 2-szer ennyiért egy 18-70-es D70 kitobi. A 18-55-ös kitobim nem csinál ennyi CA-t.

Osztályzat: 3
Termék: "28-80 f3.3-5.6 G AF" írta: peti - beküldve: 2006, Július 11. - Osztályzat: ****** 5.50

1photo_af50f18d.jpg

Megtekintve: 30722

Tényleg megkedveli az ember ezt az objektívet. Én most jutottam egy 20 éves darabhoz megkimélt állapotban és tökéletesen működik a digitális vázon (AF-el együtt). Gyönyörű képeket lehet vele készíteni, a nagy blende miatt elérhető kis mélységélesség szépen kiemeli a témát.

Osztályzat: 10
Termék: "50mm f/1.8 AF Nikkor" írta: Sefi - beküldve: 2005, Augusztus 29. - Osztályzat: ********** 9.50


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.