ws-6061.jpg

Megtekintve: 29225

Pont most cseréltem le nemrég a nowa 5-ös táskámat egy ilyenre. Csak a mérete miatt váltottam, más pozitívumot nem nagyon tudok róla írni. Belefér két profi váz, vagy két középkategóriás markolattal, két nagy rendszervaku, és jópár obi. Vannak dolgok amiken változtatnék ha lehetne. Nem tetszik, hogy testtől kifelé nyílik a teteje, és hiányolok belőle legalább 1 kis tárolót ahova a memóriakártyát, kereső fedőt, kis gyémántokat, és egyéb apró dolgokat lehetne tenni. A műanyag csatokat, és karabínereket, nagyon igénytelennek tartom egy ilyen árú és méretű táskánál, nem tudom mit gondoltak itt a tervezők. Az enyém megpakolva 15kg és bizony mint a takony úgy nyúlnak a műanyag alkatrészek. A vállpánt lehetne tényleg csúszásgátlós, mert ez a gumipöttyözés csak dísz. Az esővédőt ha felteszem akkor nem tudom, hogy hol fogjam meg a táskát, mert mindent maga alá takar, így valóban vízálló 100%-ig, csak nem valami kényelmes cipelni. A táska elején lenyíló részt, és a nagy tárolót elválasztó szivacsot ki lehet tépőzárazni, és összenyitni a táskát. Nem jöttem rá ez miért lehet hasznos egy tömött táska esetén, de biztos nagyon hasznos dolog :D Egyébként mindent elnyel magába a táska, ha sok évvel ezelőtt megveszem nem lett volna 4 táskám. A táska test felöli oldalán szivaccsal párnázott, sokat javít a kényelemérzeten, hogy nem áll az ember medencéjébe egy állványtalp, vagy egy 70-200... A táskának vannak hibái, mindezek ellenében nem igen van más alternatíva ha az ember komoly és nagyméretű oldaltáskát szeretne HAMA defender 220 hoz képest pl. egy igazi álom. Mindezek ellenére komoly felszerelés mellé szívesen ajánlom jó választás. Hölgyeknek viszont nem javaslom, inkább egy átalakított gurulós reptéri bőrönd kiszivacsozva, mert ezt cipelni nem leányálom. vagy kapható hozzá kis gurulós készség +20e ft ért.... szerintem nem éri meg.http://www.youtube.com/watch?v=xB48NzVQjdk

Osztályzat: 9
Termék: "KATA WS-606" írta: Nyakas - beküldve: 2009, Február 14. - Osztályzat: ********* 9.00

2382sigma_18-50_3556.jpg

Megtekintve: 24459

Előre bocsájtom, hogy "játszósnak" használom, Mivel az átalakított 18-55 ös játékobikat a 10D-s ismerősök közül állandóan elkunyerálja valaki a 10D-ről vagy a 30D ről ha megtudja hogy EF-es és 24 mm alatt most nincs szükségem penge minőségre, végülis 1 véletlen folyamán ez került hozzám, és persze azért mert nem volt kedvem mégegyszer nekiállni szétfűrészelni mégegy 18-55 öt.
Mikor először megfogtam meglepődtem, fém bajonett, meglepően precíz gyűrűk, napellenző, kellemes súly, olyan érzése van az embernek mintha lenne benne anyag :D és van is!
Mikor feltettem a gépre még 1 meglepetés, olyan szoros, precíz, a bajonett mint még soha egyik obi se volt a gépemen, beleértve az L es üvegeket se. AF jó, meglepően gyors, kb. mint az 50 f1,8 csak 100x pontosabb. Képminősége jelenleg teljesen kielégíti a 24 mm alatti szükségleteimet. Akinek nincs pénze, vagy hasonlóan ritkán használ nagylátót mint én, de olykor szüksége van rá szerintem kitűnő választás. Egy kitobi után minden szempontból igazi felüdülés lesz, főleg, hogy igazi fókuszgyűrűje van, és nem a tubust tekergeti az ember. Az ára pedig nagyon-nagyon barátságos.

Osztályzat: 9
Termék: "18-50/3.5-5.6 DC" írta: - beküldve: 2007, Június 4. - Osztályzat: ********* 8.60

10235050274.jpg

Megtekintve: 41968

Gondoltam ha már az EX II nél írtam rá negatívumot akkor megérdemli, hogy leírjam a tapasztalataimat.
Két ilyen vakuval dolgoztam eddíg, egyik sem volt saját tulajdon. Az egyikkel huzamosabb ideig 2-3000 expó a másikkal harmad negyed ennyit. Az előbbit az első 1500 képig semmi másra nem használtam mint a fotocellás stúdiólámpák kioldására. Elégedett voltam mint egy jóllakott ovis. CSak ilyenkor a vakunak az égvilágon semmi dolga nem volt 1/64 nél soha nem villant nagyobbat egy középpontos villanó is megtette volna. Aztán változott egy kicsit a helyzet és gyorsan ki is derült, hogy az automatikus használatnál éles helyzetben igen gyakran téved. Volt, hogy +-2/3 EV-t is tévedett kétszer egymás után ugyan arra a felületre. Az akkufedéllel volt, hogy közelharcot kellett vívnom mire sikerült kibányásznom belőle az aksikat, szétváltak útjaink. A második 580 nagyon "szépen" tette a dolgát nem tévedett csak olyankor amikor már nem várhattam el tőle, hogy 100% os legyen. Rendezvény, riportmunkák és végül az éjszakai élet. itt egy éjszaka megevett 2-3 garnitúra 100% os akkut 300 kép alatt, kiborító volt. Az akkufedél mint az előzőnél, itt még megfejelve azzal hogy 2x 3x életmű volt letekerni a gépről a vakut, pedig soha nem téptem rá. Nem volt a kedvencem a típus, se felépítésben se pedig működésben nem hozta a profi szintet, pedig én koránsem vártam tőle a 100% ot.

Osztályzat: 6
Termék: "Speedlite 580EX" írta: Sefi - beküldve: 2005, Augusztus 30. - Osztályzat: ********* 9.20

4580ex2.jpg

Megtekintve: 23966

Egy jópár vakut megettem már, egyiket így másikat úgy :D Canonok közül is használtam már majdnem mindegyik EX-et. De azt kell mondjam, hogy most először érzem azt, hogy "profi" canon vakuval dolgozok. Nincsenek fölösleges gombok, TUDATOSAN tervezett akkufedél. Végre elhagyták a tekerentyűs rögzítést (nagyon utáltam) És FÉM lett a saru is. Már kézbe venni is sokkal jobb érzés mint az elődöt mindenhol tudatosság és profizmus látszik rajta. Sokkal gyorsabb feltöltődés, halkabb, bár az elődőknek se a hangjuk volt a legnagyobb bajuk. Kár, hogy idáig kellett várnom, hogy utolérjék az SB-800-at. És még most is le van maradva. Azt kell mondanom, hogy bizony megéri lecserélni a régi 580-at.


Ha még egyszer vakut veszek quantum instruments T5 lesz.

Osztályzat: 9
Termék: "Speedlite 580 EX II" írta: PusztaiL - beküldve: 2007, Június 10. - Osztályzat: ********* 9.33

494240d.jpg

Megtekintve: 40246

Mivel a 30D-re nagyon jó árajánlatot kaptam úgy gondoltam lecserélem. Csak a 40D jöhetett szóba sajnos feljebbi kategória egyenlőre nem. Mielőtt eladtam kicsit megkínoztam kölcsöngépet mit is tud valójában.
Először is a 6,5 fps nagyon nagyon jó! Sokkal többnek érezni a 1,5 kocka különbséget, inkább 1,5x olyan gyorsank tűnik, és a puffer is sokkal nagyobb lett ez nagyon tetszett benne. Sajnos a fókusz sebességét nem tudtam tesztelni, hogy gyorsabb lett-e vagy pontosabb, mert nagyon gagyi obi volt a gépen és az én cuccom persze nem volt nálam... na puff. A markolat némileg megváltozott de ha becsukott szemmel adnák egymás után a kezembe a 30 és a 40D-t nem biztos, hogy egyből meg tudnám mondani melyik van a kezembe. Tetszett a vakusaru kiképzése is és az is jó, hogy nem mázolták feketére így nem látszik rajta a kopás. Picture style gomb nagyon jó, hogy kikerült a vázra én nagyon sokat használnám. Igaz a 30D-n is ki lehet tenni set re de oda mást szeretek.
Live view: igazából nem értettem a lényegét, talán azoknak az embereknek lehet így ilyen módban hasznos akik még nem látják a keresőbe a témát, pillanatot úgy maguk előtt mint ahogyan egy gyakorlott DSLR felhasználó látja. Bár a pillanattal sokra nem mennek ugyanis elég nagy késést éreztem az exponálásig még így rögzített AF-nél is, bár lehet hogy csak érézki csalódás volt. Eddíg akárhány canon gépet vettem a kezembe egyből tudtam mi merre hol, itt volt az első alkalom, hogy úgy éreztem nem is canon gépet fogok, persze ez csak megszokás kérdése 1 nap alatt biztos meg tudnám szokni maradéktalanul. Amit viszont nem értettem de nagyon, a gombok elrendezését. Menü gomb felül a legsarkába.... süllyesztett del gomb alig bírtam megnyomni, csak körömmel. Ez mire volt jó, nem tudom. Főleg, hogy ugye nem egygombos törlés van hanem ugyanúgy le kell okézni értelmetlen... Ha a menü gombot teszik alulra a delt meg felülre akkor megoldódott volna a probléma nincs véletlen megnyomás, és nincs kényelmetlen besüllyesztés. Ezt így óriási tervezési hibának gondolom. Bekapcsológomb némileg megváltozott de ha nem lenne rajta engem az se érdekelne, egyik D-s EOS gépet sem kapcsoltam ki soha.
Az LCD méretét egyből megszoktam talán azért mert pontosan ugyan azt láttam mint a 30D-n???? Úgy látszik az emberi szem nem érez nagy különbséget ilyen jellegű méretnövekedéstől ha nem változik a kép részletessége és ittt nem változott inkább kicsit elkentnek éreztem emiatt a képet. 20D után a 30D nek lazán 10 pontot adtam 10-ből, mivel csak fejlesztést tartalmazott még ha keveset is de azok mind jók voltak. Itt viszont érzek ficsőröket amiket nem szabadott volna elkövetni ennek a gépnek 8 at adnék. És marad a 30D.

Szerk: A gép ami nálam volt lehet, hogy az én kezembe került volna ha akkor a 30D elmegy, de a barátomé lett akinél ~15000 expónál megadta magát, garanciában javították.

Osztályzat: 8
Termék: "EOS 40D" írta: Lewwi - beküldve: 2007, Szeptember 23. - Osztályzat: ******** 8.38

550sigma_24-135_b.jpg

Megtekintve: 24014

Két példánnyal találkoztam eddigi pályafutásom során, mindekttő ugyanazt podukálta uh. biztos nem hibás példányokat kaptam. Első benyomásra kézbefogva nagyon jó darabnak tűnt, egészen addíg mig fel nem került a gépre. 20D-n és 300D-n próbálgattam a szárnyaim vele, nem sok sikerrel. F11-alatt szörnyen lágy képet adott, 135mm-ig kizoomolni még bigma után is nehézkes volt, a kétlépcsős megoldás miatt. Ha 24mm en szeretnék fotózni állandóan 135-re csúszik ha 135-ön akkor valahogy mindíg visszahúzódik, engem nagyon idegesített. Az előttem szólóval ellentétbe nálam a 6.3-as rekeszhez de még a 11-eshez sem tartozott tűéles kép. 2 külön obival mindegyik más vázon. Az AF 24~70es tartományban gyorsaságra kb gyorsnak mondható, de 70mm-fölött nagyon lelassult, és pontatlan volt, különösen a késő délutáni órákban nem talált éles pontot, olyankor oda vissza tekerte a végtelenségig. Talán egy filmesen jobban produkálna, de digitre én nem ajánlom.

Osztályzat: 3
Termék: "24-135 2,8-4,5 aspherical if" írta: - beküldve: 2006, Május 10. - Osztályzat: ****** 6.40

4ef70-200_28lisu.jpg

Megtekintve: 37618

Kipróbálásra kaptam kölcsön 1.4x es extenderrel egy kis madarászásra 30D-n. Nagy csalódást okozott az objektív mikor hazaértem a képekkel. Az AF-tól is sokkal többet vártam, bár gondoltam, hogy egy kicsit vissza fogja az extender de azt nem, hogy ennyire. Talán egy 1es váz jobban tekerte volna az AF-et de a 30D-nél semmi meglepőt nem tapasztaltam. Ez egy ízig vérig riporter objektív jó fényerővel jó átfogással, extenderrel nem szabad butítani. Bár használtam a Nikonos verziót is D80-on az klasszisokkal jobban tetszett mindenben.

Osztályzat: 7
Termék: "EF 70-200mm f/2.8L IS USM" írta: PusztaiL - beküldve: 2005, Augusztus 29. - Osztályzat: ********* 9.10

824bge2.jpg

Megtekintve: 27045

Ennél kockábbra ha akarták volna se tudják tervezni. Nagyon drága, amiért egy gagyi műanyagdarabot kapok a magnézium vázhoz. Ez zavar a legjobban. Portré állásban nem lehet hand strappet rátenni bár talán egyik canonra se... pedig de jó lenne. Az E1 es strap amit lehet hozzá kapni a leggagyibb strap amit talán kapni lehet, helyette konica minolta holding strap HS-1 et használom sokkal kényelmesebb. Alapjában véve mégis jobb a fogása a gépnek főleg wide állásban, és két aksit azért nehéz gyorsan lemeríteni.

Osztályzat: 7
Termék: "Bg-e2" írta: Dtomi - beküldve: 2007, Május 15. - Osztályzat: ******** 8.00

708Nova5aw_navy_rt_equip.jpg

Megtekintve: 26598

Mindenképpen a legköltséghatékkonyabb táska méret/ár alapján. Nekem sajnos egy kicsit szűk. 30D+grip 24-70EX 50-500 580EX körtefecskendő és semmi több, de ez jól belefér. Nagyon jó a vállpántja, a fogópántja abszolút nem, átgondolatlan rosszul tervezett, az egész táska súlyát a fordítva varrott biztonsági csat és a felső szövet tartja. Tervben van egy rövidebb vállpánthoz hasonló szíj készítése ami jobb teherbíró, és kézben hordva is kényelmes, és abszolut nem terheli a táska anyagát. Vállpántja nagyon kényelmes csúszásgátlós szivacsbetétes. A gumibugyi teljesen vízálló viszont nem fedi 100%ban a táskát. Nagyon strapabíró egész nap is kényelmesen cipelhető, ha nem ólmot visz az ember :D A nagyon vastag és kemény szivacsbetétre bárki rábízhatja felszerelése védelmét biztos, hogy nem lesz baja. Jó vétel.

Osztályzat: 10
Termék: "Nova 5 AW" írta: Chip - beküldve: 2006, Július 18. - Osztályzat: ********** 10.00

824Sherpa_750N.jpg

Megtekintve: 28044

Kölcsönbe szoktam használni az állványt, mivel az enyém kölcsönbe van adva :D. Nagyon pozitív, tapasztalatokat szereztem az állvánnyal kapcsolatban, nagyon pontos 1/4 fordításnyi kézmozdulattal rögzíthető illetve oldható a fej. Teherbírása, én 50-500 30D comboval használom, és nem veszek észre nagyobb remegést vagy bármiféle mozgást mint a giottos dupla ilyen teherbírású állványnál. Nekem kényelmesebb a hozzáadott fejjel a swenkelés, mozgás, mint egy drága gömbfejjel de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Nagyon egyszerű és gyors "terpeszteni" nagyon stabil marad, akár a legnagyobb terpesztésnél, sincs rugómozgás. A fej gyorscsatlakozós önszorítós stabil jól működik, a gyorscsatlakozó parafa betétes, strapabíró, és jól megy az állvány dizájnjához :D Az állványhoz jár még egy jó minőségű, hord táska is. Mindent összevetve nekem nagyon tetszett mindenképpen nagyon jó vétel akár nagyobb felszerelés alá is. SZERK:07.05.26 kb 1 év közepes használat után kezd lazulni a rendszer, már nem szereti a bigmát annyira. pontból levonnék kettőt.

Osztályzat: 8
Termék: "sherpa 750" írta: Dtomi - beküldve: 2007, Február 15. - Osztályzat: ******** 8.00


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.