Vélemények Megtekintve Legutóbbi vélemény dátuma
5 22747 2011, Augusztus 7.
spacer
Javasolva Átlagos ár Átlagos osztályzat
A véleményezők 100%-a által 33,800 Ft 9.2
62275312.jpg


Leírás: A Canon alapobjektívjének első változata, fém bajonettel és "rendes" élességállító gyűrűvel.
Kulcsszavak: EF 50 1.8 MK I


Anonymous
Vélemény dátuma: 2006, Április 27. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 32,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: éles kép, fém bajonett, élességállító gyűrű
Ellene: micro motor, már nem gyártják

Optikailag a Canon EF 50/1.8 MK II-vel egy kategóriába sorolható, az én példányaim közül teljesen nyitott blendével az MK I kicsit élesebb volt, de 2.8 felett már nem tudtam volna különbséget tenni. Viszont a felépítése megfelel a Canon többi olcsóbb fixének, tehát jobb, mint a csupa-műanyag MK II. Ez elsősorban az AF közben nem forgó, normális élességállító gyűrűben és a fém bajonettben nyilvánul meg. Nekem megérte az extra tizest.
vzs


Regisztrált: 2007 Február
Vélemény dátuma: 2007, Július 3. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 35,000 Ft | Osztályzat: 10 

 
Mellette: fém bajonett, fókuszgyűrű, fókuszskála
Ellene: hangos a motor, nem gyártják

Ami meglepő volt számomra, hogy AF-re átkapcsolva a fókuszgyűrű szabadon forgatható: nem tesz kárt a fókuszmotorban, vagy nem gátolja ha rajtafelejtenénk a kezünket és fókuszálás közben se forog. Jé ez egy 87-90 között gyártott modell, jó lenne ilyenből többet is látni, és jó lenne ha megint gyártanák... de valaki az 1.4-es (nagyobb tesó) USM-es verziót is meg kell vegye.
Képe 2.8-on még kicsit életlen (nekem!, 100%on nézve), de azért korrekt viszont 4es blendétől fölfelé egyszerűen penge éles. Bármikor vennék még..
agent


Regisztrált: 2006 November
Vélemény dátuma: 2008, Szeptember 12. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 37,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: Felépítés, pontosság
Ellene: USM hiánya

Sokkal komolyabb benyomást kelt mint a műanyag típus, a képe is valamivel jobb, bár ezen lehetne vitatkozni. Ma már nagyon nehéz hozzájutni, de kis utána járással megoldható. Akinek van egy USM-es objektíve mellé annak picit hidegek lesznek a színek mellette, gondolok itt az 1,4-re. Amennyiben nincs, akkor semmilyen problémája nem lesz vele. (nekem ennyi volt a gondom, ezért is válok meg tőle) Egyébként nagyon szép képet ad, amennyiben eladó darabot látsz, csapj le rá.
Artin


Regisztrált: 2011 Január
Vélemény dátuma: 2011, Január 28. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 35,000 Ft | Osztályzat: 10 

 
Mellette: Ár/érték viszony, képminőség
Ellene: USM hiánya, nehéz hozzájutni, hideg színek

Az értékelés leginkább az ár/érték aránynak és az élességnek szól, bár ez utóbbi elvárható egy ilyen Canon fixtől. Rossz fényviszonyok mellett kissé hidegebbek a színek a kelleténél, de jó fényviszonyok mellett már nem veszélyes. Jó állapotú darabokra is lehet lelni néha, de gyorsan le kell rájuk csapni. L-es obik hiányában hajlamos az ember a gépen felejteni. Bár sokszor nagy előnye a kis méret és súly, de nekem néha kényelmetlen is, hogy ilyen kicsi.
attisska72


Regisztrált: 2011 Augusztus
Vélemény dátuma: 2011, Augusztus 7. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 30,000 Ft | Osztályzat: 8 

 
Mellette: éles kép, olcsó,
Ellene: lassú, hangos fókuszmotor,

Remek éles képe van a kit objektívek után. Nem mozgó témát remekül lehet vele fotózni, gyors mozgást fotózni, bizonyos esetekben lassú a fókusza. Portréhoz, tájképhez, remek, olcsó és jó. A baj hogy régiek, és ha csere lesz már nem is nézem az ennél gyengébb objektíveket. Szóval hosszú távon drága.


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.