Vélemények Megtekintve Legutóbbi vélemény dátuma
10 22674 2010, Február 10.
spacer
Javasolva Átlagos ár Átlagos osztályzat
A véleményezők 90%-a által 113,250 Ft 8.7
273tokina.jpg


Leírás: Nagylátó ZOOM fix 4 fényerővel APS-C méretű szenzorra.


Anonymous
Vélemény dátuma: 2005, Augusztus 31. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 110,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: Canon 17-40-nel összemérhető képminőség
Ellene: nyitott blendénél kicsit vignettál a sarkokban

Néhány kipróbált nagylátó zoom után a kellemes meglepetés:kitűnő élesség, szép színek, jó brillancia.Tetszik a "kalapácslakkos" puritán kivitel,a szellemes AF/MFkapcsoló.
Kategóriájában jó ár.Megtartom.
Anonymous
Vélemény dátuma: 2005, December 17. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 110,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: Normális kialakíás, van súlya, jó képek általában
Ellene: Néha nem éles.

Szintén nagyon jó obinak találom, nekem Canonra van, az esetek 90%-ban jó képeket csinál, az AF/MF váltó valóban dícséretes. 2 méter után végtelen az AF, ezért nem nagyon van mit elrontania (néha mégis sikerul), vmint a ~30cm-es közelpont is elég hasznos ha az ember megtanulja hasznát venni a 12mm-s torzításnak [lásd autószalonos képeim -> Honda Civic ]
Sztem jobb mint a hasonszőrű Canon, ami kb 2-3x ennyibe kerul és állitolag gusztustalanul torzit [nem láttam].
KorbenDallas


Regisztrált: 2005 November
Vélemény dátuma: 2006, Június 24. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 123,000 Ft | Osztályzat: 8 

 
Mellette: jó képminőség, normális méret/súly
Ellene: CA, csak slim szűrő rakható rá

Sigma EX-hez mérhető kialakítás, AF/MF kapcsoló jól kitalált (a Sigmához képest).
Képminősége már f/4-nél is megfelelő, szerintem cropos vázra nagyon jó választás.
Szerk. (2007-12-03):
Eredetileg "9"-t adtam, de inkább "8", mert kb. 1 évnyi használat után arra jutottam, hogy a CA néha zavaró a nagy kontraszttal rendelkező képeken. Lightroomban valamennyire lehet korrigálni, de pl a Sigma 24-70EX sokkal jobb 24mm-en, mint a Tokina.
RabiMiki


Regisztrált: 2006 Augusztus
Vélemény dátuma: 2006, Augusztus 16. Javasolná másnak is? Igen | Ár: Nincs megadva | Osztályzat: 8 

 
Mellette: Felépítése hibátlan, ára szuper, optikaliag egészen jó
Ellene: Érezhető CA és vignettálás teljes nyíláson

Egy extra nagylátószögű zoom sosem lehet tökéletes, de a dolgok jelenlegi állása szerint APS-C szenzoros gépekhez még mindig ez a legelfogadatóbb választás. F4-en nem a legjobb, de a F8-tól F13-ig hibátlan. Az AF-MF kapcsolás kétlépcsős megoldása (EOS verzió) egy iszonyatosan hülye dolog, de meg lehet szokni. Képek: http://www.miklosrabi.com
joruba


Regisztrált: 2006 Június
Vélemény dátuma: 2006, Október 16. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 125,000 Ft | Osztályzat: 8 

 
Mellette: kitűnő felépítés, fix fényerő, jó általános képminőség és ár/érték arány
Ellene: CA, flare

Előzetesen hosszasan tanakodtam a Sigma és Canon hasonszőrű termékei között, de a tesztek és felhasználói tapasztalatok alapján végül emellett döntöttem és cseppett sem bántam meg. Első ránézésre is nagyon jól megépített objektívről van szó - masszívnak és strapabírónak tűnik. Kellemes meglepetés a fókusz sebessége. Persze nem USM, de motoros kivitelhez mérten szokatlanul gyorsan (és hozzéteszem, relatíve halkan) teszi a dolgát. Szimpatikus a fix fényerő, a belső élességállítás, a zoomoláskor változatlan tubushossz.
A képminősége jónak, bár kissé lágynak mondható, a színek picit Sigmásan melegek. Az AF/MF kapcsoló a Sigmatól már ismerős. Én nem kedvelem, de az igazat megvallva nem is túl sűrűn használom.
A gyútávot figyelembe véve hordótorzítása elhanyagolható. Ez viszont sajnos nem mondható el a kromatikus abberációról, ami mindig jelen van. Rekeszeléssel is csak annyit érünk el, hogy a kép közepéről eltűnik - a szélén viszont továbbra is megmarad. Zavaró még a becsillanás, ami ráadásul rendszerint kontrasztcsökkenéssel jár együtt, úgyhogy az ellenfényes szituációkat célszerű vele kerülni.


Összeségében ajánlani tudom, mert konkurenseihez mérten kedvező árú, nagyon jól használható objektívről van szó.
cigaro


Regisztrált: 2006 Március
Vélemény dátuma: 2006, Október 17. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 115,000 Ft | Osztályzat: 10 

 
Mellette: ár-érték, élesség, felépítés
Ellene: AF-MF kapcsoló

Nagyon jó kis objektív eos350D-n, éles, akár 60x40-es print is bevállalható vele. Masszív mint egy kézigránát. Állítólag f4-en vignettál, én f8 alatt nemigen használom, és nincs ilyen problémám. Az AF elég gyors, közeli sportfotókhoz is használható. Sajnos a kapcsolója nehézkesen működik, nem tudom miért erőltetik ezt a megoldást. 12mm-en a sarkok már erősen torzítanak, de ez normális ilyen látószögnél. Pozitívum, hogy nem igényli a slim szűrőket, két szűrővel pedig 15mm-től használható. A kontraszttal, színekkel elégedett vagyok, a konstans f4 fényerő mindig elegendő. A kromatikus aberráció észrevehető 100%-ra kinagyítva, de ritkán zavaró. Téli hidegben hajlamos err99-et okozni! Tudom hogy ezt az akku okozza, de más obival nem fordult elő. Összegezve ez egy korrekt nagylátóobjektív, kár hogy nem 10mm-től indul.
enigma58


Regisztrált: 2007 Július
Vélemény dátuma: 2007, November 28. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 124,000 Ft | Osztályzat: 10 

 
Mellette: Kitűnő felbontás, éles rajz, masszív felépítés
Ellene: ezért az árért nincs.

Szinte állandóan használt objektívem. D200-on összehasonlítottam a Nikon hasonló lencséjével. Érzékelhetetlen a különbség.
peti


Regisztrált: 2006 Március
Vélemény dátuma: 2008, Június 12. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 119,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: fix fényerő, jó kivitelezés, éles, kontrasztos, 35 cm közelpont
Ellene: CA

Már régóta vágytam erre az obira, körülnéztem sok oldalon, sok-sok tesztet olvastam de általában ez volt mindenhol a favorit.
Nem csalódtam benne Smile A 12 mm félelmetes dolog, félelmetesen jó dolog, de ha alaplátószöget akarunk használni, akkor meg ott a 24 mm. jóval kevesebb torzítással. Szóval még alapobinak is elmegy a nagylátószög mellett.
Őszintén szólva jobban kedvelem a fix objektíveket, de nagylátószögre nemigen van értelmes árfekvésű alternatíva...


f4-en a szélek lágyak (de még használható), f8 környékén jó, természetesen van hordótorzítás elviselhető mértékben (bár valahogy nekem hozzátartozik a nagylátószögü képekhez, nem is korrigálom).
Az obi leggyengébb pontja a kromatikus aberráció, ami a kép egészén jelentkezik, a sarkokon pedig jelentősen, ez utólag korrigálandó, mert tényleg csúnya. Ezért is kapott nálam 9 pontot az objektív. Dehát középkategóriánál mindig van valami apró hiba, ennél ez.
Lineáris polárszűrővel szépen működik, nem vinyettál érzékelhetően.
A 35 cm-es közelpont igazán érdekes képek létrehozását teszi lehetségessé, számomra ez is meglepő volt...


Egy szó, mint 100: szerelem első látásra Smile
Lewwi


Regisztrált: 2006 Január
Vélemény dátuma: 2008, Augusztus 2. Javasolná másnak is? Igen | Ár: Nincs megadva | Osztályzat: 9 

 
Mellette: Elegendő látószög, strapabíró kialakítás, f4, hangulat, méret, AF/MF kapcsoló
Ellene: CA, torzítás (ami valójában kell, és nem annyira hiba), CA és CA

Több mint 1 hétig volt kölcsönben az objektív, elég sokat használtam az idő alatt. Nagyon jól ki lehet használni a 30 cm-es közelpontot és a torzítást is a hangulatos és különleges képekhez. Nagyon hasznos a 2m-től végtelenített fókusztávolság, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy olyankor nagyon kusza lesz minden, mert nincs mélységélesség. Ha közeli témákat fotózunk szépen lágyítja, homályosítja a távoli dolgokat. Portréfotózásra csak speciálisan alkalmazható, megfelelő tudatossággal. (Én személy szerint preferálom a torz portrékat, amikor az orr nagy, és a fül kicsi, de van akinek ez elfogadhatatlan.) Jól össze lehet amúgy komponálni a portré alanyt és a hátteret a nagylátószög miatt. Ez is egy pozitívum. Sötétben is könnyen talál élességet, illetve a nagylátószög miatt nem hajlamos a beremegés mutatására. Nagyon jó "éjszakai objektív". Több képet is csináltam emberekről kézből 1/10-eddel. Sokan bemozdultak, de volt 1-2 ember aki nagyon statikus volt. (nekem nagyon tetszenek! :D ) Na, elég az ömlengésből. A 350D- beépített vakujába betakar 12 mm-en, de 24-en már nem. A frontlencsére való kupak könnyen nekikoccanhat a forntlencsének, ha nem vigyázunk. A Cromatikus Aberráció még éppen elviselhető... A kép széli lágyulás és sötétülés nem feltünő.
cannonball


Regisztrált: 2008 Szeptember
Vélemény dátuma: 2010, Február 10. Javasolná másnak is? Nem | Ár: 80,000 Ft | Osztályzat: 7 

 
Mellette: ép. minőség, képminőség
Ellene: nincs magyar szervíz!! CA, Lassú, hangos fókusz

Az összes gyakorlatilag gyári hibás, mivel túl rövidre méretezik a szalagkábelt, ami a blendemotornak adja a jelet. Így az 2-3 évesen a zoomolásoktól eltörik, és a gép err99-et ír ki, ha nem teljesen nyitott rekesszel fotózol. Itthon csak sufnituninggal javítható, úgy sem olcsón.... A képe egyébként szép, Bár sok a lilás CA, az a +2 mm a 10-hez képest sokkal kisebb látómezőt eredményez. Súlya, építési minősége kiváló, akár verekedni is lehet vele. Af motor mint fúrógép.


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.