Vélemények Megtekintve Legutóbbi vélemény dátuma
4 24728 2006, December 6.
spacer
Javasolva Átlagos ár Átlagos osztályzat
A véleményezők 100%-a által 230,000 Ft 9.3
1KonicaMinoltaDynax7D.jpg


Leírás:
Kulcsszavak: DSLR 7d dynax konica minolta


Anonymous
Vélemény dátuma: 2005, Szeptember 14. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 280,000 Ft | Osztályzat: 10 

 
Mellette: Jó kezelhetőség, jó építési minőség, remek színkezelés
Ellene: Ebben a kategóriában semmi...

Amikor először a kezembe vettem, majd elolvadtam. Végre egy normálisan összerakott gép - gondoltam. Hiába, Minoltáék (meg Konicáék) nem nagyon spóroltak a minőséggel...
A kijelző óriási, szép képe van (bár napfényben kissé nehezen látható), a kereső DSLR szinten nagy és világos. Van, akit zavar a sok tekerentyű, engem határozottan megnyugtat, hogy szinte csukott szemmel tudok dolgozni, menü nélkül. Minden jó helyen van, nagyon kényelmes kezelni. Hál istennek nem túl kicsi, és súlya is van neki, ennek ellenére az extra méretű ujjaim miatt azonnal beszereztem hozzá egy markolatot - így még kényelmesebb a fogása, ráadásul így másfél kiló a súlya a 24-105-tel együtt, ami nekem éppen ideális. A képek minőségére sem lehet panaszom, a színek pedig egyszerűen fantasztikusak! Kevés fényben, beltérben az AS is nagyon hasznos, 160 mm ekvivalens fókusztávolsággal könnyen lehet kézből 1/20 záridővel éles képet készíteni, 25,5 mm ekvivalensnél akár az 1/3 is megkockáztatható. 100-as és 200-as érzékenységen gyakorlatilag nincs zaj, 400-nál nagyon pici, 800-nál is teljesen elfogadható. Az 1600 már neccesebb, de még bőven használható, a 3200-at csak végszükség esetén használtam eddig, de volt, hogy kellett, és bizonyos feladatokra kompromisszumokkal jó lehet. A markolata lehetne egy kicsit még mélyebb - de egy rövidebb ujjakkal megáldott embernek ez sem jelenthet gondot (csak nekem...). Negatívumot az elmúlt időben nem igazán fedeztem fel rajta. Bár nekem bőven elég a 6 megapixeles felbontás, esetleg az lehetne több.
Kiválóan megtervezett, szinte tökéletes gép, mindenkinek csak ajánlani tudom!
madgie


Regisztrált: 2006 Április
Vélemény dátuma: 2006, Április 1. Javasolná másnak is? Igen | Ár: Nincs megadva | Osztályzat: 9 

 
Mellette: Színek,ergonómia, AS, kereső, millió gomb
Ellene: Vakukezelés

Jó nagy kereső, kitűnő fogás, gyönyörű színek jellemzik elsősorban ezt a gépet. Majdnem mindenre van egy gomb, vagy tekerentyű, minden számomra logikus helyen van. Nincs rajta se sportmód, se portré, de ebben a kategóriában ne is legyen. Ez egy félprofi gép, aminek csak a vakukezeléssel van néha gondja. Az AS viszont nagyon jó dolog, igaz nem fog annyit, mint a jobb lencsés képstabik, viszont ez minden obiban "benne van".


10-est adtam volna rá, ha a gép hátulja is magnéziumötvözet, nem műanyag, és a vakukezelés jobb.
Netmedve


Regisztrált: 2005 Március
Vélemény dátuma: 2006, December 5. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 160,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: ár/érték kiváló, jó fogás, remek felépítés, szép színek
Ellene: jó minőségű, eredeti Minolta tartozékok nehezen beszerezhetőek, hosszú exp időnél(30mp és felette) belilul az egyik sarok, asszem a jobb felső

Kitűnő darab a kategóriájában ami a már sok amatőr gépre ráfogott félprofinak felel meg.Felépítése kényelmes(külön dícséretet érdemel a MF gomb), a sok gomb, meg kapcsoló a hátulján egy helikopterre emlékeztet:) A 6Mp nekem elgendő, amihez ISO800-ig kevés zaj párosul, az 1600 már neccesebb.(Ezt a gyártó is tudja, erre utal, hogy a 3200 elérhetősége kikapcsolható.Gondolom azok miatt akik automatán használják.) Fontos megemlíteni a kereső méretét. Nagyobb mint pl.:300D,350D,
E-500-hoz képest.Ez fontos mert DSLR-en csak azon keresztül lehet dolgozni.
A középső AF mező használható igazán jól a 9-ből.
Szoftveresen rendben van, ami még fontos, hogy a backview mutatja a kiégett és a teljesen sötét részeket.
Hátránya, hogy a gyári RAW-konverter egy nulla. Ott a C1.Megjegyzem alapból Jpegbe készítve a képeknek sokkal szebb színük van mint RAW-ból AdobeRGB-be alakítva.
Hátránya, hogy pl LCD védőt már sehol sem lehet kapni, illetve az Lcd-nek nem lehet a kontrasztját beállítani.
Mostantól a Sony termékei kompatibilisek vele. Sony viszont már nem gyárt pár kiváló minőségű(és megfizethetetlen) optikát amit a Minolta gyártott.
Utolsó negatívumként megjegyzem, hogy használata során egyszer az életben pillragasztóval rögzíteni kell rajta a hüvelykujj-támaszt. És amit negatívumnak írtam, a kép egyik sarkának belilulásáról az tényleg eléggé dúrva de csak 30 mp feletti exp. időnél jelenik meg. Csillagfotózásnál kicsit gáz.


Még valami: Visszatértrm ide és láttam, hogy alattam mire panaszkodnak. Ha bekapcsolás után az első kép tök sötét,az a blacframe hiba. Vannak 7D-k amiknél előjön ez. Azt hiszem javítható dolog, a külföldi fórumokon sokat panaszkodnak rá. Nálam hála a jó égnek még nem fordult elő.


Update: 2009-Az idén a gép kezdi megadni magát. Aktív használat mellett elkezdett szétesni: a vállpántot tartó pöcök kijött, az exp.kompenzációs tárcsa tönkrement, és ami a legrosszabb, ritkán, de előfordul az antishake probléma. Annyit tesz, hogy bekapcs után kerreg egy darabig, majd nem lehet exponálni. Ezt többnyire egy fél óra alatt kiheveri. De javítani nem tudták. A zár még bírja.
Nem kis dilemma, hogy maradjak-e ennél a bajonettnél.
Anonymous
Vélemény dátuma: 2006, December 6. Javasolná másnak is? Igen | Ár: 250,000 Ft | Osztályzat: 9 

 
Mellette: rendkívül komfortos és kényelmes váz, minden kezelőszerv kézre esik
Ellene: a szoftvere nem tökéletes, és az AF is gyakran "mellé húz" (back focus)

Régebben (de még gyakran ma is) az analóg elődjét, a Dynax 7-est használtam, használom. Imádom, hogy szinte észre sem veszem, mikor melyik váz van a kezemben, annyira egyformák; minden gomb, meg tekerentyű ugyanott van, és ugyanazzal a funcióval (eltekintve persze a digi-specifikus funkciók gombjaitól). Ha egy téma nagyon ígéretesnek tűnik a 7D-vel, akkor áttekerem az optikát a Velviás analóg vázra, és azzal is lövök rá.
A kezelése roppant logikus és számomra testhezálló. Szinte sohe nem kell a szememet elvennem a keresőtől beállítás közben, ha valamit állítani akarok!!! Szerelmes vagyok ebbe a (két) vázba! És nagyon aggódom, hogy a Sony nem fogja-e elbaltázni az utódokat...
A keresője a legjobb szinte az összes DSLR közűl. Az AS is nagyon hatékony, én néha még három FÉ-ket is tudok növelni az expo-n.
Két bajom azért van vele: az AF-je nem 100%-osan pontos minden esetben, az AF prioritás ellenére a szoftver elengedi az expo-t akkor is, ha nem éles a téma. (Gyakrabban használom manuális módban a fókuszt, ezért nem megyek a Dunának e miatt, de ez akkor sem tetszik...) A másik pedig, hogy mióta cserélték a CCD-t benne (ti. egyszer eldőlt a váz a telémmel, mert az állvány összecsuklott alatta), azóta nagyon gyakran, bekapcsolás után az első kép tök sötét lesz, és lefagy a szoftver. Ki és be kell kapcsolni, azután már semmi gond.


Powered by: ReviewPost PHP
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.