Híres képek

Híres képek VIII.

Híres képek

Conrad Schumann átugorja a Berlini "falat" A jó helyen és a jó időben, nem is kell hozzá más, hogy maradandó kép készüljön. Conrad Schumann és Peter Leibing két fiatalember, akik pont a jó helyen és jókor voltak ugyanott. Az előbbi mint határőr az utóbbi pedig mint fotóriporter.  tovább »

Híres képek VII.

Híres képek

A képek, amelyek megmutatták milyen aprók és jelentéktelenek vagyunk. 1995-ben két évvel a Hubble teleszkóp sikeres kijavítása után, a Hubble program vezetője Robert Williams a rendelkezésére álló  teleszkópidő (A mindenkori igazgató részére a Hubble idejének 10% rendelkezésére áll, az általa kiválasztott projektre) jelentős részét arra áldozta, hogy a teleszkóp segítségével  a lehető távolabbi galaxisokat tanulmányozza.  tovább »

Képek amelyek megváltoztatták a világot VI.

Híres képek

Einstein Nyelve - Egy kép, amely bizonyítja hogy egy génusznak is lehet humorérzéke.
Nem kétséges, hogy a huszadik század egyik legnagyobb géniusza Albert Einstein volt. Az sem kétséges hogy a legismertebb kép róla ez a bizonyos nyelvnyújtogatós fotó. A kép 1951 március negyedikén készült, Einstein 72. születésnapján, közvetlenül azután hogy a Princeton egyetemen véget ért a születésnapi ünnepség.  tovább »

Képek amelyek megváltoztatták a világot V.

Híres képek

A XX. század legnagyobb technikai diadala: Lábnyom a holdon. Buzz Aldrin, az Apollo 11 űrhajósa 1969. július 20-án lefényképezte a saját lábnyomát. A NASA fotóarchívumában AS11-40-5877 számon szereplő felvétel nem a véletlen műve. De nem is a fotós kreatív terméke, hanem egy kísérlet részeként készült. A holdbéli por (regolit*) természetét és a felszínre gyakorolt nyomás hatásait hivatott vizualizálni. Ha a holdraszállást egyetlen képben kellene felidéznünk, akkor egészen biztosan ez lenne az.  tovább »

Képek amelyek megváltoztatták a világot IV.

Híres képek

A kép amely befejezett egy háborút, de tönkretett egy életet: "A Saigoni rendőrfőnök kivégez egy Vietkong foglyot" (Eddie Adams, 1968)
Eddie Adams, az Associated Press fotósa írta, hogy a fénykép az egyik legerősebb fegyver a világon, és ez nem véletlenül hangzik autentikusan tőle. Leghíresebb képe 1968-ban készült Vietnámban és a maga brutális valóságában mutatja meg, ahogy egy rendőrtiszt közvetlen közelről kivégez egy megbilincselt vietkong foglyot. A kép nem csak Pulitzer díjat hozott Adamsnak, hanem közvetlenül hozzájárult ahhoz, hogy az Amerikaiak véleménye gyökeresen megváltozzon a Vietnámi háborúról.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti