Helyszínek/Útleírások

Csatangolás a Páring-hegységben

Helyszínek/Útleírások
A tavalyi fárasztó, de kellemes túrán felbuzdulva, idén is megszerveztük erdélyi utunkat. Bandi és Májki mellett barátnőm, Fanni is velünk tartott.
Kezdjük ott, hogy hol is van ez a Páring-hegység. Én is/mi is csak bután néztem/tünk először, fogalmam se volt merre van, Májki apja tanácsolta, hogy érdemes lenne ide ellátogatni. Sebaj, így volt ez tavaly a Retyezáttal is, aztán milyen jó túra lett belőle! Kicsi térképezés után kiderült, hogy a Retyezát-Páring-Fogarasok hegységek Erdély déli részén, nagyjából egy nyugat-kelet irányú vonalban helyezkednek el egymás mellett.

30 éves a Tisza-tó

Helyszínek/Útleírások
Negyedik éve járok a Tisza-tóra, és számomra kedvesebb, több sikert hozó hely ez, mint a Hortobágyi Nemzeti Park más részei. Eredetileg víztározónak szánták, és nem vagyok benne biztos, hogy harminc évvel ezelőtt bárkinek is megfordult a fejében az, hogy a természet mennyire birtokba fogja venni ezt a mesterséges tavat...

Nem állítom, hogy előre el lett volna tervezve ez a születésnapi ünnepi hét. Sőt. Bizonyos részeit teljesen találomra szerveztük így, míg másokat a véletlen és az időjárás okán sikerült erre a hétre tenni. Viszont így utólag azt kell mondanom, hogy tervezni se lehetett volna jobban!

Nem kertelek tovább, nézzük sorban, hogyan is ünnepeltünk.

The Wave

Helyszínek/Útleírások

Vannak olyan helyszínek amelyekre azt mondják, ha valaki tájképfotózással komolyabban foglalkozik (és éppen az USA-ban jár) akkor legalább egyszer az életben meg kell látogatnia. Ezek között a helyszínek között előkelő helyen szerepel az Arizonában található "The Wave" formáció. A Wave nem más mint egy különleges homokkő képződmény amely Arizona északi részén a Arizona-Utah határtól nem messze található. Maga az odajutás sem egyszerű, de mielőtt nekivágnánk az útnak pár dologra fel kell készülnünk.  tovább »

Antarktisz expedíció

Helyszínek/Útleírások

Közel egy hónap telt el azóta, hogy visszaérkeztem az expedícióról, és ezt az időt a képek újbóli átválogatásával (további 20%-tól megszabadultam), és azzal töltöttem, hogy kipihenjem az út fáradalmait (nem gondoltam volna, hogy ennyi energiát levesz). Sőt mi több, el is kezdtem írni a beszámolót, de minduntalan azon kaptam magam, hogy még mindig nem teljes, megint újabb darabokat kellene beletenni, míg végül úgy határoztam, hogy "utólagos napló"-ként készítem el - mindig hozzátéve azt a darabot, ami felidéződött bennem. Most úgy tűnik lesz ilyen bőven, mert akkora élmény volt (aztán majd persze Isten végez, és meglátjuk a többi projektem mellett mire marad időm).  tovább »

Antarktisz expedíció, 2007 február

Helyszínek/Útleírások

Négy éve dédelgetem azt az elképzelést, hogy valahogy el kellene menni az Antarktiszra. Kezdetben elérhetetlen álomnak tűnt, olyan hihetetlen magas árakat szabtak egy alig valamivel több, mint egy hetes útért. Aztán 2005 tavaszán megdöbbenten tapasztaltam, hogy Michael Reichmann összeállt a Quark Expeditions nevű céggel, és a korábbi árak durván feléért szerveztek fotós expedíciót azon év végére. Sajnos akkor nem ébredtem fel időben, így lemaradtam róla. Azonban ahogy visszaértek Michael-ék, már meg is hirdette a következő expedíciót.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti