Esszék

Elköszönő

Esszék

Minden dolog véget ér egyszer, és nincs ez sajnos másként a FotóTipp esetében sem. Hét évvel ezelőtt ezekkel a szavakkal indítottam az oldalt : „Úgy gondoltam létrehozok egy független weboldalt ahol a saját véleményemet, tapasztalataimat és fényképezéssel foglalkozó barátaim véleményeit, tapasztalatait teszem közkincsé…” Nos érdekes utazás volt ez a hét év, hosszabb rövidebb szünetekkel, fellángolásokkal. Azonban az idő múlásával az ember is változik, áthelyeződnek a prioritások, más dolgok lesznek fontosabbak. Az elmúlt egy év alatt rá kellett jönnöm, hogy nem csak az időhiány az, ami miatt nem írok újabb cikkeket. Valahogy elmúlt az a lelkesedés, amivel anno belevetettem magam a webes magazinkészítésbe. Azt hiszem, hogy itt az ideje a végleges döntésnek a továbblépésről.

A mai nappal a FotoTipp.hu ebben a formában bezárja kapuit. A meglévő tartalom még év végéig online marad.

Ha esetleg valaki vagy valamely vállalkozás úgy gondolja, hogy továbbvinné a magazint, akkor keressen meg eosbandi kukac gmail.com címen mivel a domain név, a keretrendszer és a design valamint a tartalom jelentős része ELADÓ.

Köszönöm minden olvasónak hogy kitüntették figyelmükkel a FotóTipp-et, minden jót, szép fényeket és szép képeket mindenkinek!

Schäffer András alias Sefi  tovább »

Wordpress témák fotósoknak

Esszék

Előbb utóbb az amatőr fotósok legtöbbje eljut oda, hogy szeretné megmutatni képeit a nagyvilágnak.  A pontozós-fikázós „közösségi” oldalak egy darabig megfelelnek ennek a célnak, azonban előbb-utóbb felmerül az igény, hogy tovább lépjen az egyszeri fotós. A feladat tehát adott, saját weboldalt, blogot, portfólió oldalt kellene készíteni. A következőkben pár ingyenes design-t találhat a kedves olvasó, az egyik legismertebb és legtöbbet használt keretrendszerhez  a WordPress-hez.   tovább »

Mozgásban: Panning

Esszék

A mozgás állóképen történő érzékeltetése nem egyszerű. Ha mozgó témát fényképezünk és a záridőt túl rövidre állítjuk, akkor „megfagy” a mozgás, ha pedig túl hosszúra, akkor a mozgó téma elmosódik, bemozdul. Van azonban egy technika, ami lehetővé teszi a mozgó téma fényképezését és plasztikusan érzékelteti a mozgás tényét is. Ezt a technikát „panning”-nak hívják. A panning  alapelve egyszerű, a kivitelezéshez azonban rengeteg gyakorlásra és némi szerencsére is szükségünk van.  tovább »

Fotózás télen II.rész

Esszék

Az elmúlt pár hét már-már tavaszias időjárása után ismét visszatérni látszik a tél. Itt az ideje tehát, hogy folytassuk a téli fényképezéssel foglalkozó cikket. Az előző részben az eszközökre és a hidegre koncentráltunk. Most pedig a helyes expozíció, és más kreatív kérdések kerülnek terítékre.   tovább »

Fotózás télen I.rész

Esszék

Végre megérkezett az igazi tél, odakinn farkasok üvöltenek, miközben vízszintesen esik a hó. Ilyenkor a legtöbb ember a lakás kellemes melegében, egy pohár forró teával a kezében nézi az ablakon át a hólepelbe burkolózó tájat. A vérbeli fotóst azonban nem riasztja el a hideg idő. A tél egyedülálló lehetőségeket kínál a fényképezésre. A hó, a jég vagy éppen a téli sportok mind-mind kitűnő témák.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti