Színkezelés

Színkezelés II. rész - Nyomtatás

Színkezelés

A színkezeléssel foglalkozó sorozat előző részében a színkezelés alapjaival ismerkedtünk meg. Most pedig az egyik leglényegesebb dologgal, a nyomtatással foglalkozunk. Mindenki szeretné, ha a képernyőn látható kép alapján meg lehetne mondani, hogy milyen is lesz a nyomat. Az előző részben ismertetettek alapján mindent beállítottunk, majd ekkor merül fel a kérdés: hogyan bírjuk rá a nyomtatót arra, hogy megfelelően használja a profilokat, vagy egyáltalán végezzen színkezelést.

Frissítés - Kiegészítettem a cikket a profilírozáshoz használt kalibrációs ábrák megfelelő nyomtatási módjával. >>>

Színkezelés I. rész - Alapok

Színkezelés

Már régóta tervezem, hogy a színkezelésről egy cikksorozatot készítek. Eredetileg úgy gondoltam, hogy az elméleti alapokkal indulna (nehéz szabadulni a kaptafától), majd következnének az erre épülő gyakorlati részek. Az utóbbi időszakban azonban megszaporodtak a színkezeléssel kapcsolatos kérdések, így úgy döntöttem, hogy megfordítom a cikkek sorrendjét, és a gyakorlati tudnivalókkal kezdem, majd ezt fogják követni az egyes területeket mélyebben fejtegető írások.

Frissítés - Többek kérésére kiegészítettem a cikket a Capture One és a Windows monitor profil beállításával.  tovább »

Miért érdemes a ProPhoto RGB színteret használni?

Színkezelés

Nagyon hasznos értekezés található Uwe Steinmüller tollából arról, hogy miért érdemes a ProPhoto RGB színteret használni a szinte szabványosnak számító Adobe RGB helyett. Az írás itt található.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti