Freeware Gyöngyszemek

UndeletePlus

Freeware Gyöngyszemek

Digitális fotózásnál mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy véletlenül letöröl valamit a memória kártyáról, esetleg a merevlemezről. Ha bekövetkezik a baj sürgősen valamilyen adatvisszaállító szoftver után kell néznünk. Az törölt adatokat visszaállító szoftverek sajnos pénzbe kerülnek, némelyikük megbízhatósága is kétes. Neves gyártók a memóriakártyákhoz és olvasóikhoz is csomagolnak adatvisszaállító szoftvert, ezzel is eladhatóbbá téve prémium termékeiket. Az Undelete Plus jó alternatíva lehet ezekre a megoldásokra.  tovább »

Ephemeris 1.0

Freeware Gyöngyszemek

A természetfotós számára nagyon fontos információ, hogy mikor és pontosan hol kel és nyugszik a nap, illetve a hold. Idén nyáron Izlandon ennek a képnek az elkészítésekor fontos volt tudni, hogy mikor és hol kell keresnem a holdat. (Az hogy nem volt felhő a szerencsén múlott.) Ha drágább kézi GPS vevőnk van akkor ezeket az információkat közvetlenül is megkaphatjuk. De nem futja mindenkinek ilyen kütyüre. A következőkben bemutatott programmal akár előre az asztali számítógépünkön, vagy egy tenyérszámítógép (Pocket PC, SmartPhone) segítségével a terepen is pontosan megtudhatjuk, hogy az adott napon hol, mikor kel és nyugszik a nap és a hold, illetve azt is, hogy milyen pályát járnak be ezen égitestek.  tovább »

RawShooter Essentials

Freeware Gyöngyszemek

A hétvégén kezdődő PMA (a Photo Marketing Association kiállítása és vására) idejére sok gyártó jelenik meg újdonságaival. Ezek közül az egyik a Pixmantec, aki egy vadonat új RAW konverterrel jelent meg, RawShooter Essentials néven. Meglepő lehet, hogy egy teljesen új cég a "nagyok" közé szeretne bejutni, ám ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy ex Phase One fejlesztők alapították a céget, akkor elég sok esélyt adhatunk nekik.  tovább »

FlyakiteOSX

Freeware Gyöngyszemek

Az egyik örök vitatéma a digitális fotózás világában a "PC vagy Macintosh" vita. Mind a két tábornak megvannak a maga érvei, és ragaszkodnak a saját megszokott környezetükhöz. Lassanként elkezdtek megjelenni azok az eszközök, amikkel a PC-ből Mac-nek kinéző gépet lehet csinálni. A FlyakiteOSX is egy ilyen szoftver, de a jobbak közül való.

virtualPhotographer

Freeware Gyöngyszemek
A virtualPhotographer olyan plugin, amely a hagyományos analóg fényképezésben megszokott technikákat emulálja a digitális utómunka során. Mégpedig olyan módon, hogy egyértelmű és átlátható legyen az analóg világból érkező fotósok számára is. A plugin emulálja a film típusát (negatív, dia), a film érzékenységét, szemcsézettségét és az emulzió típusát (Velvia, Provia, FF etc.), színes szűrőket, és számos sötétkamra eljárást, színezést... >>>
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti