Hírek és újdonságok

A ROLLEIFLEX klub kiállítása

Hírek és újdonságok

A Rolleiflex Klub egy kb. 20 főből álló baráti társaság, amelyet több mint hat éve a Rolleiflex fényképezőgépek, illetve a hagyományos fényképezés iránti vonzalom tart össze. A kiállítás anyagának összeállításakor alapvető szempont volt, hogy témabeli megkötöttség nélkül olyan négyzetes kivágású, lehetőleg fekete-fehér képeket gyűjtsünk össze, melyek megmutatják az ebben a géptípusban, illetve a négyzetes formátumban rejlő lehetőségeket. A terveink szerint az összeállított anyagot több helyen szeretnénk majd bemutatni annak érdekében, hogy a gépet, illetve a hagyományos fotózást minél szélesebb körben népszerűsítsük.  tovább »

On-line megjelenési ajánlat

Hírek és újdonságok

A Fototipp.hu on-line magazin 2004-es indulása óta jelentős fejlődésen ment keresztül és mára a magyar on-line fotós magazinok között szignifikáns helyet foglal el. A látogatottsági adatok mérései szerint (google analytics) naponta átlagban ezer látogató keresi fel az oldalt. Az oldalletöltések száma pedig meghaladja a 150.000-et.  tovább »

Elindult a FotoTipp|Apró

Hírek és újdonságok

A fórum forgalmát elemezve arra az egyáltalán nem meglepő következtetésre jutottunk, hogy a legnagyobb forgalmat az adok-veszek topic generálja. Azonban az is igaz, hogy a fórum nem a legjobb média az apróhirdetésekhez. Ezért aztán létrehoztunk egy apróhirdetési felületet. A FotoTipp|Apró célja, hogy tematikus apróhirdetési felületként segítse a Fototipp.hu olvasóit fotós felszereléseik adás-vételében.

Bár alaposan teszteltük a rendszert, mi sem vagyunk tévedhetetlenek, ezért aztán előfordulhatnak hibák. Arra kérjük a Kedves Olvasókat, hogy ha bármilyen problémát, hibát tapasztalnak akkor jelentsék nekünk a http://www.fototipp.hu/kapcsolat oldalon található űrlap segítségével. Igyekszünk a hibákat minél hamarabb kijavítani.

A FotoTipp|Apró oldalon minden regisztrált Fototipp.hu felhasználó feladhat magáncélú hirdetéseket. Egy felhasználónak egyszerre maximum 10 aktív hirdetése lehet. Üzletek vagy fotós eszközök adásvételével üzletszerűen foglalkozó magánemberek csak előzetes egyeztetés és az oldal üzemeltetési költségeihez történő hozzájárulás után helyezhetnek el hirdetéseket.

Fototipp workshop a Bükkben okt.12-14

Hírek és újdonságok

Régóta terveztük már, hogy meginvitáljuk a Fototipp.hu olvasóit egy közös fotózásra, ehhez mi is nyújthatna megfelelőbb hátteret (és remélhetően számos témát is) mint az őszi Bükk és a Hór völgy festőien szép tájai. A programot megpróbáljuk minél változatosabbá tenni. Legnagyobb részben természetjárással egybekötött fényképezés (Hór völgy, Balla barlang..) szerepel a menüben, de szeretnénk különböző technikákat, szoftvereket is bemutatni. A fő cél hogy a részvevők jól érezzék magukat és jó képekkel, tapasztalatokkal és tudással gyarapodva térhessenek haza... (Megtelt)  tovább »

Pályázat eredményhirdetés

Hírek és újdonságok

Hosszas tanakodás után végre megszületett a Fotótipp - Lightroom 2007 pályázat eredménye. A 216 pályázó által beküldött több mint 1000 kép között nehéz volt rangsort felállítani, de végül is sikerült dűlőre jutni. A nyertesekkel a hét folyamán a nevezéskor megadott telefonszámon felvesszük a kapcsolatot, hogy a nyeremény átvételével kapcsolatos teendőket egyeztessük. Nem titok, hogy tervezünk egy kis közös beszélgetéssel egybekötött ünnepélyes díjkiosztást is. Az első három helyről lecsúszott képek alkotói se keseredjenek el, a beküldött képek közül szeretnénk válogatni egy képelemző/értékelő cikksorozathoz. Természetesen az ezen cikksorozatba beválogatott képek szerzőivel külön-külön felvesszük a kapcsolatot, hogy engedélyezik-e a képük ilyen célból történő publikálását.  tovább »

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti