Tisza-tó

Helyszínek/Útleírások
4.916665
Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.9 (12 értékelő)

Elsőként 2003 tavaszán jártam fotózási céllal a Tisza-tavon. A lehetséges helyszínek keresése közben teljesen véletlenül álltam meg a Poroszló vége utáni vasúti átjárónál, ahonnan nagyon szépen lehetett látni a napfelkeltét. Tavaly, miután már rendelkezésemre állt egy nagyobbacska teleobjektív (a 400/5.6-os), több napot is eltöltöttem itt, ámde kevés eredménnyel. Idén aztán már teljes erőbedobással tudtam fényképezni.

Az idei nagyobb sikerek egyrészt a jobb felszerelésnek, másrészt pedig annak köszönhetőek, hogy jobban ismerem a tavat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megtaláljuk,amit keresünk.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

frici
2006, július 10 - 21:30
frici képe
Sziasztok!

A hely tényleg gyönyörű, madárfotósoknak valószínűleg maga a paradicsom, a fejem felett elrepülő madarak méretéből és mennyiségéből ítélve. Engem inkább a tájfotó érdekel, a termés is szerényebb lett mint vártam (itt nézhető ami sikerült: http://www.motifnation.hu/index.php/all/projects/35/111 ).

A Fűzfa pihenőpark tényleg jó hely, pont a tó mellett, a Poroszló végén, de a falu (város?) közepén térkép is segít megtalálni mi hol van. 9100 Ft/fő/éjszaka egy kicsit több mint amire számítottam, de van benne reggeli, bár ha szépet akartok látni, akkor reggeli időben már rég a gáton vagytok:) Igazából sátrazni lett volna jó, de azt elvileg tilos.

frici
Andrejja
2007, november 3 - 12:58
Andrejja képe

Sziasztok! Múlthéten mi is kilátogattunk a tóra egy kis terepszemlére. Szintén Poroszlónál szálltunk csónakba, és elég nagy terüeltet sikerült bejárni. Az idő nem volt túl kedvező, és a felszerelésünk sem kimondottan madárfotózáshoz való (80-200-as obik), de ettől függetlenül nagyon klassz volt. Tavasszal-nyáron biztosan visszatérünk még, remélhetően egy nagyobb objektív társaságában (: Récét, szárcsát, jégmadarat, szürkegémet, búbosvöcsköket láttunk. Lefototózni főleg a menekülő récéket sikerült (:

Üdv,
Andrejja

dudasbela
2008, február 27 - 19:41
dudasbela képe

db

Ez volt az első írás, amit a Tisza-tóról olvastam. Nagyon sok hasznos tanáccsal szolgált, amit csak tapasztalati úton lehet beszerezni. Azonnal felkeltette a figyelmemet. így 2007 augusztusában mi is eltöltöttünk itt egy hetet.

Az utazás eredménye (a fotók is) a

http://www.utikalauz.hu/magyarorszag/Dudas_Bela-Tisza-to-2007.html

címen megtekinthető. Sajnos (vagy egyátalán nem sajnos) az első alkalom csak a terep felderítésére volt elégséges. Első lépcsőben a madarak fotózása még nem igazán jött össze, de legközelebb már tudni fogom merre menjek.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti