Epson UltraChrome K3 első benyomások

Nyomtatás
0
Az adott értékelés: nincs

Már egy ideje itt lebeg előttem a nyomtatócsere gondolata. Két okból is: egyrészt az Epson 2100-as manuális kalibrációja, másrészt a "csak" A3+ nyomtatási mérete miatt. Ideálisnak az Epson 4000-es sorozata tűnt, és most, hogy mejelent a 4800-as, a dedikált fekete-fehér nyomtatási módjával, egyre vonzóbbnak tűnik. Ellenben nagyon kíváncsi voltam arra, hogy ez a bizonyos "Advanced B&W" mód, meg úgy egyáltalán az új UltraChrome K3 tinták, milyen képet adnak.

Az UC K3 tinták abban térnek el a korábbi, a 2100-asnál is használt, UltraChrome tintáktól, hogy egy új "light-light-black" tintát találhatunk bennük az eddigi két denzitású fekete melett, illetve fényes papírokon kisebb mértékű bronzosodás jelentkezik. Mivel kizárólag matt papírokra nyomtatok, ezért utóbbi engem kevéssé érdekelt, viszont a FF nyomatok minősége és úgy egyáltalán az, hogy mennyivel lesznek "szebbek" a képek ezzel a tintakészlettel, mint a korábbival.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

optikus
2005, augusztus 18 - 21:34
optikus képe

Nem ismerem ezeket a mai epson nyomingakat. De ugye piezo fejet hasznalnak? Volt regen ket nyomtatonk (egy a4 es egy a3) de mindkettovel gond volt hogy nahany nap/het utan ugy beszaradt a fej hogy nahany ilyen eset utan mar gyakorlatilag hasznalhatatlanna valt. Mivel a fej nem volt cserelheto ezert kuka. Jelenleg mi a helyzet ilyen teren?

PusztaiL
2005, augusztus 20 - 15:11
PusztaiL képe
Igen, még mindig piezo fejek vannak benne. A 2100-asom kb 2 éve van meg, ezalatt azt tapasztaltam, hogy ha durván egy hétig nem nyomtatok vele semmit (még egy tesztlapot se), akkor előfordul, hogy beszárad valamelyik fúvóka. De egy tisztítás ilyenkor meg szokta oldani a helyzetet. Az egyetlen baj a tisztítással, hogy egy csomó tintát elpazarol, úgyhogy inkább pár naponta nyomtatok egyet vele. Maradandó károsodást nem szenvedett a beszáradástól még - pedig volt olyan is, amikor egy jó bő hónapig be se volt kapcsolva.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti